Holmberg och Ulvestad tvåmålsskyttar i Djurgårdens storseger - Vecchias röda sänkte Sirius

STOCKHOLM. Djurgården vann med 4-0 mot Sirius.
Detta efter att Stefano Vecchia sett rött i den 58:e minuten.
- Vi faller ihop som ett jävla korthus. Ingenting stämmer, vi är inte ens nära, säger Sirius Tim Björkström till Dplay efter matchen.

Se mål från Sporten.

Djurgården tog på lördagen emot Sirius hemma på Tele2 Arena i kampen om Europa-platserna i allsvenskan. Då var det tufft spel direkt på planen, och flera frisparkar delades ut till båda lagen.

Djurgården var dock bäst inledningsvis och skapade i den tolfte minuten en fin målchans efter slarv i Sirius-försvaret. Haris Radetinac tog då bollen av Karl Larson framför mål, men fick sedan se Lukas Jonsson rädda avslutet. Därefter hade även Nicklas Bärkroth ett fint avslut mot mål, men åter räddade Jonsson. Djurgården hade mest boll under inledningen, och Sirius var relativt tillbakatryckt.

Henrik Rydström agerade därmed i den 27:e minuten med att göra två byten, men utan att få särskilt stor utdelning. Visserligen hade Sirius, i mitten av första halvlek, mer boll än vad laget hade i början, men Djurgården var ändå det lite bättre laget, även om första halvan av matchen slutade 0-0.

- Vi har väl inte riktigt fått till det hittills, men det är skönt att det är 0-0 i halvtid, sa Sirius-backen Axel Björnström till Dplay i paus.

- Vi hade bra koll och kom till många bra lägen på min kant. Det är oflyt att vi inte leder med 1-0, sa Djurgården-backen Aslak Fonn Witry till Dplay i halvtid.

I början av andra halvan av matchen blev Sirius-yttern Stefano Vecchia utvisad. Yttern drog på sig sitt andra gula kort efter en duell med Jacob Une Larsson på bortalagets planhalva. Därmed fick Djurgården en bra möjlighet att trycka på för seger och tre poäng. Tre minuter senare satte också Fredrik Ulvestad bollen i mål, men målet blev bortdömt för offside.

Lite senare fick i stället Djurgården fira ett ledningsmål.

Kalle Holmberg dök upp på rätt plats i straffområdet på en retur och satte sitt sjunde allsvenska mål för säsongen till 1-0. Därefter blev Holmberg även tvåmålsskytt i den 72:a minuten till 2-0. Anfallaren mötte ett inspel i straffområdet från inhopparen Edward Chilufya och var kylig framför mål. Ulvestad utökade därefter även två gånger om till slutresultatet 4-0.

- Vi föll ihop som ett jävla korthus. Ingenting stämde, vi var inte ens nära. Det är för jävligt och alldeles för dåligt, säger Sirius-backen Tim Björkström till Dplay.

Desto nöjdare, det är Djurgårdens Fredrik Ulvestad.

- Jag tycker att vi tar med oss självförtroende från matchen mot Malmö och bygger vidare på det vi gör där. Det är en period där de har mycket boll, vilket man får förvänta sig eftersom de är ett bra lag, men jag tycker att vi gör en bra match där vi får till bra press och där vi får in fyra bollar. Så det är bra, säger Fredrik Ulvestad till Dplay.

Djurgården är därmed numera på fjärdeplats i allsvenskan med häng på IFK Norrköping, BK Häcken och Malmö FF i toppen av tabellen. Sirius är i sin tur på sjundeplats. Härnäst sälls Djurgården på onsdag mot Häcken borta, medan Sirius på torsdag möter AIK hemma.

Djurgårdens lag: Tommi Vaiho - Aslak Fonn Witry, Jacob Une Larsson, Jonathan Augustinsson, Elliot Käck - Curtis Edwards (Magnus Eriksson, 79), Jesper Karlström - Haris Radetinac, Fredrik Ulvestad, Nicklas Bärkroth (Edward Chilufya, 67) - Kalle Holmberg (Emir Kujovic, 75).

Sirius lag: Lukas Jonsson - Karl Larson (Johan Karlsson, 27), Tim Björkström, Hjalmar Ekdal (Nahom Girmai Netabay, 62), Axel Björnström - Elias Andersson (Niklas Thor, 78), Adam Hellborg (Laorent Shabani, 78), Jamie Roche (Daniel Jarl, 27) - Mohammed Saeid - Yukiya Sugita, Stefano Vecchia.