Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Silly-grejer inkluderat Molins, Rasmus Elm, Safari, Söderqvist

Allsvenska Bloggen

Israelisk media skriver att två klubbar därifrån vill plocka Guillermo Molins. Bnei Yehuda och Hapoel Tel Aviv, åtta respektive nia i den inhemska ligan. Det ska dock finnas frågor på om de kan lösa det med hans lön.

Trivia: den israeliska ligans skytteliga förra säsongen:

zahavi

***

Har från två olika håll hört att Rasmus Elm har ett sug för USA/MLS. Agent Patrick Mörk har tidigare fixat några affärer dit (Björn Runström, Alhaji Kamara, Erik Friberg). Det nya kontraktet innebär inte att han definitivt stannar året ut. MLS:s transferfönster tar slut i början på augusti.

***

Behrang Safaris positionssiffror de tre senaste säsongerna:

Vänsterback i fyrbackslinje: 71 starter
Vänster wingback i tre/fembackslinje: 8
Mittback i fyrbackslinje: 1
Mittback i tre/fembackslinje: 10
Högerback i fyrbackslinje: 1

Oklart: 2
Inhopp: 5

Notering också att av Safaris 93 starter så blev han utbytt 34 gånger, ovanligt högt för en försvarare.

Annons

***

Måns Söderqvist kan tas tillbaka till Kalmar FF för att Antonsson-ersätta. Det fanns ett möjligt scenario där han inte skulle ha hamnat i Hammarby.

Sommaren 2014 var Söderqvist etta i Allsvenskans skytteliga. Med ett knappt halvår kvar på kontraktet bjöd Heerenveen knappt 4 miljoner kronor, KFF ville ha drygt 6 miljoner kronor, och Heerenveen tappade lust (de trodde att KFF skulle säga ja till budet och redan hade fixat mycket inför slutförandet).

Istället blev det Hammarby i utbyte mot utbildningsbidrag några månader senare.

***

Positivt för Pontus Jansson: den spelaren han försöker konkurrera bort i Torino, Kamil Glik, placeras i medier som ett köp för AS Monaco för 110-140 miljoner kronor.

Annons

***

Ex-MFF-provspelare Samuel Tetteh verkar köra fyraårskontrakt med RB Salzburg. MFF var intresserade efter lägret i våras, men var då medvetet passiva, förmodligen på grund av för stor trupp.

Priset kan också ha varit en faktor. Affären är inte officiellt från RB Salzburg än, men på olika ställen står det pris på 5,5-6,5 miljoner kronor, något som det dock ska ses skeptiskt på fram tills det finns starkare källor.

***

Om Pär Ericsson, brutet kontrakt med Kalmar FF, representerar en ny klubb i Allsvenskan så blir han ensam rekordhållare med flest Allsvenska klubbar. Han har spelat för fem olika Allsvenska klubbar, lika många som åtta andra spelare. Kopplas nu mest ihop med Superettanklubbar.

Annons

https://twitter.com/HPeterHansen/status/744606712905228288

@jonas_hansson

Publicerad 2016-06-20 17:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto