POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Rasmus Elms situation i Kalmar FF: låg lön, billig att köpa?

2015 och en stor del av 2016 var mest återhämtning efter magproblemen. Rasmus Elm fick allt bättre fysisk status, men det var först efter landslagsuppehållet i september 2016 som det fanns mer fysisk stabilitet.

Hans första ordentliga matcher: fem segrar, en oavgjord (borta mot Elfsborg), en förlust. Först då närmade han sig samma nivå som under våren 2013. Drygt tre år där kroppen inte fungerade som den borde, men idag ska situationen vara klart bättre.

En någorlunda frisk Rasmus är bra nog för att vara skillnaden mellan ”typ åtta” och ”typ fyra” (om resten också går rätt) för KFF. Han är en av få spelare i ligan med kapacitet att vara så stor skillnad för ett lag, inte bara för sitt passningsspel och spelförståelse utan också för sitt tillslag.

Han skrev ett nytt ettårsavtal för drygt en månad sedan, men sa samtidigt att han lämnar om rätt erbjudande kommer.

Det är just att vi ännu inte vet exakt vad rätt erbjudande exakt innebär.

Nu pratar norrmännen, i mer inofficiella kanaler, om Rosenborgs intresse för Rasmus. Intresse finns säkert, men han sa såhär till SR på tal om att spela i ett annat svenskt lag:

– Det kommer aldrig hända och det ska till något extra för att flytta.

Till Barometern:

– Det är som jag har sagt tidigare, dyker det inte upp något som är riktigt, riktigt bra, något som inte passar mig och familjen så har det varit självklart att stanna.

– Det ska klaffa socialt, det är inte bara fotbollsmässiga bitar utan även andra saker.

Norge kan inte vara “något extra” och “riktigt, riktigt bra”, och jag vet inte vad Norge kan erbjuda socialt som Kalmar inte kan. Jag är nära att skriva att Rosenborg är helt uteslutet, men en ska vara lite återhållsam när det gäller att läsa Rasmus’ tankar. Få hade nobbat Everton för AZ, och få hade tagit klivet från AZ till CSKA när klubbar som Liverpool var i kontakt.

MLS har jag skrivit om tidigare. Redan hösten 2015 kollade agenter kring MLS-klubbarnas intresse för Rasmus, och det var en check mot USA som fortsatte. MLS:s transferfönster öppnar om en vecka och håller igång till maj.

Samtidigt. Rasmus har köpt ny(a) fastighet(er?) i Kalmar. Det finns saker inom familjen som kan göra att han vill stanna. Det här är en sista chans att försöka återupprepa SM-guldåret 2008 med bröderna. Han har tackat nej till flera saker och inte av ekonomiska skäl.

Hans avtal 2015 och våren 2016 med Kalmar FF var på en lön nära noll kronor i månaden plus annat (som inte kostade KFF stora summor). Jag kan inte svära att han har samma avtal nu, men jag hade inte varit förvånad.

I utbyte mot en så låg ersättning så kommer KFF inte tjäna mer än smulor när Rasmus väl lämnar. KFF har å andra sidan alldeles för många centrala spelare nu, så antingen måste någon lämna eller spelare få nya roller (Melker Hallberg som ytter?).

@jonas_hansson

Publicerad 2017-02-07 kl 16:41
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå