Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tror på två allsvenska spelare i EM-truppen - men ingen jätteskräll

Klockan 19:00 i morgon tar Erik Hamrén ut EM-truppen och på Fotbollskanalen börjar vi sända 18:00. Ska sitta i vår studio tillsammans med Lovisa Giertta. Patrick Ekwall och Olof Lundh är utsända och vi kommer även att ha med flera gäster. Räkna med spekulationer kring en mängd spelare.

Som sig bör innan en uttagning så ska det gissas och här kommer mitt bidrag. Tror inte att Erik Hamrén bjuder på några skrällar. Det är öppet om en plats som mittback men i övrigt blir det nog ganska väntat. Tror att två spelare från allsvenskan kommer med: Oscar Lewicki och Emir Kujovic. Skriver mer om duon längre ner. Den här truppen tror jag att vi får se:

Målvakter
Andreas Isaksson
Robin Olsen
Johannes Hopf

Kommentar: Isaksson och Olsen är givna och sedan tror jag på Hopf som var med senast och som har gjort det bra i Turkiet. Patrik Carlgren och Kristoffer Nordfeldt hade chans att komma med men Carlgren har inte imponerat i allsvenskan och Nordfeldt har inte gjort en enda ligamatch i sitt klubblag.

Försvarare
Mikael Lustig
Andreas Granqvist
Victor Nilsson Lindelöf
Erik Johansson
Filip Helander
Martin Olsson
Ludwig Augustinsson

Kommentar: Tror Hamrén tar ut en högerback då både Lindelöf och Sebastian Larsson kan spela på den positionen. Om det bara blir Lustig som högerback kan Augustinsson leva farligt då Pierre Bengtsson har använts som på den positionen. Men Bengtsson har haft det tungt i klubblaget. Fick hoppa in i 92:a minuten i helgen vilket var första gången han fick speltid på fem månader. Augustinsson har gått bra i FCK och bland annat gjort tio assist den här säsongen. Wendt har inte fått förtroende av Hamrén och tackade nej mot Danmark, så han får det nog svårt nu.

Den sista platsen som mittback står mellan Filip Helander, Pontus Jansson och Jonas Olsson. Väldigt jämnt mellan trion. Tror och tycker Helander. Han har varit med i Hamréns senare trupper och har gjort det bra i Italien (väldigt bra i senaste matchen mot Juventus). Dessutom är Helander en vänsterfotad mittback vilket saknas i truppen. Jansson har bara gjort fem starter och ett inhopp den här säsongen vilket är nackdel och han övertygade inte i den förra ligamatchen. Men nu när Antonsson och Milosevic är borta finns chansen. Olsson verkar inte ha Hamréns förtroende men har också chans nu när det är så jämnt om den sista platsen.

Mittfältare
Sebastian Larsson
Jimmy Durmaz
Kim Källström
Albin Ekdal
Pontus Wernbloom
Oscar Hiljemark
Oscar Lewicki
Emil Forsberg
Erkan Zengin

Kommentar: Anledningen till att jag tror att Hamrén bara tar med en högerback är att det känns något ovisst bland några centrala mittfältare. Lewickis vår har inte varit bra och egentligen har han nog inte förtjänat en EM-plats. Men det som räddar honom är en bra match i Köpenhamn i playoff mot Danmark och en väldigt stark EM-turnering med U21-landslaget. Dessutom är det osäkert med Ekdal.

Tror att Zengin kommer med trots strulet i Turkiet. Nu är han tillbaka i träning med sitt klubblag och där har säkert Hamrén tryckt på. Annars hade jag gärna sett Robin Quaison eller Sam Larsson i stället för Zengin. Två kreativa spelare som hade varit fina att kasta in vid underläge när man ska jaga mål. Båda är bra på att slå ut sina motståndare, skapa chanser och förändra en matchbild. Quaison med 14 starter och 16 inhopp i Serie A och som gjorde det viktiga 3-1-målet i semifinalen mot Danmark i U21-EM när han hoppade in. Larsson med sex mål och åtta assist i Holland och uttagen i årets lag av en tidning.

Anfallare
Zlatan Ibrahimovic
Marcus Berg
John Guidetti
Emir Kujovic

Kommentar: Tre givna och sedan kommer Kujovic med, dels i brist på konkurrens då spelare som Ola Toivonen och Isaac Kiese Thelin har haft det tungt i sina klubblag, dels för att han gör mål i sitt IFK Norrköping och var med i truppen mot Danmark i playoff och även senast då han kom in mot Turkiet och nickade fram till Andreas Granqvists kvittering.

Tror inte att Hamrén tar ut några jokrar men om någon sådan kommer med borde de nämnda mittfältarna Quaison eller Larsson ligga bra till, annars är Carlos Strandberg en annan spelare med fina egenskaper som hade varit spännande att se och som hade kunnat hoppa in och röra om.

Publicerad 2016-05-10 kl 21:38
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons