Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Holmbergs målform - fyra mål på två matcher: ”Sätter en respekt”

Allsvenskan

STOCKHOLM. Två mål mot Malmö FF, två mål mot IK Sirius.
Djurgården-anfallaren Kalle Holmberg är i målform.
- Det är klart att det sätter en respekt, säger han.

Foto: Bildbyrån

Djurgårdens anfallare Kalle Holmberg, som anslöt inför den här säsongen från IFK Norrköping, hoppade i måndags in mot Malmö FF och stod för två mål i Stockholmslagets vändning till 3-2. På lördagen spelade han från start och stod för ytterligare två mål i 4-0-segern mot IK Sirius hemma i allsvenskan.

Nu uttrycker Holmberg glädje över storsegern på Tele2 Arena.

- Jag tycker att det var en bra match, en bra 90-minutare. De ändrade (formation) efter en halvtimme och det var nästan bra att de ändrade, då jag tycker att vi fick mer bett på pressen då. Det var även fint att få göra fyra mål, säger Holmberg.

ANNONS

Anfallaren är nöjd med sin målform senaste tiden.

- Jag trivs med det jag gör nu såklart. Jag tycker att det har varit bra med mål och jag ska försöka jobba mycket defensivt också, vilket jag tycker att jag gör ganska bra. Det är kul att göra mål. 

Holmberg har samtidigt svårt att svara på varför det gått extra bra senaste tiden.

- Det är klart att det är lite tillfälligheter också, men framför allt är det att man är i boxen där målen görs, och det tycker jag att jag har varit under de här två senaste matcherna. Nu har det kanske varit full effekt i de här matcherna, men jag försöker att vara i boxen så mycket som möjligt.

Holmberg har under den här säsongen varvat starter med inhopp och både spelat som ”tia” och ”nia”. I allsvenskan har han startat i 16 matcher, varav nio matcher som ”nia”, och även hoppat in i åtta matcher. Han hoppas nu på att få starta även i de sista matcherna den här säsongen.

ANNONS

- Det är klart att det sätter en respekt. Om man gör mål som anfallare ska man spela och det har jag gjort sista tiden. Det ska bli kul de sista matcherna.

Trivs du bäst som ”nia”?
- Just nu trivs jag jättebra som ”nia”, så jag ska inte klaga.

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf menar i sin tur att det lär bli svårt att peta Holmberg framöver.

- Det öppnar i varje fall upp för mer kontinuitet med matchningen som är resten av säsongen. Nu har vi visserligen fyra matcher som ligger ganska tajt, men annars blir det lite längre mellan matcherna nu framöver. Det har varit betydligt svårare att ha den kontinuiteten sedan det startade i somras med två matcher i veckan. Men det öppnar också upp för det när spelare är i så pass bra form som Kalle är i nu. Om man fortsätter att snitta två mål per match, så ligger han rätt bra till för att starta fotbollsmatcher, säger Lagerlöf. 

ANNONS

Djurgården är nu på fjärdeplats i allsvenskan och ställs härnäst på onsdag mot BK Häcken på bortaplan i seriespelet.

Publicerad 2020-10-25 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto