Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inget i Djurgården fungerade - gav bort tre mål

Allsvenska Bloggen

Inget försvarsspel. Inget anfallsspel. Ingen kreativitet. Ingen vilja.
Djurgården åkte på sin sjätte förlust på de sju senaste omgångarna och är två poäng från kvalplats.
I stället blev det en ifrågasatt Kalmar-tränare som fick andrum.

Efter derbyförlusten mot AIK visade fansen sitt missnöje och hade ett långt samtal med spelare och ledare. Torsdagens match mot Kalmar FF inleddes med en tom klacksektion i 13 minuter för 13 derbyn utan seger. En protest med förhoppning om att väcka spelarna.

Hur reaktionen blev?

Negativ, för att vara snäll.

Med Kerim Mrabti och Haris Radetinac fanns det kreativitet i Djurgården. Utan duon finns det ingen spelare som kan slå ut sin motståndare. Nu är det fegt. Ingen som tar egna initiativ för att försöka ta sig framåt och skapa chanser. Anfallsspelet är obefintligt. Och mot Kalmar FF, som inför matchen låg på kvalplats, kollapsade även försvaret.

Annons

Mittbackarna Omar Colley och Marcus Hansson var osäkra och bjöd på de tre målen.
Vid 0-1 hade Hansson noll koll och tappade markering på Marcus Antonsson som enkelt satte matchens första mål.
Vid 0-2 gjorde Colley bort sig och i stället för att skicka bort bollen gav den till Papa Diouf som passade till Jonathan Ring som ökade på ledningen.
Vid 0-3 missade Hansson bollen och Antonsson blev fri och satte bollen i mål.

Så, inget försvarsspel. Inget anfallsspel. Ingen kreativitet.

Finns det inget annat att ta till då?

Jo, om inte spelet fungerar finns det en sak kvar. Vilja. Men även den saknades mot Kalmar FF, och när hjärtat slutar pumpa så får man ta till all hjälp för att försöka få igång det igen.

Pelle Olsson försökte och skickade in Seon-Min Moon, Mathias Ranégie och Mihlali Mayambela. Framför allt Moon kom in, visade vilja och försökte väcka laget. Men det gick inte.

Annons

Djurgården har mycket att jobba på. Laget har bara en seger på de sju senaste matcherna. Övriga sex är förluster, två av dem i derbyn mot Hammarby och AIK.

Kalmar FF då?

Laget kom till matchen mot Djurgården med rubriker om att flera spelare är missnöjda med Peter Swärdh och vill byta tränare. Ändå uppträdde man som ett lag som spelade för varandra. Försvarsspelet var felfritt, det centrala mittfältet med Romario och Ismael tilläts glida runt, fördela och dominera, och framåt var Marcus Antonsson effektiv och avgjorde matchen.

Det märktes att matchen var väldigt viktig och i början var tempot riktigt lågt och det var tydligt att Kalmar åkt till Stockholm för att inte bjuda på något. Man väntade ut misstag från motståndaren och när tillfällen kom var spelarna effektiva.

Kalmar FF är bättre än att ligga på kvalplats, en position som man efter 3-0 mot Djurgården lämnade över till Hammarby.

Annons

Peter Swärdh var piskad att ta tillbaka Kalmar på vinnarspåret för att börja klättra uppåt i tabellen. Tre mål framåt, noll insläppta och tre poäng. För honom var segern väldigt viktig och nu får han det lite lugnare när han går till jobbet i morgon.

Publicerad 2016-05-19 21:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto