Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jansson var nära Krasnodar: "Mycket pengar, man hade säkrat sin framtid"

Sverige (herr)

WIEN. Krasnodar ville ersätta Andreas Granqvist med Pontus Jansson.
Men mittbacken nobbade.
- Det var mycket pengar och man hade säkrat sin framtid, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

I somras lämnade Andreas Granqvist Krasnodar och återvände till Helsingborg. Mittbacken kunde ha ersatts av en mittbackskollega i landslaget. Både Expressen och Yorkshire Evening Post rapporterade att Krasnodar var ute efter Pontus Jansson och den engelska tidningen skrev att budet låg på närmare 10 miljoner pund (115 miljoner svenska kronor).

Men Jansson blev kvar i Leeds och nu berättar han för Fotbollskanalen om varför han nobbade det ryska laget.

- Det kändes inte rätt bara. Jag ska bli pappa nu om en månad så jag vägde in det. Klart att det var mycket pengar och man hade säkrat sin framtid, men det sportsliga med Leeds och (Marcelo) Bielsa och det här vägde över. Men det var inget enkelt beslut, säger Jansson.

ANNONS

- Otroligt hedrande att Krasnodar ville ersätta ”Granen" med mig. Det var rätt nära. Jag funderade på det. Men det kändes inte rätt. Jag ville avsluta med Leeds. Jag hade en tung säsong med laget förra året och jag ville inte avsluta kärleken så. 

I Leeds har det blivit en bra start. Laget går som tåget och toppar The Championship. För den svenske mittbacken har det efter sex omgångar startat i en match och gjort två inhopp.

I tisdags berättade Pontus Jansson om hur laget har förändrats efter att Bielsa tagit över som tränare, och hur man bland annat väger in varje spelare innan alla träningar och matcher.

Mötet mellan Österrike och Sverige visas på C More Live och på TV12 Avspark 20.45 och sändningsstart 20.00.

Publicerad 2018-09-06 kl 07:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto