POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Det handlar om en alternativ Allsvensk tabell

Efter fem omgångar i en målsnål sport med hög slumpfaktor så bygger vi ändå upp tragedier och glädje. Den Allsvenska tabellen idag har ett visst värde, men begränsat då spelschemat är ojämnt. En alternativ tabell där motståndets kvalitet delvis läggs in kan ge ytterligare ett värde.

För att exemplifiera: GIF Sundsvall har i år haft matcher mot AIK (B, 1-1), Gefle IF (H, 1-2), Malmö FF (B, 2-1), Örebro SK (H, 3-1), och BK Häcken (B, 1-0). Tio poäng. I motsvarande matcher förra året tog de sex poäng. En förbättring med fyra poäng på fem matcher.

Alla lag har inte spelat lika många matcher, då matcherna mot Östersunds FK och Jönköpings Södra försvinner från matematiken. Samtidigt hade just GIF Sundsvall eländigt ruggigt mot Halmstads BK och Åtvidabergs FF under 2015.

Laget: Antal poäng jämfört med ifjol (antal inräknade matcher)

GIF Sundsvall: +4 (5)
Malmö FF: +4 (4)
Hammarby IF: +4 (3)
Örebro SK: +3 (4)
Helsingborgs IF: +2 (5)
Kalmar FF: +2 (4)
Djurgårdens IF: +1 (5)
Falkenbergs FF: -1 (4)
Gefle IF: -2 (3)
IF Elfsborg: -2 (5)
IFK Göteborg: -2 (5)
BK Häcken: -3 (4)
IFK Norrköping: -3 (5)
AIK: -4 (4)

Antal poäng mot Halmstads BK + Åtvidabergs FF under 2015

Helsingborgs IF 12

Djurgårdens IF, IFK Göteborg, BK Häcken, IFK Norrköping, AIK 10

Falkenbergs FF, IF Elfsborg 9

Malmö FF, Örebro SK, Gefle IF 8

Kalmar FF, Hammarby IF 7

GIF Sundsvall 4

***

Moustafa Zeidan är ännu inte spelklar för Helsingborgs IF. Skrev på för en månad sedan från Aston Villa, men då han är under 18 år (fyller i juni) så måste FIFA gå igenom allt, trots att han är svensk. FIFA definierar det som en internationell övergång för en underårig, oavsett nationalitet.

HIF har skickat in allt de ska, men har inte fått någon tidsram från FIFA så vi vet inte när allt är klart. Tanken är dock att han ska börja sin matchning i HIF Akademi i Division 2 och han tränar nu i verksamheten.

***

Mjölkkossan ligger idag på drygt 650 000 kronor i insamlade pengar till Helsingborgs IF:s svaga ekonomi. Olof Friman, en av de som satte igång allt, säger att de nu ska öka insamlingen igen till sista maj. Bland annat ska de försöka få med företagen genom att ge dem ett större värd att gå med, synas mer i media igen, och hoppas kunna arrangera resa till en bortamatch.

Bland de som har skänkt pengar inkluderas klubbdirektören David Brodetsky, som gav en månadslön, samt A-truppen.

***

Marcus Antonssons Allsvenska mål i Kalmar FF:

Fyra straffmål
Fem assisterade av Ismaels långa djupledspassningar
Fem övriga

@jonas_hansson

Publicerad 2016-04-25 kl 22:25
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå