Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF:s uppladning inför Champions League: ”Går på rutinen man hade för två år sedan”

Allsvenska Bloggen

Imorgon klockan 19.00 går Malmö FF in i Champions League-kvalet, där mycket av scoutingjobbet har fallit på Jens Fjellström. Fjellström var på plats och såg FK Vardar, och har också sett dem ”väldigt många matcher” på video, enligt Magnus Pehrsson.

Jobbet är gjort och MFF känner sig relativt säkra på hur FK Vardar kommer att spela.

– Det finns två-tre frågetecken, om det är den eller den spelaren (i startelvan). Sedan kan de göra något annat, men de har varit konsekventa.

MFF:s schema inför matchen

Lördag: match mot BK Häcken (vinst 1-0).

Söndag: ledigt

Måndag:
startspelare + ett par inhoppare mot Häcken + skadade spelare inne i gymmet, resterande ute på träningsplanen. Möte om matchen mot BK Häcken. Video mot FK Vardar tillgänglig för spelarna som vill se.

Tisdag: träning klockan 11-12 samt möte inför FK Vardar.

Onsdag:
Träffas lunchtid vid Swedbank Stadion, möte inför FK Vardar, tar in på hotell, tar ett möte till innan de åker tillbaka till arenan.

ANNONS

– I allsvenska hemmamatcherna träffas vi en timme och 45 minuter innan, och har ett sista möte. Nu går vi på den rutinen har haft för två år sedan när man spelade i Europaspel.

– Spelarna ville det efter att man gjort det så tidigare åren.

– Det gör det möjligt för oss att skjuta på information om motståndare till matchdagen. När vi åker iväg borta har vi ofta gjort det. Normalt sett har vi två genomgångar. Då har vi det två dagar innan och dagen innan (vid hemmamatch), men nu hade vi första genomgången idag om Vardar och så har vi en imorgon. Det gjorde att gårdagen kunde vara lite friare. Så att vi får andningspauserna.

Pehrsson berättade också att han har valt startelva, och där han bekräftade att Oscar Lewicki blir lagkapten när Markus Rosenberg och Behrang Safari saknas. Övriga som inte är uttagna är Felipe Carvalho, Alexander Jeremejeff, Rasmus Bengtsson, och Samuel Adrian.

ANNONS

Preliminär startelva: Wiland – Tinnerholm, Nielsen, Brorsson, Konate – Rakip/Svanberg, Lewicki, Christiansen, Yotún – Cibicki, Berget

Övriga alternativ: F.Andersson, Hadzikadunic, Vindheim, Wolff Eikrem, Bergqvist, Vagic

FK Vardar kommer att ha två träningar i Sverige: en på måndag kväll och en på tisdag kväll. De anlände till Sverige igår, och som Fotbollskanalen tidigare har skrivit om så har de upp emot fem frågetecken när det gäller skadade spelare, bland annat tre mittbackar.

I skrivande stund har 19 000, av 20 500, biljetter blivit sålda.

@jonas_hansson

Publicerad 2017-07-11 15:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto