Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Wenger, du lurar fansen"

Headlines Blogg

ENGLAND

ta8bcfe9Daily Mirror (vänster) lyfter fram Paul Mersons dom efter beskedet om Welbecks operation, ”Du lurar fansen”. Det är inte stackars Welbeck den förre Arsenal-profilen attackerar, men däremot Wenger för att inte ha handlat in någon anfallare.   

Daily Express nöjer sig med att konstatera att det är en ”Welbeck-chock för Arsenal”, och att anfallaren blir borta fyra månader.

The Sun tycker att ”Löw hånar England” och att ”Galet spenderande hjälper Tyskland”, sedan den tyske förbundskaptenen tagit upp övergångssummor.

Daily Mail (höger) har som de flesta andra engelska sportsidor en walesare på bild, 2Gareth Bale. ”Hail Bale, Prince of Wales” förblir kanske bäst oöversatt men summerar Wales seger mot Cypern i EM-kvalet (1-0).

Annons

The Times konstaterar torrt att ”Wales är nära (EM) efter Bales mål”.

The Guardian lyfter fram något helt annat än övriga tidningar. ”Kick It Out och FA rapporterar en ökning av anmälningar om rasistiska tillmälen”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har rubriken ”Italien i Pellès armar”, vilket är en ordlek på anfallarens segermål med armen när Italien EM-kvalvann (Malta 1-0). Tidningen konstaterar att det var ett ”Ett dåligt Italien, men nu först i gruppen”. corrMan uppmärksammar också Milans träningsmatch (Mantova 3-2) där en profilstark anfallare gjorde comeback. ”Milan njuter av Balotelli”, och snabba slutsatsen ”Mål och assist: han är tillbaka”. Gazzettan följer också upp L’Equipes uppgifter i går, om Chelseas bud på Pogba. Enligt den franska tidningen var det Juve som nobbade. Den italienska tidningen skriver dock att Juve fick ett bud på 85 miljoner euro som man lät Pogba ta del av, men att det var mittfältaren som valde att nobba den engelska mästarklubben.

Annons


Corriere dello Sport
 (vänster) konstaterar att ”Pellè ger en hjälpande hand” till Italien och att ”Baloelli tar sikte: mål och assist”, men också Mihajlovic var missnöjd med Milans insats och ”arg på Montolivo”.

Tuttosport uppmärksamma Balotellis debut, ”Balotellis pangstart, men Mihajlovic är arg”, men också Hernanes debut för Juventus (Cheraschese, 3-1) med en ”Bra start”. Lika kul är inte recensionen för Inter efter förlust i sin vänskapsmatch (Lecce 1-2), ”Mardrömsförsvar”, menar tidningen.


SPANIEN

För Marca är det ny dag, ny De Gea-rubrik. Den här gången ett citat från Real Madrid-basen Florentino Pérez: ”De mundoGea är Casillas naturlige arvtagare”. Men det är citaten (från Cadena Ser-intervju) om den misslyckade affären som säkert kommer att ploppa upp i feta rubriker i engelska press vad det lider: ”United saknar erfarenhet i sådan här ärenden” och ”Det är skamligt (att United skickade tillbaka kontrakt så sent)”.

Annons

Mundo Deportivo (höger) fyller förstasidan med orden ”Messi kommer att spela i Barça hela livet”. Kanske inte när han är 67 år men resten av karriären, antar man att sportchefen Robert Fernández menar.

Sport har liksom MD snackat med Robert, men vinklar på annat. ”Robert söker efter ny Pedro”, samt ”Vi har planer på värvningar i januari, men ingen brådska”. Man trycker också in en mindre rubrik om Pérez uttalande ”I krig med United”.

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) toppar med en något märklig historia: ”Frun bet – HSV-stjärna till sjukhus”. Det handlar om Hamburgspelaren Artjom Rudnejvs som uppges fått tungan nästan avbiten av sin fru på öppen gata efter ett bråk.

leqFrettabladid (Island) har efter Islands tunga bortaseger i EM-kvalet (Holland 1-0) fotboll över hela förstasidan, ”Historisk seger för våra grabbar”.

Annons

De Telegraaf (Holland) är förstås inte lika munter. ”Kallduschen”, lyder stora rubriken på tidningens förstasida.

Algemeen Dagblad konstaterar att ”Allt gick fel”.


L’Equipe
(höger) har matchen mot Portugal i fokus under rubriken ”Frestelsen att ta med Fekir”, om att förbundskapten Deschamps vill ge den unge Lyon-anfallaren chansen från start bredvid Benzema.

Het Laatste Nieuws (Belgien) trycker på ”EM-biljetterna nästan klara”, efter dernBelgiens seger (Bosnien 3-1).

La Derniere Heure leker med orden i stora förstasiderubriken ”Helvete, vilken viktig seger”, en fri översättning
där tidningen egentligen använder ”Diable” (”djävul”), som syftar på landslagets smeknamn ”Diables Rouges” (”Röda Djävlarna”).

A Bola (Portugal) gör en match i matchen inför mötet med Frankrike via rubriken ”Miljonduellen”. Den syftar på att ”Portugal har den dyraste spelaren i världen (Ronaldo) och Frankrike i Martial den dyraste spelaren för året”.

Annons

 

 

Varje vardag kl. 08.00 publiceras ett nytt Headlines-svep av Frederic Pavlidis. Senare på förmiddagen kommer också ett program där Frederic analyserar och ger senaste nytt.

Publicerad 2015-09-04 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto