Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hammarby-inspiration, Lennartssons oro och Grens joker

Under onsdagen höll IFK Göteborg medlemsmöte på Nya Ullevi. 320 personer hade anmält sin närvaro.

Det blev inte lika stora rubriker som efter årsmötet i mars, men gav ändå ett par saker att plocka med sig in i framtiden.

Ni får dem här, sammanfattade i citatform.

“Vi behöver ju pengar i IFK…”
När någon hade glömt ett bankkort i baren var ordförande Frank Andersson snabbt där. Med glimten i ögat såklart. Men faktum är att IFK Göteborgs ekonomiska läge är tufft. Deras driftunderskott är sämst i allsvenskan och de är fortfarande beroende av att sälja spelare.
Dock meddelade kassör Jakob Andreasson att föreningen kommer redovisa ett positivt resultat 2016 och att de ser ett ljus i mörkret.

ANNONS

“Paka har fått ett bakslag”
Han tvingades kliva av mötet med Jönköpings Södra i slutet av juli med en spricka i foten. Sedan dess har Patrik Karlsson Lagemyr inte lirat boll. Talangen hoppades kunna börja träna ordentligt under den här veckan, men under medlemsmötet berättade Mats Gren att han har fått ett bakslag och blir borta i en eller två veckor till. Vad gäller Mikael Boman så lär han inte vara tillbaka förrän efter nästa landslagsuppehåll.

“Jörgen sprang in till mig”
IFK Göteborg kommer inte anställa någon ny klubbdirektör innan nästa årsmöte. Därmed får Mats Gren fortsätta sitt dubbeljobb som sportchef och tillfällig klubbdirektör – något som oroade tränaren Jörgen Lennartsson: “Han sprang in till mig och sa att du får inte tappa sporten, inte tappa scoutingen. Det tycker jag inte att jag har gjort. Jag får mycket på mitt bord, men delegerar det vidare. Det fungerar bra”, säger Gren.

ANNONS

“Vi inspireras av Hammarby”
Hela IFK Göteborg kan komma att struktureras om. Och de olika delarna (fotboll, friidrott, bowling…) bli sina egna. Förslaget som arbetas fram just nu innehåller en ny ideell förening vid namn IFK Göteborgs Idrottsallians under vilken alla sektioner ska samlas. Inspirationen har de hämtat från Hammarby IF. “Det är det bästa exemplet i dag. De har 14 olika föreningar”, fastslog IFK Göteborgs hedersordförande Gunnar Larsson.

“Kanske kan man få någon joker?”
Under drygt åtta veckor kombinerade IFK Göteborg spel i allsvenskan med kval till Europa League. Något som innebar tätt matchande, få möjligheter till ordentlig träning och självklart ett slitage på spelartruppen. För att svenska lag ska kunna lyckas bättre under sådana tuffa perioder i framtiden önskar Mats Gren att Sverige ska ta efter norsk fotboll. Där har lagen möjlighet att flytta en seriematch under Europakvalet. “Kanske kan man få någon joker? Flytta fram någon match. Jag har skickat vidare frågan till SEF (Svensk Elitfotboll)”, säger han.

ANNONS

“Tror inte det är aktuellt i år”
Träningsanläggningen Kamratgården är en hjärtefråga för många blåvita supportrar. Och känslorna svallade när föreningen i fjol meddelade att de hade sålt anläggningen till Varbergs Stenfastigheter. Under medlemsmötet ställdes frågan när och om ett återköp ska genomföras. Inte i år i alla fall, blev svaret. “Men frågan har inte varit uppe på något styrelsemöte”, poängterade kassör Jakob Andreasson.

“Vi vill inte flytta upp någon permanent”
Gustav Engvall har dragit till Bristol City. Med övergångsfönstret stängt kan IFK Göteborg inte fylla luckan med ett köp. Istället får de klara sig med de spelare de har. “Vi vet att det är lite tunt framåt, men vi tror att vi ska klara det ändå”, säger Mats Gren. Klubben har funderat på att plocka upp en ny junior till A-truppen, men tillslut bestämde de sig för att inte gå den vägen. “Istället tittar vi på vem som förtjänar att vara med och träna just nu. De får komma upp och vara med”, säger han. En som har deltagit i flera A-lagsträningar under den senaste tiden är unge August Erlingmark.

ANNONS

***

Sugna på mer läsning från medlemsmötet?

På sajten finns lite smått och gott:

Om IFK Göteborgs ekonomi

Om att klubben betalar tillbaka pengar efter kaosmatchen mot Malmö FF

Och om att Dalkurds Jesper Nyholm kan vara påväg in

***

Twitter: @Linus_Petersson

Mail: l.petersson@outlook.com

Publicerad 2016-09-08 kl 13:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto