Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hetaste Silly Season-snackisarna kring IFK Göteborg

Allsvenska Bloggen

IFK Göteborgs semester är snart över.

Under torsdagen drar laget igång träningen igen med ett lätt joggingpass uppe på Kamratgården. En höstsäsong ska förberedas.

Sakta men säkert börjar också klubbens Silly Season-karusell dundra igång.

En del spelare ryktas bort. En del spelare ryktas in.

Här är de hetaste snackisarna:

***

Ut:

Haitam Aleesami: 60-40 att han lämnar enligt vad jag hör. Klubben är ute och spanar efter ersättare.

Mauricio Albornoz: Kommer fortsätta träna med klubben då låneavtalet sträcker sig till den 30 juni. Innan den 15:e måste dock IFK lämna besked till Åtvidaberg om de vill ha kvar honom även över hösten.

Hjörtur Hermannsson: Inlånad från PSV Eindhoven till slutet av juli. Klubbar från Skandinavien, Tyskland och Holland sägs vara intresserade av att ta över låneavtalet efter det. Men det finns också en liten chans att han blir kvar i Blåvitt.

Annons

Gustav Engvall: Efter vinterns stora rubriker (och provträning) har det varit tyst kring Stoke. Men Premier League-klubben finns där och smyger i bakgrunden.

Sören Rieks: Hade spanska klubbar (bland annat) efter sig i vintras. Tyst nu. Har precis kommit tillbaka från skada.

Mattias Bjärsmyr: Har öppnat dörren för ett nytt äventyr. Turkiska Eskisehirspor försökte låna honom med en köpoption på fem miljoner i januari, men de fick nobben. Kommer det ett nytt bud i sommar?

Oscar Kindlund: Har flyttat till IK Sirius. Kan kallas tillbaka om klubben önskar.

Oliver Gustafsson: Plockades in när Erik Dahlin var ryggskadad och Pontus Dahlberg skulle på U17-EM. Kontrakt juni ut. Lär inte få förlängt.

Martin Smedberg-Dalence: Club Bolívar från Boliva har visat intresse och mittfältaren har öppnat för en flytt. Än har IFK dock inte mottagit något bud. Kanske händer det mer efter pågående Copa América.

Annons

***

In:

Först ett konstaterande: IFK Göteborg kommer inte köpa förrän de har sålt. Det har sportchef Mats Gren varit tydlig med.

Issam Jebali: Sportchef Mats Gren och chefsscout Olle Sultan såg IFK Värnamo-anfallaren på plats mot Örgryte under onsdagen. Efteråt konstaterade Gren att “Jebali är jäkligt bra”. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen har Blåvitt spanat in honom under hela våren. Ersättare till Engvall?

Andreas Maxsö: Mittbacken fanns på klubbens radar innan han skrev på ett nytt kontrakt med FC Nordsjälland. Orealistisk värvning nu. Detsamma gäller Mikael Antonsson som har förlängt med FC Köpenhamn.

Birger Meling: Norsk vänsterback. Tillhör Stabaek, men sägs vara sugen på en större klubb. Ersättare till Aleesami?

Amor Layouni: Provtränade med klubben i vintras. Tillhör Degerfors där han sitter på ett kontrakt året ut. Ersättare till Rieks?

Annons

Rasmus Lindgren: Öppnade upp för en flytt till både IFK Göteborg och Häcken. Skrev på för de sistnämnda i slutet av maj.

***

Twitter: @Linus_Petersson

Mail: l.petersson@outlook.com

Publicerad 2016-06-08 17:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto