POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Vilken uppvisning, Östersund!

En modig och charmig debutant.
En imponerande uppvisning i 45 minuter.
Östersund är den häftigaste allsvenska nykomlingen på många år.

Södermalm var grön och vit, luktade pyroteknik och alkohol. Tusentals glada fans gick den sedvanliga marschen från Medborgarplatsen till arenan intill Gullmarsplan och stämde innan avspark in i Kentas Just i dag är jag stark. 31 756 personer. Ett nytt imponerande publikrekord. Men sedan tog Östersund över showen.

Nanne Bergstrand har många gånger sagt att det är problematiskt att bli ett bra spelande lag i allsvenskan eftersom “de här fem åren i superettan har kostat oss enormt mycket.”

Ord som inte vägde jättetungt efter måndagens allsvenska premiär. Graham Potter visade att det visst går. Han har tagit Östersund från Division 2 till allsvenskan på fem år.

På måndagen var laget där, redo, och spelade sin första allsvenska match. Då bevisade nykomlingen att det visst går att spela en offensiv och utvecklande fotboll. Laget charmade, visade mod och spelade under långa stunder ut Hammarby.

Tror inte att jag såg Östersund slå en enda lång boll. Man spelade sig ur alla situationer och det spelade ingen roll om medspelaren som fick passningen hade en motståndare i ryggen, han fick ändå bollen och löste det oftast.

Jag har aldrig sett ett allsvenskt lag få jaga så mycket boll, speciellt inte på hemmaplan, som Hammarby fick i den första halvleken. Det var en imponerande uppvisning. Det kändes som att det var kvadraten inne i Tele2 och Hammarby jagade.

– Kul att man får vara med om något nytt, sa Nanne Bergstrand om att han aldrig som tränare för Hammarby varit med om att bli så utspelad.

Östersund rullade och rullade och när de rullade som mest kom bakslaget. Hammarby fick hörna. Richard Magyar nickade i ribban och Lars Saetra tryckte in returen. 1-0. Tungt för Östersund.

Men Östersund blev ändå ingen nervös debutant. Ingen panik. Inget längre spel. Utan laget fortsatte att rulla och låta Hammarby jaga. Tio minuter efter baklängesmålet frispelade Alex Dyer planens bäste spelare Saman Ghoddos som satte 1-1.

Hemmafansen buade ut sitt lag efter 45 minuter och i den andra halvleken var laget bättre. Den tekniska skillnaden var fortfarande stor och även den offensiva, men nu insåg Bajen att man var tvungen att vara fysisk för att undvika en jobbig förlust.

Defensiven blev bättre.
Hammarby vann dueller.
Nanne Bergstrand skickade in Johan Persson och Bajen blev ännu starkare och bättre.
Då visade Östersund brister i sitt charmiga spel. När Hammarby vann boll och ställde om snabbt blev det farligt flera gånger.

Graham Potter skickade in Jamie Hopcutt och han gav Östersund ett nytt övertag. Hopcutt var nära att avgöra matchen när han skar in från vänster och var nära att skruva in bollen i bortre hörnet, men Hammarbys målvakt Ögmundur Kristinsson gjorde en fin räddning.

Men det var Ghoddos som fick den största chansen i den andra halvleken. Även han skar in från vänster och försökte sätta bollen i det bortre hörnet men den gången räddade ribban Bajen.

Matchen slutade 1-1. Med tanke på hur matchen såg ut lär Hammarby vara nöjda med en poäng.
Östersund då?
Laget lär inte vara lika nöjda med 1-1, men sättet de genomförde matchen på, som en nykomling på bortaplan mot Hammarby på ett fullsatt Tele2 i en premiär. Det ska Östersund vara nöjda med, och det ska bli väldigt intressant att följa laget den här säsongen.

Publicerad 2016-04-04 kl 22:01
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå