Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vill IFK Göteborg ha Svante Samuelsson?

Allsvenska Bloggen

Det finns ett rykte om att IFK Göteborg vill ha Svante Samuelsson som klubbdirektör. Han gjorde elva säsonger som klubbchef i Kalmar FF innan hans sista arbetsdag var för en vecka sedan.

Det är ett logiskt rykte. IFK Göteborg saknar en anställd där, Samuelsson är civilekonom och från Göteborgstrakten, han var sammankopplad till jobbet redan 2012 men då fick Martin Kurzwelly det istället. Samuelsson har också sagt att han nu har ledigt för att kolla på jobb runt om i Fotbollssverige, samtidigt som han även kollar jobb i näringslivet i Kalmar.

IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson fortsätter dock att säga att IFK inte har en process för att anställa någon innan årets slut, på grund av den svåra ekonomiska situationen, och att därför inga namn diskuteras. Han påpekar dock också att Samuelsson har gjort det väldigt bra i Kalmar FF. Återstår att se om det är ett rykte som bygger på 1+1+1+1, eller om det finns något där.

Annons

***

Det kan annars bli mycket som är samma nästa år i Kalmar FF, men jag tvekar ändå att båda ur tränarduon Swärdh/Rydström är kvar med samma arbetsuppgifter nästa år.

Bland de övriga framtidsbesluten som ska tas så kan några viktiga dröja. Ismael och Rasmus Elms framtider är nog inte utklarade inom det närmaste, såvida Ismael inte tar det KFF nu erbjuder (vilket, till skillnad från första erbjudandet han fick, ska vara ett bra bud).

Rasmus Elm vill till USA, det har han aktivt kollat efter i över ett år, och det är inte stängt för Ismael att hoppa till en större skandinavisk klubb.

KFF ska ha funderat på andra målvakter under året, inkluderat Andreas Linde redan innan OS, men Söderbergs utveckling förändrad tankarna. Samma tre målvakter nästa år?

***

En personlig fundering kring Allsvenska klubbar i mindre orter. Mjällby AIF, Åtvidabergs FF, Degerfors IF, Falkenbergs FF… De mindre orterna med Allsvensk erfarenhet finns inte i Allsvenskan nästa år. Den Allsvenska tätorten som är minst 2017 är Kalmar. Att större städer blir bättre är en trend i Europafotbollen.

Annons

***

Värt att komma ihåg skillnaden i prispengar beroende på slutgiltig tabellplacering:

1. 17 miljoner
2. 15,4
3. 13,7
4. 12,3
5. 11,4
6. 10,9
7. 10,5
8. 10,3
9. 10,1
10. 10,0
11. 9,9
12. 9,8
13. 9,7
14. 9,7
15. 9,7
16. 9,7

Som exempel finns ju nästan en miljon skäl för IFK Göteborg att inte tappa fjärdeplatsen.

@jonas_hansson

Publicerad 2016-10-08 15:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto