Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
5:39

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun i spelaren ovan.

TV: Lindahl om den knappa speltiden i Atlético Madrid: "Tufft att inte känna sig behövd"

6v

DUBLIN/STOCKHOLM. Hedvig Lindahl har fått sparsamt med speltid i Atlético Madrid den här säsongen.
Nu ger hon sin syn på den nuvarande situationen. 
- Det har inte varit en solskenshistoria, säger Lindahl till TV4.

Hedvig Lindahl har fått knapp speltid med Atlético Madrid den här säsongen. Under landslagssamlingen har nu den svenska målvakten berättat om hennes nuvarande situation i Spanien.

- Det har inte varit en solskenshistoria förutom vädret i Spanien. Jag fick inte spela på fyra omgångar, sen fick jag spela i nu söndags. Det var en mental utmaning framför allt, men jag tycker att jag kommer från en stark träningsvecka nu och jag fick som sagt spela i slutet på den veckan, säger Lindahl till TV4.

Lindahl menar också att situationen inte har diskuterats något med klubben och att hon bara har fokuserat på att återhämta sig från en knäskada.

ANNONS

- Det har inte varit någon kommunikation kring det överhuvudtaget. Jag hade ju kunnat gå och frågat, men jag valde att hantera det själv. Jag hade några problem med mitt knä när jag kom tillbaka, då var det lättare att förstå i början att jag fick vila knät lite, säger hon och fortsätter:

- Det är tufft att inte känna sig behövd såklart. Man får tillåta sig själv att känna känslorna som kommer och förhoppningsvis lägger det sig litegrann och så kan man fortsätta därifrån. Vi måste acceptera att vi är människor som känner saker. Problemet blir det om man tar med sig de känslorna in i jobbet och därmed skapar en situation där man presterar sämre. Då hjälper man inte sig själv.

Lindahl berättar också om hur hon har resonerat kring en potentiell flytt om läget inte förändras.

- Tankar kommer ju och går, sen om det får fäste eller inte, det är en annan femma. Men visst har tanken kommit att: "Oj ska jag ha det så här? Vad händer då i framtiden?" Nu fick jag som sagt spela, och då förändras allt igen.

ANNONS

Atlético Madrid har startat mycket med Lola Gallardo istället för Lindahl i inledningen av säsongen. Gallardo är med i spanska landslaget och har ett kontrakt som sträcker sig längre än Lindahls. 

- Sen får man se hur mönstret ser ut under hela det här halvåret och om det fortsätter i samma stil. Det är klart att man vill vara lojal till sin klubb som man har kontrakt med, men alla är ambitiösa och alla vill spela.

Sverige möter Irland på bortaplan i VM-kvalet på torsdagskvällen.

Publicerad 2021-10-19 kl 13:43
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto