Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

MFF:s Europaresultat under Rösler måste lyftas mer

Allsvenska Bloggen

Det har funnits många korrekta argument kring att MFF är alldeles för dåliga mot andra allsvenska topplag, som exempelvis att de har förlorat ”den taktiska matchen” för många gånger. Det är inte helt ovanligt att tränare i Sverige ser ner på MFF:s sätt att spela fotboll, som ett för simpelt spelande lag.

Topplagsproblematiken kommer att vara en av de absolut största punkterna när MFF analyserar den sportsliga delen av 2019 (och det finns redan många saker som MFF måste analysera för 2019).

Men.

Sedan Uwe Rösler anställdes har Malmö FF spelat 27 matcher i Europa. 13 segrar, nio oavgjorda, fem förluster, och en målskillnad på 46-23.

Förlusterna: Chelsea gånger två, Genk borta (0-2), Dynamo Kiev borta (0-1), och en betydelselös 0-1-förlust borta mot Zrinjski. De enda gångerna som de har varit chanslösa var mot Chelsea och Genk, och mot Genk var det bara 0-2 på bortaplan mot ett klart rikare lag.

MFF är ett lag som gång på gång har gjort supportrarna besvikna i allsvenskan, men också gång på gång klarat av exakt allt de ska göra (och lite till) i Europa. Av de 14 matcherna som de inte har vunnit, vilka var dåliga att inte vinna?

Annons

De ska vinna en match mot Sarpsborg och de ska vinna en match mot Vidi och… Det är nog allt. Är 2-2 borta mot Domzale dåligt? Nja? De enda Europamatcherna som Domzale har förlorat de senaste åren är när de själva har spelat borta mot Freiburg, Marseille, West Ham, och MFF.

De gick in i Europa League efter dubbelmöten mot Midtjylland och Cluj (som ett år senare har vunnit mot lag som Celtic, Lazio, och Rennes). De tog sig senare vidare från en grupp med Besiktas, Genk, och Sarpsborg.

I tre av fyra kvalomgångar i somras så gick de vidare hur enkelt som helst, och i den fjärde (mot Domzale) var de det bättre laget. Efter att halva gruppspelet är spelat har de bara en poäng färre än FCK och Dynamo Kiev, där de kunde byta på nio av elva positioner från senaste allsvenska matchen och ändå vinna mot FC Lugano. Den här hösten har de raden 6-1-0 på Stadion, där det enda poängtappet var mot ett FCK som tog ett enda avslut på MFF i den matchen.

Annons

Den dagen Uwe Rösler söker ett nytt jobb någon annanstans så behöver han bara räcka över sina MFF-resultat i Europa, så är han halvvägs till att få jobbet. Och det ska inte förvåna någon om det händer redan i vinter.

@jonas_hansson

Publicerad 2019-10-25 14:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto