Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
2:14

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Olsson i spelaren ovan.

Olsson övertygad: "Vi kan absolut utmana Malmö"

ABU DHABI. Kristoffer Olsson är övertygad om att AIK ska ge Malmö FF en match om SM-guldet.
Även utan förstärkningar.
- Vi kan absolut utmana Malmö, säger AIK-mittfältaren till Fotbollskanalen.

När Sverige tränar i Abu Dhabi inför matcher mot Estland och Danmark är det en spelare som trivs lite extra. Kristoffer Olsson blev skadad på första träningen på sin första vinterturné 2015, året efter ville inte Midtjylland släppa honom och i fjol var han missnöjd med tillvaron i sitt danska klubblag.

Nu kan han lägga all kraft på landslaget.

- Nu känns det skitbra, i fjol visste jag inte var jag skulle ta vägen och det var lite andra tankar och inte bara fokus på landslaget. Nu kan jag bara fokusera på att vara här och nu och vet att jag kommer tillbaka till en fin miljö i AIK efter det här, säger Kristoffer Olsson.

ANNONS

Han och de andra spelarna har klarat av träningspass nummer två på en väldigt fin plan i Abu Dhabi. Den 22-årige AIK-mittfältaren trivs med att vara på plats i värmen:

- Ett skönt sätt att börja säsongen, att träna på bra planer och det är härligt, säger han.

Under vintern ryktades om utländska bud på Kristoffer Olsson, men det är inget som nått honom och han vill vara kvar i allsvenskan och i AIK.

- Jag vet inte var det kommer ifrån. Jag trivs skitbra i AIK och har ingen stress. Jag utvecklas mycket och har fått spela i princip varje match från start och ofta 90 minuter. Jag är inte på väg nånstans, det är bara fokus på AIK.

Du hade lite knackigt under våren – vad fick det att lossna?
- Jag vet inte, det är mycket att lära känna spelare och allt runt om kring. Jag var i en ny roll och fick sedan spela i en högre roll än som jag gjort tidigare och sedan kom jag tillbaka i den andra rollen. Plus att man som spelare kan ha en svacka, men det var skönt att komma igenom den och jag gjorde det ganska bra till slut.

ANNONS

U21-landslaget är avslutat för Kristoffer Olsson och nu gäller A-landslaget, men han sätter inte upp några mål när han nu är med på en vinterturné. Givetvis vet han att ett VM finns i sommar, men så långt funderar han inte.

- Jag tänker bara på att göra så bra ifrån mig som jag kan. Göra bra träningar och två bra matcher. Sedan kommer en säsong med AIK. Det är långt till VM, men gör man en bra vår med AIK så får man se.

AIK blev tvåa efter suveränen Malmö FF som i höstas tog det fjärde SM-guldet på fem år. Kristoffer Olsson är hoppfull om att AIK ska ge MFF en match om SM-guldet och är glad att truppen nästan är intakt.

- Tyvärr är Sundgren borta men annars är fyra av fem från mittfältet kvar och vi har fått in Adu och Robert Lundström. Dessutom har vi två bra forwards kvar och där ”Nico” (Stefanelli) spelade in sig bra, säger Olsson.

ANNONS

- Ser man från sommaren var vi minst lika bra som Malmö och nu gäller det att göra det en hel säsong. Vi kan absolut utmana Malmö, det är vad vi går för. Om vi fått en bättre start så hade vi kunnat göra det i fjol.

Förra året fick ni sena värvningar – hur påverkade det?
- För att spela en bra fotboll behöver man bra forwards, man vinner inte utan mål och det är ofta forwards som gör dem. Så vi led ganska mycket av det, men nu har vi flera bra och framför allt ”Nico” och Henok (Goitom) som fått spela ihop sig.

Har du tro på att sportchefen Björn Wesström fixar nyförvärv nog att kunna passera MFF?
- Det där fokuserar inte jag på, om man bara ser på den trupp vi har nu och inte får in några spelare till så har vi det väldigt bra förspänt.

Publicerad 2018-01-04 kl 15:40
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto