Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En kväll när Gamla Ullevi svämmade över av kärlek

Det finns matcher man lämnar med en stor otäck klump i magen. Som den mellan IFK Göteborg och Malmö FF.

Sedan finns det matcher man lämnar med precis motsatt känsla. Som den mellan IFK Göteborg och Djurgården.

12 214 hade tagit sig till Gamla Ullevi under måndagskvällen. De spred bara kärlek.

Och mottagarna var många.

Fotbollen

Inga bengaler, inga knallskott. Bara mäktiga tifon och vackert supporterskap i kombination med en strålande vårsol. Varför kan det inte alltid vara så?

Besard Sabovic

Mål i sin första allsvenska match från start. I firandet sträckte 18-åringen ut armarna som om han ville omfamna hela den tillresta bortaklacken. De gick honom givetvis till mötes. En vacker syn.

Patrik Karlsson Lagemyr

Så liten, men ändå så stor. Har bara spelat drygt 40 allsvenska minuter, men Gamla Ullevi älskar honom som om han aldrig har gjort något annat än underhållit dem. Kvällens mäktigaste ögonblick var när han firade segern själv med hela den samlade hemmaklacken. Talangen drunknade nästan i all den kärlek som de öste över honom.

Thomas Rogne

Så var Thomas Rogne tillbaka på Gamla Ullevi. 246 dagar efter att korsbandet rök av mot Gefle. Det var omöjligt att inte få gåshud när hans namn ropades upp i högtalarna. Och det var omöjligt att inte få en tår i ögat när han kramade om sjukgymnast Fredrik Larsson efter slutsignalen. De har jobbat tillsammans under varje dag i drygt åtta månader nu. Kämpat och slitit för just det där ögonblicket. “Han har betytt allt för mig”, sa en rörd Rogne efteråt.

Gustav Engvall och Emil Salomonsson

Mållös och bänkad under flera matcher. Men mot Djurgården lossnade allt för Gustav Engvall. Lagkamraten som stod för framspelningen var givetvis Emil Salomonsson. De har en nära relation de två. Riktigt nära. Och Emil Salomonsson visst hur viktigt målet var för sin vän. “Han har tyckt det var jobbigt att inte spräcka nollan. Men nu fick han visa ett klassavslut och göra en bra halvlek”.

På tal om Emil Salomonsson. När ytterbacken hade bränt sin straff hördes inga besvikna ljud från hemmaklacken. Istället sjöng de hans namn högre än högt i flera minuter. Emil Salomonsson blev nästan tårögd.

***

På fredag rullar den nionde allsvenska omgången igång. Låt kärleken få fortsätta dominera då.

***

Twitter: @Linus_Petersson

Mail: l.petersson@outlook.com

Publicerad 2016-05-09 kl 23:51
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons