Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tio siffror som visar att Kalmar FF varit dåliga nog för nedflyttning i tre års tid

Det går att definiera det som endast en dåliga säsongsstart i en förening med potential, trots att Kalmar FF släppte in tolv mål på fyra matcher, ändrade taktik, och nu är uppe i tre gjorda mål på sju matcher – två frisparksmål och ett långskott.

I ett bredare perspektiv är det däremot inget nytt att Kalmar FF är dåliga, för laget har presterat nästan kontinuerligt svagt i tre års tid sedan sommaren 2014. Undantaget var fyra raka vinster under förra hösten. Förutom det har KFF varit nedflyttningsdåligt.

Ta de här tio siffrorna. Kalmar FF har i allsvenskan…

tagit 93 poäng på de 87 senaste matcherna.

ANNONS

legat på den nedre halvan av tabellen fler gånger (67) under de senaste 75 omgångarna, än vad man gjorde under Nanne Bergstrands tio år (65 gånger, 284 omgångar).

vunnit två av de 27 senaste matcherna på konstgräs.

gjort 58 spelmål på 79 matcher.

… mot de senaste årens topp-5-lag (Malmö FF, IFK Göteborg, Elfsborg, Häcken, Norrköping, AIK) vunnit fem av 51 matcher.

vunnit två eller fler matcher i rad två gånger (två raka vinster 2015, fyra raka vinster 2016) på de 93 senaste matcherna. Övriga segrar har följts upp av poängtapp.

vunnit två bortamatcher i rad en gång (Djurgården och Falkenberg ifjol) på de 47 senaste försöken.

hållit nollan flera matcher i följd två gånger (tre raka matcher 2016, två raka matcher i år) på de 91 senaste matcherna. Övriga gånger har en nolla följts upp av insläppt mål nästa match.

ANNONS

släppt in mål i 31 av de 35 senaste bortamatcherna.

släppt in mål i 76 av de 90 senaste matcherna.

Man kan säga många fler specifika siffror. Som att runt 20 spelare varit skadade i KFF bara i år, laget har haft totalt två avslut i motståndarnas straffområde de två senaste matcherna, anfallaren David Elm gjort noll mål och noll assist på de 24 senaste matcherna, förstemålvakten Ole Söderberg har en räddningsprocent på 67 procent på sina 52 matcher…

Det är mycket som måste ske, men kom ihåg att KFF står fast vid den här visionen som dåvarande ordförande Nyblom gav på den officiella hemsidan 2013:

Händer inget drastiskt så är KFF i superettan inom några år, och det mer en usel ekonomisk situation. Tre års dåliga resultat går inte att snacka bort med ambitioner, potential, och trötta floskler.

ANNONS

@jonas_hansson

Publicerad 2017-05-20 kl 17:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto