POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Träningsrapport Malmö FF: Hög kvalitet igen och en bättre Innocent

Plats: Stadionområdet, plan 7

Tid: ~10.50-12.25

Ledare: Magnus Pehrsson, Olof Persson, Jens Fjellström, Jonnie Fedel

Spelare: Johan Dahlin, Fredrik Andersson, Mathias Nilsson, Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari, Oscar Lewicki, Bonke Innocent, Samuel Adrian, Kingsley Sarfo, Pavle Vagic, Alexander Jeremejeff, Markus Rosenberg, Felix Konstandeliasz (U19)

Ej närvarande: Jo Inge Berget (Norge), Mattias Svanberg, Carlos Strandberg, Franz Brorsson, Erdal Rakip (alla Sverige U21), Felipe Carvalho (långtidsskada), Anders Christiansen (baksida lår), Magnus Wolff Eikrem (smäll på foten)

Förra veckan skrev jag om Malmö FF:s brist på nyfikenhet på träningarna. Övningarna var ofta identiska och det kändes som att det saknades faser för lärande. De två träningarna efter det har varit mer varierade. Inte med helt nya övningar, men åtminstone med modifieringar och generellt en högre kvalitet.

Jag pratade med Olof Persson efter träningen, där han kom in på att MFF tränade på så många olika faser idag.

Fyra mot fyra på en bred men kort yta. Fyra spelare i linje som passade runt till varandra mot en backlinje.

Uppspel från centralt mittfält till fem attackerande spelare, både med (fyrbackslinje + två centrala mittfältare) och utan motståndare. Många diagonala längre passningar på ytor, men även med försök att komma igenom låga och trånga försvar.

Inläggsövning på ena planhalvan, en övning på andra planhalvan där det var mellanting mellan inlägg och instick.

Till detta kvadratuppvärmning och matchspel, sju mot sju.

Det var några veckor sedan jag senast såg så hög nivå på en MFF-träning. Persson pratade om att det blev mycket försvarsträning, men kom också in på att det fanns delar där de ville få in Kingsley Sarfo och Bonke Innocent mer i spelet.

Innocent fick vid nästan varje paus instruktioner av Pehrsson och Persson, pratstunder varade 30 sekunder till 60 sekunder åt gången. Lite om positionering, men verkade mest vara om passningsspelet och Innocent såg åtminstone bättre ut än tidigare.

Sarfo vill MFF ha med i spelet så ofta som möjligt i en central position, men det räcker inte med att önska det. MFF måste lära sig att hitta rätt passningar till honom så att han får bästa möjliga läge att dyrka upp låga försvar. Det verkade vara ett delmål med dagens träning, av det jag kunde tyda och förstå. Andra noteringar:

Snyggaste målet: Samuel Adrian. Var med ryggen mot  målet och utanför straffområdet, men vände runt och i samma rörelse sköt han. Johan Dahlin slängde sig bra, men Adrian fick till en blandning mellan en chipp och ett hårt skruvat skott in i bortre krysset.

Svagast avslut: Safari gånger två. Vid ett tillfälle låg målvakten ner och Safari var bara meter ifrån mål. Lyckades ändå chippa över. En annan gång lyckades han få en skottbåge som gick över träden.

Det taktiska: Jeremejeff. Han har visserligen varit droppande anfallare under året, men har det blivit ännu tydligare nu? I en av övningarna handlade det ofta om att Jeremejeff skulle göra som 1-1-målet mot IFK Göteborg (just den liknelsen tog Pehrsson upp när han instruerade). Gå ner, få boll, vända upp, hitta djupledspass i ytan mellan mittback och ytterback. Oftast i ytan till vänster, eftersom Jeremejeff själv kommer ner till vänster.

Just sådana mål kanske MFF kan göra fler av i höst?

Det blir nämligen en märkbar förändring jämfört med Yotúns tid. Vänstermittfältet var en position som användes för att vara en vingback eller bygga upp spelet. Nu känns det mer som en position för att komma i djupledslöpningar för avslut. Pehrsson gav också flera instruktioner till Pavle Vagic om hur spelaren på vänstermittfältspositionen ska agera, och Vagic kom in i bra avslutslägen.

Konstigaste räddningen: Fredrik Andersson. Ett långskott från Rosenberg (?). Andersson slängde upp armbågen för en annorlunda men någorlunda effektiv räddning.

U19-spelaren: Felix Konstandeliasz. Det var ett tag sedan han var med senast, då han haft problem under sommaren som gjort att han missat flera U-matcher. Fick flytta runt på positioner idag som han kanske inte är van vid, men spelade enkelt och bra. Får ofta starka lovord från ledare. Ett alternativ för lärlingskontrakt?

Avslut: Bonke Innocent. Pehrsson blåste av träningen 12.23. Spelarna vägrade utan ville ha ett avgörande i matchspelet. Det tog en minut innan Innocent satte det avgörande målet till många och glada ”BONKE”-skrik från spelarna.

@jonas_hansson

Publicerad 2017-09-05 kl 14:53
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå