Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rydströms oväntade tilltag - dubbelbyte efter 27 minuter: "Jävligt besviken"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Sirius var i början tillbakatryckt av Djurgården.
Då gjorde Henrik Rydström två byten redan i den 27:e minuten.
- Jag tycker att vi var tafatta, säger Sirius-tränaren.

Foto: Bildbyrån.

Se mål från matchen i Sporten.

Sirius föll under lördagseftermiddagen med 4-0 mot Djurgården på Tele2 Arena efter fyra insläppta mål i andra halvan av matchen. Redan i första halvlek hade dock Uppsala-laget det tufft, vilket fick tränaren Henrik Rydström att agera genom att göra två byten i den 27:e minuten.

Rydström valde då att plocka av Jamie Roche och Karl Larson och i stället sätta in Johan Karlsson och Daniel Jarl på planen. Larson hade dessförinnan blivit varnad.

- Jag var mer än missnöjd, om man nu kan vara det. Det kan man vara, säger Rydström till Dplay om Sirius första halva av matchen.

Han fortsätter:

- Jag är oerhört besviken över hur vi agerade, hur lite vi sprang, hur lite vi satte press och hur mycket vi hoppades på att det skulle lösa sig ändå. Även om vi hade lett med 2-0, så hade jag varit precis lika jävla besviken.

ANNONS

På presskonferensen utvecklade Sirius-tränaren sina tankar om dubbelbytet.

- Jag vet inte i vilken minut det var som vi kände att vi var tvungna att göra något. Vi ändrade formation och sedan fick Karl (Larson) en varning efter tio minuter, vilket sedan ”Acke” (Axel Björnström) också fick lite senare. Men jag tycker att vi var tafatta, säger Rydström och fortsätter:

- Det är ofta genom att skifta formation eller genom att byta, som en tränare kan väcka något eller förändra något. I den här matchen hade jag kunnat byta ut många fler, men kortsiktigt tycker jag ändå att det blev något liv av det. Vi hade ju en period i första där vi spelade lite som vi ville, men det var en väldigt kortlivad adrenalinspruta som vi körde in och sedan kom en klubba i huvudet och dödade oss totalt i andra.

Sirius är placerat på sjundeplats i allsvenskan med fyra poäng upp till trean IFK Norrköping på Europa-plats. På torsdag väntar AIK hemma i Uppsala.

ANNONS
Publicerad 2020-10-24 kl 15:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto