Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Allsvenskans bäste målvakt tackar för sig

Allsvenska Bloggen

Andreas Isaksson lägger skorna på hyllan efter säsongen. Det berättar han för Trelleborgs Allehanda.

För mig är han allsvenskans bäste målvakt just nu. Han har varit säkerheten själv sedan han kom tillbaka till Djurgården sommaren 2016 och det råder ingen tvekan om att han är en av de stora anledningarna till att Özcan Melkemichels bygge blivit defensivt stabilt.

36-åringen är ingen spektakulär keeper, varken på eller utanför planen. Men han räddar bollarna. Han gör det som han är där för att göra, och hans misstag är väldigt få.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson lär ha haft bra koll på Isakssons situation under en längre tid och kommer inte behöva stressa i sin planering när det gäller att hitta en ersättare, men veteranen kommer lämna ett stort tomrum efter sig.

Annons

***

Utsedd till årets målvakt på Fotbollsgalan vid tio tillfällen, 133 A-landskamper, två SM-guld, ett svenskt cupguld, två VM-slutspel, fyra VM-slutspel, samt spel i klubbar som Rennes, Manchester City och PSV Eindhoven. Dessutom tillhörde han Juventus som ung.

Isakssons karriär blev långt ifrån pjåkig.

Om han är Sveriges bäste målvakt genom tiderna? Mycket möjligt.

***

På söndag spelar Djurgården sin hemmapremiär, just mot Isakssons tidigare klubb Trelleborgs FF. Det är fortfarande oklart om nye anfallaren Jowra Movsisian blir spelklar till dess, men de blårandiga lär ta en komfortabel seger oavsett.

Jag har svårt att se att TFF bräcker Djurgårdens defensiv och på hemmaplan mot en nykomling ska det bara vara tre poäng som gäller för Melkemichels mannar.

Blir för övrigt spännande att se hur Özcan formerar sin backlinje, efter Marcus Danielsons mål och fina insats i premiären.

Annons

***

Martin Petersson
Mejl: martin.petersson@tv4.se
Twitter: @mpetersson

Publicerad 2018-04-05 17:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto