Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: On Tour: Tinnerholm om valet av MLS: "Hade kunnat få bättre lön i Europa"

Sverige (herr)

Anton Tinnerholm gästar Fotbollskanalen On Tour och berättar om flytten till MLS och att han hoppas på en VM-plats till sommaren.
- Det är klart att man har det i sikte, absolut. Och det var väl en av anledningarna till att jag ville lämna Sverige, säger högerbacken.

14:19
Nästa

Avbryt
Försök igen

Anton Tinnerholm lämnade Malmö FF efter en kanonsäsong i klubben. Efter januariturnén ska högerbacken ansluta till sin nya klubb New York City FC i MLS.

- Det är ett äventyr som jag inte riktigt vet vad som väntar. Jag har inte ens varit där och så, jag har fått en bra känsla och ända sedan de kom in i bilden så har det känts rätt och känslan har stärkts under tid också. Jag har pratat med väldigt många i klubben och det känns bra och de har haft stenkoll på mig och det känns som en väldigt professionell klubb som har ambitioner att vara med där uppe och vinna och det var viktigt för mig också, säger han.

ANNONS

Tinnerholm uppgavs få ett miljonkontrakt av bulgariska Levski Sofia och besökte klubben. Backens agentur gick till och med ut med att en övergång var klar. Men det fanns även intresse från annat håll för 26-åringen.

- Det fanns andra intressenter, det var bland annat i Holland och Tyskland var det väl lite också. Men det har kommit först efterhand också när man kommit en bit med New York och det var i något som var i närheten av City nu då. Så jag kände väl att det är ingen idé att ens gå in på det, jag ville få klart det så snabbt som möjligt, säger Tinnerholm.

Vad var det som inte var i närheten då?
- Nä, helhetspaketet. Vad man får..

Lönekuvertet?
- Nä, inte just det. Det hade jag kunnat få bättre i Europa, helt ärligt. Så det var väl inte den avgörande faktorn. Jag kände väl med allt runtomkring MLS. Och jag kände efter att ha pratat med Peter Wettergren (assisterande förbundskapten) att de har bra koll på MLS också och då stärktes mina känslor om att det kändes rätt.

ANNONS

Är det VM som lockar lite?
- Det är klart att man har det i sikte, absolut. Och det var väl en av anledningarna till att jag ville lämna Sverige. Sedan att det blev New York City istället för något annat europeiskt land, det har väl inte med VM att göra.

Också i On Tour:
- Varför har danska tränare så svårt i allsvenskan?
- "Jordan Larsson kommer alltid att få dras med att vara Henkes son"

Publicerad 2018-01-04 kl 12:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto