Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

MFF vann tungviktsmöte - men utan att imponera

Allsvenska Bloggen

Malmö FF:s chans att spela i Europa lever fortfarande. Men segern mot IFK Norrköping satt långt inne. MFF vann med 1-0 och gick till semifinal, och det var det viktigaste för de himmelsblå, men laget imponerade inte.

Allan Kuhn vill att Malmö FF ska vara ett spelande lag. Men det såg vi inte mycket av mot IFK Norrköping. Speciellt inte i den första halvleken.

För att vara ett bra spelande lag behöver man minst en mittback som är bra på att rulla bollen i uppspel. Norrköping har Andreas Johansson som är bra på det och som var bäst på Malmö IP.

Kari Arnason och Franz Brorsson är bra på att försvara sitt mål, båda har bra fysisk och är bra på att vinna dueller, men med bollen vid fötterna skickade man oftast upp den långt mot IFK Norrköping.

Anders Christiansen på mitten fick förmodligen nackspärr och det var ett spel som inte passade honom.

Annons

I stället var det bortalaget som rullade boll. IFK Norrköping var bra och det är givetvis en av förklaringarna till att MFF:s försvarare slog lång.

Kanske inte så konstigt att ”Peking” är bra med tanke på att man nästan har fått behålla sin guldtrupp, det är bara Alexander Fransson som har lämnat ett hål efter sig.

Andreas Johansson, Daniel Sjölund och Linus Wahlqvist imponerade och lille Tesfaldet Tekie var en ny spännande bekantskap. Bra med bollen och tog för sig på mitten. Men inte lika bra fysik och defensiv, något han lär jobba på. Det ska bli spännande att följa 18-åringen.

Emir Kujovic gjorde ett bra jobb och vann många dueller. Han borde fått en straff när Anton Tinnerholm fick bollen på armen. Kujovic gjorde dock inte en av sina bättre matcher, men tycker ändå att han ska få en plats i den trupp som Erik Hamrén tar ut i nästa vecka. Dels för att se hur han står sig på internationell nivå, dels om man ser till konkurrensen där Ola Toivonen inte har spelat på länge och oftast använts som central mittfältare.

Annons

Vänsteryttern Arnar Traustason skadade sig på uppvärmningen och högeryttern Nicklas Bärkroth tvingades gå av i den första halvleken. Bortalaget påverkades av att spela utan sina ordinarie yttrar.

Då kan man tycka att MFF borde skaffat sig ett övertag på kanterna. Men icke. Vladimir Rodic gjorde en svag insats, spelade upp sig något i andra halvlek, men ska vara glad för att han fick vara kvar på planen i 83 minuter. Jo Inge Berget kämpade och slet och var tillsammans med Yoshimar Yotun bäst i Malmö FF.

MFF var bättre i andra halvlek. Man rullade bättre och ville framåt. Oscar Lewicki slutade att passa i sidled och bakåt och tittade i stället framåt. Då växte han direkt.

Starkt att besegra svenska mästaren IFK Norrköping med 1-0 utan att imponera. Det viktigaste var så klart att vinna och ta sig vidare för att nå Europa.

Annons

Nu blir det semifinal mot Kalmar FF.

Publicerad 2016-03-13 19:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto