Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Utredningen om hoten mot Durmaz snart klar: "Har hållit förhör med två stycken"

Sverige (herr)

WIEN. Jimmy Durmaz fick utstå hot, hat och rasistiska kommentarer – något Svenska Fotbollförbundet polisanmälde.
Nu är utredningen så gott som klar.
- Vi har identifierat två, möjligen tre, misstänkta och hållit förhör med två stycken, säger Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot brottslighet inom idrott.

27:49
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses en längre intervju med Durmaz, gjord innan landslagssamlingen.

Jimmy Durmaz hoppade in i andra halvlek i Sveriges VM-möte med Tyskland och orsakade frisparken som ledde fram till att Toni Kroos satte dit det avgörande 2-1-målet. Efter matchen fick Durmaz utstå hot, hat och rasistiska kommentarer i sociala medier. Dagens efter valde Svenska Fotbollförbundet att polisanmäla händelserna och sedan dess har det varit ett högt prioriterat fall hos polisen. Nu berättar Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot brottslighet inom idrott, för Fotbollskanalen att ärendet går mot sitt slut.

- Vi är så gott som klara. Det återstår lite arbete och beslut av åklagare, säger han.

ANNONS

- Det rör sig om ett fåtal hot, juridiskt olaga hot. Det är väldigt mycket förolämpningar. Vi har identifierat två, möjligen tre, misstänkta och hållit förhör med två stycken. Förolämpning kommer det med stor sannolikhet att hamna på. Sedan är det upp till Durmaz och åklagare att drivna ett fall om det. Så vi avslutar nu och lämnar över om någon vecka.

Jimmy Durmaz vill inte prata om ärendet och om han tänker att gå vidare med det, utan låter Svenska Fotbollförbundet sköta frågan.

- Jag vill fokusera på att spela fotboll. Det är viktigt att gå vidare för mig, jag har lagt allt annat åt sidan och det får de andra sköta, förbundet tillsammans med polisen. Förbundet styr allt med utredningen för att jag ska kunna ha fokus på fotbollen. Sedan kommer det ju absolut att bli frågor, det är jag medveten om, säger han.

ANNONS

När Fotbollskanalen frågar landslagets säkerhetsansvarige Janne Gustavsson om om ärendet så berättar han att Durmaz vill ta det vidare.

- Jimmy vill att polisen går vidare hela vägen med det, och vi stöttar honom. Sedan är det ju en åklagare som avgör om det finns och räcker till ett åtal, får det kan ju inte vi eller polisen avgöra. Men Jimmy vill att det förs vidare och vi har stöttat honom i den frågan. Signalvärdet är viktigt. Det gick för långt och det är inte okej, säger Gustavsson.

Mötet mellan Österrike och Sverige visas på C More Live och på TV12 Avspark 20.45 och sändningsstart 20.00.

Publicerad 2018-09-06 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto