Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Optimismen slut i KFF – laget sämre än under Rydström

Allsvenska Bloggen

Den 16:e oktober 2017 vann Magnus Pehrsson och Malmö FF SM-guld. Efter det har han coachat 27 allsvenska matcher och vunnit totalt sex av dem.

Eller om man vill lägga upp de på ett annat sätt:

Förra året fick Henrik Rydström vara huvudtränare för Kalmar FF i 15 matcher. Då tog laget 14 poäng, Rydström fick lämna, och enligt KFF berodde det på att ”de sportsliga resultaten […] inte levt upp till förväntningarna”.

KFF har tagit 13 poäng på 15 matcher i år. En poäng färre än när man bytte huvudtränare på grund av brist på resultat.

Då får vi komma ihåg att Rydström hastigt behövde hoppa in mitt i säsongen, medan anställningen av Pehrsson var en för KFF dyr investering och han fick ett transferfönster på sig att sätta ihop ett lag (ihop med Jesper Norberg, tillförordnad sportchef samt assisterande tränare).

Annons

Nu är det mycket här som inte bara handlar om Pehrsson och Norberg. Thomas Andersson-Borstam lämnade efter en gigantisk stort trupp som saknade spets. Istället hade laget samlat på sig en stor mängd spelare som håller OK allsvensk klass, men inte mer. Dessutom är det nog ingen som förväntar sig mer än cirka plats tio i år, och det här var ett år där man skulle bygga något.

Det var en optimism i början av året, en optimism jag inte känt av på rätt många år i föreningen. Jag pratade med flera KFF-spelare som verkligen lät övertygade om att laget var på rätt väg, att Pehrsson och Norberg träffade rätt på så mycket av det som skulle ändras.

En halv säsong senare och vi har knappt sett något av det. Det ser mest trögt ut, med mycket inläggsfokus som inte ger något. I dag var det match mot AFC Eskilstuna och  lagkaptenen Viktor Elm sa såhär till Barometern inför matchen:

Annons

– Vi behöver tre poäng, vill ha tre poäng. Det finns inget annat. Sedan kan man säga att det är många matcher kvar. Jo, men det är det snart inte heller.

3-1-förlust mot AFC Eskilstuna. Insläppt mål efter ett par minuter. När KFF reducerade tog det bara åtta minuter innan AFC gick upp till 3-1.

Laget har gjort elva mål på 15 matcher. Storvärvningen Maxwell (elva matcher, noll poäng) byttes ut i halvtid mot 19-åringen Alexander Ahl Holmström (en spelare som Viktor Elm hintat att han ville se mer av). Den andra startanfallaren, Måns Söderqvist, har gjort två mål (varav ett med armen) på 33 matcher. Rasmus Elm gick av haltande i slutet.

Optimismen känns borta. Nu handlar det om en höst som kommer se ut som många andra KFF-höstar: mer desperation för att ens klara sig kvar, som det har varit nästan varje säsong sedan 2014. De har klarat det varje gång tidigare. De har hintat om att det bara kommer in nytt om något lämnar i anfallsväg, men det hade inte förvånat om de gör som 2017 och tvingas satsa på nyförvärv igen för att ens hålla sig kvar.

Annons

@jonas_hansson

Publicerad 2019-07-13 19:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto