Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Quaison hedrade avlidna vänner med målgest: "Önskar att jag inte behövde göra den"

Sverige (herr)

SOLNA. Robin Quaison nätade i första tävlingsmatchen för Blågult.
Efteråt hyllade han sina avlidna vänner med en speciell målgest.
- Jag önskar att jag inte behövde göra den, säger han.

0:57
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Quaisons mål och firande.

Förbundskapten Janne Andersson valde att ge Robin Quaison chansen från start bredvid Marcus Berg i anfallet då EM-kvalet sparkade igång mot Rumänien på lördagskvällen. Mainz-spelaren tackade för förtroendet genom att hitta nätet redan i den första halvleken – och ge Sverige en smakstart.

- Fantastiskt. Det är bland det största jag varit med om, att få göra mål för svenska landslaget, hemma i Stockholm, på Friends, som är mitt hem. Det går inte att förklara, det går inte, säger han efter matchen.

Målet firade han genom att kyssa ena handen och föra den till sin vänstersko. Efteråt förklarade Quaison att han på skon har initialerna tillhörande sex vänner som alla gått bort.

ANNONS

- Det är barndomsvänner och vänner till vänner som har gått bort. Jag hedrar dem. Det betyder väldigt mycket för mig, det ger mig kraft, säger han.

Han fortsätter:

- De har avlidit av sjukdomar och andra omständigheter.

- Jag önskar att jag inte hade behövt göra den.

På tisdag väntar nu Lars Lagerbäcks Norge i den andra matchen i EM-kvalets gruppspel. Quaison hoppas så klart att han lyckats övertyga Janne Andersson om att han borde få fortsätta.

- Jag är här för att visa vad jag kan och visa laget. Om jag inte gör det jag är bra på behöver jag inte vara här, säger han.

Publicerad 2019-03-23 kl 21:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto