Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mattias Svanberg, en startspelare för Malmö FF mot Häcken?

Allsvenska Bloggen

Betteridge’s law of headlines: “Any headline that ends in a question mark can be answered by the word no”. Men…

Blir det då startmatch för Svanberg mot BK Häcken på lördag? Går man efter tendenserna på torsdagsträningen: ja. Magnus Pehrsson testade tre startelvor, två med Svanberg som högermittfältare. I den tredje formationen var det en 3-5-2-formation. Jens Fjellströms fokus verkade vara att dirigera hur Svanberg skulle springa in i banan och hur han skulle pressa, och när det var en paus så sökte Svanberg upp Magnus Pehrsson för att prata taktik med mycket pekande mot motståndarmålet.

Och som vanligt stannade Svanberg kvar för extra avslutsträning.

Pehrsson har tidigare höjt upp Svanbergs egenskaper. Kraft i löpningarna men också framflygande bollräder. Rejäl men delikat. Ett problem har varit att hitta exakt position för Svanberg.

Annons

I premiären hade Pehrsson ett val: Svanberg eller Sana till vänster? Svanberg hade använts oftare på försäsongen, men också varit på en landslagssamling och kom sent in i det igen. Det blev Sana, och även om både Sana och Wolff Eikrem senare bänkades så höjde sig istället Yotún och Rakip på kanterna.

Svanberg fick bara några sympatiminuter när laget var i ledning ett par matcher. Han testades centralt, men utan samma wow-faktor på träningarna. Tre gånger var han inte ens med på bänken i allsvenskan. Istället blev det åtta matcher i U21-laget, några ungdomslandskamper, och bara en halvtimme i allsvenskan.

Uppehållet var nog viktigt. En omstart, ”ny” position som högermittfältare, och bra minuter mot NK Lokomotiva. Vi har märkt att Pehrsson kan svänga snabbt med vissa laguttagningar, men nu ska Svanberg vara ett etablerat alternativ. Våren var med testande av positioner, en formsvacka, och Pehrsson som både skulle testa runt men också få kontinuitet. I det testandet verkade Svanberg prioriteras långt ner.

Annons

Det har hänt mycket de senaste tre veckorna, och får Svanberg bara behålla formen så borde det väl bli 500-1000 minuter i A-laget i höst? För den mest vanligaste frågan jag får är “hur var Svanberg på träningen?“, och när jag svarar blir det svaret allt mer positivt.

Några andra noteringar:

1. Jag tror det blir Safari som mittback mot Häcken. När Pehrsson stannade upp spelet var det för att ge uppspelsdirektiv åt Safari. Hadzikadunic har aldrig startat i allsvenskan och fick bara vara mittback i en av de tre formationer.

2. Svårt att säga vilka som blir anfallare, alla tre (Berget, Jeremejeff, Cibicki) användes lika mycket idag. Pehrsson har prioriterat Jeremejeff mot låga försvar tidigare, och han pratade om BK Häcken som ett väldigt tajt lag.

3. 3-5-2 testades en stund idag, men svårt att säga om Pehrsson vill ha de rollförändringarna mot Häcken.

Annons

4. Om Berget och Rakip inte är 100 procent, och Konate är det, så gissar jag på: Wiland – Tinnerholm, Brorsson, Safari, Konate – Svanberg, Lewicki, Christiansen, Yotún – Jeremejeff, Cibicki

5. Artikel om träningen här.

6. Gif:ar på Svanbergs frisparkar förra veckan:

@jonas_hansson

Publicerad 2017-07-06 17:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto