Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Liverapportering från Malmö FF:s träning - och den kamerunske provspelsansökaren

Allsvenska Bloggen

Jag har semester, men ändå värt att ta sig till Malmö FF-träningar. Dagens försök: att göra en liverapportering i efterhand. För att efterlikna en liverapportering har jag därför inte rättat till så mycket, utan det blir råmaterialet.

MALMÖ FF TRÄNING, FREDAG 16 JUNI

10.56. För första gången på ett par månader är jag på plats strax innan träningen börjar.

10.57. Förvånad att ingen är här. Kollar MFF-kalendern. Träningen börjar 11.30.

11.11.
Olof Persson kommer ut. ”Vi hade en längre sittning med spelarna”. Förmodligen för att prata om upplägget de kommande veckorna.

11.27. Mattias Svanberg är först ut av spelarna, och vatten är vått. Han och Teddy Bergqvist måste ha längst träningsplanstid i år. Först ut, sist in.

11.31. Blicken från Jonnie Fedel. De unga spelarna råkar sparka bort bollen mot honom, för andra gången, och förväntar sig att han ska springa för att passa tillbaka. En av de unga spelarna inser allvaret och tar ett löp för att hämta bollen.

Annons

11.32. När det är zombieapokalyps och matbrist om 50 år. Ta er då till Swedbank Stadion. Där kommer det finnas äppel- och päronträd nog för att föda flera generationer Malmöiter. Rasmus Bengtsson har hög fruktkonsumtion och slänger vilt ifrån sig skruttarna innan träningen börjar.

11.33. Igår hade Oscar Lewicki oroväckande långt hår. Nyklippt och fin nu.

11.35. Alla spelare är ute. Målvakterna kör för sig själva.

11.38.
Det börjar med något kvadratliknande. Jag räknar 20 utespelare och tre målvakter (Wiland + F.Andersson + M.Nilsson), så en spelare saknas. Oklart vem. Olof Persson tar i alla fall hans plats.

11.40. Tre olika kvadrater. Indelningarna:

Sana, Jeremejeff, Rakip, Hadzikadunic, Olof Persson, Carvalho, Vindheim

Bergqvist, Svanberg, Shabani, Hugo Andersson, Adrian, Vagic, Kralj

Tinnerholm, Safari, Rosenberg, Bengtsson, Lewicki, Nielsen, Christiansen

Annons

11.41. Olof Persson-gruppen är den som har mest roligt. Vindheim tränar rensningar och ger ifrån sig ett glatt “wööö-iiiij”.

11.43. Byte av övning efter fem minuter.

11.43. Wolff Eikrem! Det är han som saknas. Fysioterapeut Robertsson säger att det är en liten svullnad från gårdagens träning. Inga problem utan vilar från uteträning fram tills det har lagt sig. Övriga som inte är med: Berget, Yotún, Cibicki, Brorsson (är med sina landslag), Erik Andersson (TFF).

11.44. Jens Fjellström kollar på Bengtssons knä och flaxar med händerna. Magnus Pehrsson dirigerar rejält med kroppsspråk inför den nya övningen.

11.46. Okej så den nya övningen är alltså bara samma övning som tidigare, fast i större format och bara två kvadrater. Uppdelning:

Bengtsson, Rakip, Nielsen, Tinnerholm, Vindheim, Christiansen, Jeremejeff, Andersson, Sana, Rosenberg

Annons

Hadzikadunic, Carvalho, Bergqvist, Svanberg, Shabani, Vagic, Kralj, Safari, Lewicki, Nielsen

11.49. Vad tyst det är under övningen. Den enda som hörs är Magnus Pehrsson.

11.51. Sana kan omöjligt ha haft en träning i sitt liv där han vinner såhär mycket boll i kvadraten.

11.52. Provspelaren är här igen! Kontext:

Igår kom en person fram till Magnus Pehrsson efter träningen och frågade om han fick träna med laget. Det var då oklart vem det var, Pehrsson själv visste inte, men idag dök han upp igen och jag tog ett snack med honom.

Stephan Tchuisseu. Född i Kamerun 1989, flyttade till Tyskland för knappt tio år sedan, mittback, 185 centimeter. Han har semester och besöker Sverige och Danmark, och ville fråga MFF om möjligheterna. Såklart en för dålig fotbollsspelare för MFF och han kommer aldrig att få träna med laget (27-28 år, spelade senast i tyska sjättedivisionen), men han klickade åtminstone i fyra bra grejer: valde semester i Malmö, bra engelska, verkar vara en genuint trevlig person, och bra klädsmak.

Annons

Han sa själv att han hade spelat i bland annat Stuttgart Kickers, men internet har ingen sådan information. Kanske bara något provspel där? Han har bara tillhört tyska lag långt ner i divisionerna.

12.02. Konversationen med Tchuisseu tog tid. Pa Konate har kommit ut för att springa loss.

12.03. Spel! De bägge lagen:

Vindheim, Bengtsson, Hugo Andersson, Adrian, Rakip, Sana, Svanberg, Jeremejeff, Rosenberg (+ Hadzikadunic)

Tinnerholm, Nielsen, Carvalho, Safari, Lewicki, Kralj, Shabani, Vagic, Bergqvist

Christiansen tillhör bägge lagen, och sedan blev det lite byten här och var under spelets gång.

12.10. Träning på lågt försvarsspel och att ta sig igenom lågt försvarsspel? Inga målvakter med, utan mindre mål och mindre yta. Bengtsson vilar lite.

12.11. ”Skit i alla kommenterar, nu spelar vi istället”. De enda hårda orden från Pehrsson idag.

Annons

12.11. Vindheim. Bra spelare, bra avslutare. Offside, men fortsätter att visa bättre offensiva än defensiva kvalitéer.

12.12. Rosenberg spenderar ett antal sekunder med att förklara att en annan offside inte var offside.

12.12. Regn!

12.13. Pehrsson den här gången: ”Jävligt bra!”. Jag missade vad han syftade på.

12.17. Jag har varken på mig lögn- eller överdriftmössan när jag säger att det var ett rejält ”SWOSH!”-ljud när Konate sprang förbi en. Kör spring vid sidan av, ihop med Ben Rosen.

12.17. Som KvP-Mattias Larsson noterade igår. Tobias Sanas konsekventa användning av både långbyxor och långärmat. Varje träning. Undantagslöst.

12.19.
Rasmus Bengtsson är med igen. Pehrsson samlar alla och har ett långt arbete med att handdirigera vad spelarna ska göra. Målvakter ska vara med nu.

12.20. Sana har tur idag. Nu är det officiellt kallt ute.

Annons

12.22. Ole Törner berättade just vad Christiansen sa när bollen var på väg mot dansken. Rolig situation, men ordvalet behåller vi två för oss själva.

12.24. Räknar man samman symbolvärde och målkvalitet så får vi inget bättre mål idag. Rasmus Bengtsson slår en delikat djupledspass till Rosenberg som kommer fri med målvakt, målskyttar in den via bortre stolpen.

12.25. Det börjar att hagla. Sverige den 16:e juni.

12.26. Spelaren vars hår påverkas mest av blöthet: Vindheim. Spelarna som inte påverkas alls: Nielsen, Carvalho, Shabani.

12.31. Bra intention från Lasse Nielsen. Drar iväg på låååång löpning utan boll. Carvalho har dock för kraftiga benmuskler och passningen blir för hård.

12.34. Tchuisseu är kvar. Ytterligare ett plus. Trevlig, bra klädsmak, bra resmål, bra engelska, och ger inte upp MFF ens när det haglar.

Annons

12.35. Fysioterapeut Alexander Nilsson är tillbaka, springande med regnjackor till ledare och några spelare. Precis då kommer träningens sista hagel- och regndroppe.

12.35. Pehrsson är verkligen klart mest aktiv i ledarstaben. Vissa huvudtränare gillar mer övervakande roller. MP är istället inne i smeten och snackar ofta.

12.37. Bra mål av Sana, bra framlirkat av Christiansen. Halva den här träningen har spenderats i samtal och med blicken ner i anteckningar, men visst har Sana varit positivt överraskande idag?

12.40. Spelet avslutas. MP tar ett snack med Vagic. Använder den där fingervalsen som tränare gör ibland. Pekfingrarna uppåt, drar händerna fram och tillbaka mot bröstet. Rörelsen som Tony Adams gör här i början, men utan att se galen ut och med pekfingrarna uppåt istället för hela handflatan.

Annons

12.46. Carvalhos svär rejält när han slår bort en passning. Gillar ändå Carvalhos utveckling de senaste månaderna. En helt annan trygghet och självklarhet.

12.46. Olof och Jens ska hålla koll på offsidelinjer. Sett till fotbollsspelares vinnarskallartendenser så är det inte en helt kontroversfri arbetsuppgift.

12.47. Bra mål av Jeremejeff. Placerar in med kraft. Fortsatt mycket rull och letande.

12.48. Bengtsson tar sig fram fint. Bollen till Svanberg. Skjuter i stolpen. Tillbaka till Bengtsson. Ett laddat läge. Många fokuserade blickar. Bengtsson kan definiera den här träningsdagen. Perfekt avslutsläge och… usel lobb rakt på målvakten.

12.48. Eventuellt det sista som händer. Är det slut där?

Annons

12.50.
Icke. Ben Rosen samlar alla spelare. De tre yngsta spelarna behöver inte vara med. Målvakterna återgår till sina egna övningar.

12.52. Spelarna ska bara springa runt i en ring. Fyra-fem spelare i varje klunga.

12.54. Pa är ju med i den här löpövningen!

12.57. Slut?

12.58. Nej. Nu ska de springa åt andra hållet.

13.01. Tchuisseu har lämnat. Tog äventyret slut idag?

13.02. Pehrsson och Persson står i mitten och snackar med varandra. Fortsatt väldigt många svårtolkade handformer. Har SvFF:s ledarutbildning en handgestkurs?

Annons

13.03.
Är det slut?

13.03. Slut!

13.07. Jag flyttade till Malmö 2010. Jag har inga problem att förstå danska. Men. När Jonnie Fedel skriker så vet jag fortfarande inte vad alla ord betyder.

13.10. Ingen förvåning att Svanberg och Bergqvist är sist kvar (ihop med Vagic och Adrian) för att ta de sista bollarna och fixa ihop målen.

@jonas_hansson

Publicerad 2017-06-16 16:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto