Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ulvestad om målformen - och stora dispyten i Norge: ”De får lösa det själva”

Allsvenskan

STOCKHOLM. Fredrik Ulvestad är i fin form i Djurgården.
Däremot har han inte hört något från Norges landslag senaste tiden.
Han har dock hängt med i senaste dispyten mellan Lars Lagerbäck och Alexander Sørloth.
- De får lösa det själva, säger mittfältaren.

Foto: Bildbyrån

Se målen från Sporten i spelaren.

Djurgårdens mittfältare Fredrik Ulvestad, 28, gör just nu sin målmässigt bästa säsong i karriären. På lördagen slog han till med två nya mål i 4-0-segern mot Sirius hemma på Tele2 Arena och därmed är han nu noterad för nio mål på 22 matcher i år i allsvenskan.

Ulvestad berättar nu att han är glad över att kunna hjälpa sitt lag med mål.

- Det är självklart bra att kunna bidra på det sättet också, så det är skönt att göra mål och hjälpa laget till segrar, säger norrmannen.

Ulvestad fick samtidigt chansen att spela som ”tia” mot Sirius, något som han möjligen även kan komma att spela som framöver. Han menar att han även trivs i den rollen.

ANNONS

- Jag spelar där de vill ha mig och jag trivs i den rollen också, så det kändes bra nu och även mot Malmö, men jag spelar där de vill ha mig, säger han och fortsätter:

- Nu är Karlström avstängd i nästa match, men jag spelar där de sätter mig och sedan får vi se vad det blir. Jag har alltid spelat som ”åtta”, mer box till box, och det är väl där jag trivs bäst, men jag trivs som ”tia” också. Jag trivs överallt.

Trots årets succé har han dock inte hört något från norska landslagets förbundskapten Lars Lagerbäck senaste tiden. Ulvestad har inte varit uttagen till landslaget sedan EM-kvalsamlingen i november i fjol, då han fick två korta inhopp mot Färöarna och Malta.

- Jag kan bara göra mitt bästa här och om han tar ut mig, så tar han ut mig, säger han och fortsätter:

- Jag var med i slutet av förra säsongen också, så jag är säkert med där lite, och jag vill såklart vara med, men det är upp till honom. Jag kastar mig inte in i den debatten. Jag koncentrerar mig på det jag gör här och sedan får det komma om det kommer.

ANNONS

Ulvestad vill vidare inte kommentera dispyten mellan Lars Lagerbäck och anfallaren Alexander Sørloth, som fått stor uppmärksamhet i Norge.

- Jag tror inte att jag ska uttala mig om det. Jag har ingen kunskap om det som hände. Det ser inte bra ut utåt, men de får lösa det själva.

Ulvestad menar dock att han förstås har uppmärksammat det.

- Jag har hängt med i det som hänt, men jag ska inte kasta mig in i det. Det får de lösa.

Publicerad 2020-10-25 kl 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto