Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Pressen ökar på Rodgers”

Headlines Blogg

ENGLAND

Daily Telegraph
ger inte fotbollen stort utrymme på sportettan, men sammanfattar ligacupspelet i tre mindre rubriker. Om Flamini: ”Mittfältaren avgör Londonderby med två mål” (Tottenham-Arsenal 1-2), om Kenedy: ”Kenedy gör mål i sin debut när Chelsea enkelt tar sig vidare” star(Walsall-Chelsea 1-4) och om McClaren: ”Arga fans riktar vreden mot Newcastles tränare efter chockförlust” (Newcastle-Sheff Wed 0-1).


Daily Star
 (vänster) vältrar sig i McClarens misär med bild på den tränaren med händerna bakom huvudet och rubriken ”hOWLer!” (”tabben”, vilket också är en ordlek med Wednesdays smeknamn, ”Owls”).

Daily Mail har en jublande Flamini som tar upp en stor del av sportettan, men tar också sikte på Liverpools tränare, efter den senaste svaga insatsen (Carlisle 1-1, 3-2 e str): ”Ancelotti toppar listan för ersättare till Rodgers”.mirror

Daily Mirror (höger) har samma tränarrykte med, ”Carlos skugga spökar för Rodgers”, men ger annars störst utrymme åt ordlek med Sheffield Wednesdays smeknamn, ”Owls of fury” (av ”howls” – ”vrål”, alltså ”vrål av ilska”), vilket handlar om Newcastlepublikens vrede.

Annons

The Sun använder ”Crash Wednesday” (om motståndarens namn som sammanföll med veckodagen), men försöker också locka läsare med att en kvinnogrupp, Women In Footballl, gjort en anmälan till fotbollsförbundet om att Mourinho kallat läkaren Eva Carneiro ”filha da puta” (”horunge”) vid Chelseatränares uppmärksammade utbrott under en match för en tid sedan.

Liverpool Echo konstaterar att ”Pressen ökar på Rodgers sedan pinsamt Liverpool snubblande tar sig vidare”. Krönikören James Pearce skriver vidare att ”sällan har en seger känts så ihålig”.

Manchester Evening News sätter belåtet rubriken “Grabben från Brasilien lyser upp Uniteds liagcupvinst”, vilket syftar på Andreas Pereira och hans eleganta frisparksmål, samt lägger till att “tonårige målmaskinen Martial hittar rätt igen”.

Annons

Läs även om cuplottningen mm i Peter Hyllmans blogg, “Att skjuta småfisk med hagelbössa”

 

ITALIEN

gazzLa Gazzetta dello Sport (vänster) har förstås alla strålkastare på Inters femte raka seger (Verona 1-0). På bild finns målskytten Melo som ger sin fru en segerkyss, eller rättare sagt ”En kyss i flykten”, för man påpekar att Milanolaget nu också ”är ännu längre från de andra storlagen” trots att det var ”den sämsta Inter-insatsen den här säsongen”, som en krönikör skriver i en sidoartikel. I matchen debuterade Filip Helander. Han utsågs av GdS till sämsta spelare i Verona (betyg fem av tio). ”Som en godisbit med hål i mitten. Först smakar det bra, men sedan….”, skriver tidningen, som ger Oscar Hiljemark samma låga betyg i Palermos förlustmatch (Sassuolo 0-1).

Corriere dello Sport har också fokus på att ”Inter flyr” från de andra. Och man fyller i med rubrik på konkurrenternas poängtapp, alltså för Juventus (Frosinone 1-1) och Roma (Sampdoria 1-2): ”Vilken flopp, Juve och Roma”. CdS pushar också för en krönika om serieledaren, ”Inter? Cynism och erfarenhet”.

Annons

Tuttosport menar att ”Juve, så här kastar ni bort det”, scudetton alltså. Tidningen påpekar alla missar Juve stod för och gästernas kvittering som kom på tilläggstid, men noterar också i en nedryckare ”Det var inte bara otur”.

 

SPANIEN

Marca har både Celta Vigo (Barcelona 4-1) och Real Madrid (Athletic 2-1) i stor stil på framsidan, och noterar att Celta ”klådde upp Barça” samt att Benzema gjorde två mål.sport

Sport (höger) deppar däremot mot svart bakgrund och rubriken ”Andra fallet…och nu får det räcka”. Det syftar på att Barça inte ”lärt sig läxan från Supercupen” (Athletic 0-4) , att ”laget spelade utan intensitet och försvaret var som en sil”. Tidningen lägger till att ”Messi var den ende som visade stolthet och vilja”. Lite bittert konstaterar Sport i en annan rubrik ”Benzema och Keylor Navas räddar Real Madrid”.

Annons

Mundo Deportivo summerar debaclet i ”En galicisk empanada”, alltså paj, och ifrågasätter bland annat målvakten Ter Stegen och försvarsspelet. En parentes är att Ter Stegen förra säsongen släppte in 16 mål på 21 matcher, denna säsong 15 på sex matcher, även om målvakten förstås långtifrån kan belastas för allt.

Faro de Vigo är det betydligt gladare tongångar i. ”Minnesvärd överkörning av Barça” jublar dagstidningen (i mycket fri översättning) stort på sin nyhetsettan, och skriver vidare om ”Aspas och Nolitos magi”. Guidettis namn som målskytt förekommer förstås också.

El Correo, den baskiska tidningen, skriver om “Kostsamma misstag” av Athletic som förklaring till förlusten mot Real Madrid.

 

 

FRANKRIKE

L’Equipe är mycket rugby, lite fotboll på förstasidan, men konstaterar att ”De gröna är PSG:s delfin”. En direktöversättning som behöver förklaring. De gröna är Saint-Etienne och delfin syftar på att man(efter Troyes 2-1) är följeslagare till, att man är närmast efter, serieledaren PSG. En annan rubrik är att ”Marseille klarade sig”, efter en sen kvittering (Toulouse 1-1). Inne i

Annons
tidningen finns förresten en intervju med Lewandowski, som bland annat svarar på frågan om de fem målen mot Wolfsburg eller de fyra mot Real Madrid häromåret var bäst. ”Den nicekvällen i Champions League var verkligen speciell, men fem mål på så kort tid är kanske ännu lite större”.


La Provence
andas ut med ”Tack Michy!”, till kvitteringsskytten Michy Batshuayi. Tidningen har också en mindre rubrik om ”Tomma läktare mot Angers?”. Ett straff Marseille riskerar efter den stökiga matchen mot Lyon i helgen.

Nice-Matin (vänster) låter fotbollen ta stor plats på sin nyhetsetta efter onsdagens storseger för Nice (Bordeaux 6-1). ”Fyrverkeri”, lyder den feta rubriken.

Sud Ouest, tidningen i Bordeaux-regionen, går i betydligt mörkare tankar. ”Girondins gick på grund i Nice”, och det var för övrigt utan Kiese-Thelin i truppen.

Annons

 

TYSKLANDkicker

Kicker, med sitt andra nummer för veckan, suger vidare på Lewandowskis fem mål. Det blir stor bild på Bayern-spelaren och citatrubriken ”En oförglömlig afton”. Inne i tidningen får flera profiler ge sin syn på Lewandowski, bland annat gamle stjänspelaren Dieter Höness som säger att anfallaren ”är en spelare som påminner om Marco Van Basten”. Efter Schalkes senaste seger (Frankfurt 2-0) delar tidningen ut rubriken ”Bästa starten på 15 år”, och jumbon Mönchengladbachs överraskande triumf (Augsburg 4-2) summeras med ”Ny kraft med Schubert”.

Bild är mer kraftfull med ”Gladbach-explosionen” och tillägget ”fyra mål på 16 minuter”. Men på dagstidningens förstasida är det en annan match som tar plats. ”Tuchel snubblar till i toppen”, sedan Dortmund tappat säsongens första poäng (Hoffenheim 1-1) och därmed är två poäng efter Bayern München.

Annons

Ruhr Nachrichten kommer till den föga uppseendeväckande slutsatsen att ”Dortmund tar en poäng”.

 

Publicerad 2015-09-24 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto