POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Träningsrapport Malmö FF: Carlos Strandberg överlägsen

Plats: Stadionområdet, plan 7
Tid: 11.00-12.10 + extraträning för de som ville stanna kvar

Ledare: Magnus Pehrsson, Olof Persson, Jens Fjellström, Jonnie Fedel(, Daniel Andersson)

Spelare: Magnus Wolff Eikrem, Samuel Adrian, Pavle Vagic, Dennis Hadzikadunic, Carlos Strandberg, Bonke Innocent, Kingsley Sarfo, Behrang Safari, Markus Rosenberg, Mattias Svanberg, Fredrik Andersson, Jakob Tånnander (U19), Mathias Nilsson (U19)

Ej närvarande: Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Andreas Vindheim, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Pawel Cibicki, Alexander Jeremejeff, Jo Inge Berget (alla startade i lördags), Rasmus Bengtsson (sjuk), Felipe Carvalho (långtidsskadad)

Spelare att lyfta fram:
Carlos Strandberg, Samuel Adrian, Mathias Nilsson

Alla Malmö FF:s träningar inleds med olika kvadrater, den här gången uppdelat i två olika som kördes cirka tio minuter var. Först en stor med alla tio utespelare, där två “jagade” inne i mitten. Efter det en ännu större, men då mer lagindelat.

Det mest intressanta för dagen var övningen efter. De tio utespelarna var på en planhalva, endast mot stillastående “pinngubbar” som var uppställda i en 4-4-0. Anfallens startade med uppspel från mittback, för att därefter spela sig igenom lagdelar och sedan avsluta.

Mittbackar: Hadzikadunic, Safari

Centrala mittar: Adrian, Innocent

Högerkant: Sarfo, Wolff Eikrem

Vänsterkant: Svanberg(, Vagic)

Anfallare: Strandberg, Rosenberg(, Vagic)

Det var stort fokus på att slå diagonala och hotande passningar, ihop med högt tempo och blandat med kantbyten. Efter det skulle det antingen bli ett inspel från kanten, eller en rak boll från en central mittfältare till en anfallare som därifrån gick på avslut.

Längre bak i planen kunde man se inskolningsskillnaden mellan Adrian och Innocent. Adrian har varit i A-laget hela året, och satte passning efter passning till rätt spelare. Smart och tekniskt väl. Med Innocent fick Pehrsson oftare gå in och förklara, och Innocent hade högre felprocent. Pehrsson gillar verkligen sina diagonala passningar, och det kan ta tid för Innocent att lära sig hur MFF:s centrala mittfältare ska slå passningar. Det känns om att han har varit rakare i Norge. Innocent hade just några bra passningar i den delen idag.

Det mest noterbara var dock avslutarna, där en stack ut med bättre effektivitet och mer pondus än resterande. Det genomfördes totalt 51 anfall. 15 av dem, knappt en tredjedel vilket känns lite lågt, gick in i mål. Målskyttar:

Strandberg: 7 mål
Rosenberg: 3
Sarfo: 2
Wolff Eikrem: 2
Vagic: 1

Strandberg gjorde alltså nästan lika många mål som övriga tillsammans. Nu var visserligen Rosenberg och Strandberg de enda som kontinuerligt var i anfallsposition, men jag tyckte ändå siffran var märkbart hög.

Strandberg var dock inte perfekt, utan hade bland annat ett avslut som nästan gick över trädkronorna. I fredags var han ojämn på en annan avslutsövning: mål fyra av de fem första avsluten, sedan satte han inget mer (ytterligare fem-tio avslut). Samtidigt sticker han ut, inte bara nummermässigt för det behöver ju inte säga någonting. Det är snarare hans avslutsteknik. Det är sällan välplacerade avslut nere vid stolproten, utan snarare “ta i hårt och träffa någonstans på mål, så är det god chans att det blir mål”-taktik.

En positiv överraskning var målvakten Mathias Nilsson. Jag har inte koll på hur bra hans helhet är, men i fredags gjorde han en magnifik dubbelräddning och även idag stod han ut positivt med några bra räddningar från nära håll.

Efter den här övningen blev det spel, två lag mot varandra:

Strandberg, Safari, Adrian, Vagic, Sarfo mot Rosenberg, Wolff Eikrem, Hadzikadunic, Innocent, Svanberg

1-0 Strandberg
1-1 Wolff Eikrem (dagens bästa avslut)
2-1 Sarfo
3-1 Strandberg
3-2 Svanberg
3-3 Självmål

Följt av straffar för avgörande. Wolff Eikrem satte sin och Safari sköt i stolpen. De som ville fick stanna kvar efteråt för extra avslutsträning, vilket oftast Fjellström styr upp.

@jonas_hansson

Publicerad 2017-08-21 kl 13:41
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto