Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”90 miljoner euro för ingenting?”


ANNONS
ENGLAND

The Guardian menar att ”Liverpool är säkra på att få Klopp och arbetar för snabb utnämning”. Som flera andra tidningar uppger man att den före Dortmund-tränaren troligen blir tillsatt redan denna vecka.

timesThe Times skriver att ”Klopp är redo för Liverpool-utmaningen”. Man anger också samma uppgifter som cirkulerade på en obskyr bosnisk sajt redan i söndags, att det är ett treårskontrakt som gäller, samt att följeslagarna Zeljko Buvac och Peter Krawietz tar plats på tränarstolar bredvid honom.

Daily Mirror har ”Klopp: Jag gör det på ert vis”, vilket syftar på att 48-åringen som i Dortmund hade helt fria händer, går med på att arbeta i Liverpoolägarnas transferstruktur. Störst rubrik sätter emellertid Mirror på den mest vanligt återkommande tränaren på sportsidorna, José Mourinho. ”Roman varnar: Jag vill se mer”, eller ”…Mour”, som det putslustigt skrivs i det engelska originalet. Det följer på att Chelsea i ett officiellt uttalande gett tränaren sitt stöd, men där en tolkning är att resultaten också snabbt måste bli bättre.

ANNONS

The Sun har en annan version kring Klopps inflytande, nämligen att ”Klopp får sista ordet kring alla transfers”.

Liverpool Echo är överens med andra tidningar om att ett treårskontrakt är på gång och Klopp lär bli klar redan den här veckan. Man har också gjort en omröstning bland Liverpoolfans med tio svarsalternativ kring vem man vill ha som tränare. Hela 62,9 procent valde Klopp.

 

ITALIENgaz

La Gazzetta dello Sport har en övergripande rubrik på situationen i hemstadens rödsvarta klubb, ”Krisen i Milan”. Därefter ställer man sig frågan ”90 miljoner euro för ingenting?”, och fortsätter ”Stora spelarinvesteringar, liten utdelning – sammanräkningen i tabellen går inte ihop”, blir en fri översättning av tidningens kalkyl. GdS menar också att tränare Mihajlovic nu är granskad under lupp. Närmast som en passning till sistnämnda finns en rubrik alldeles vid sidan av: ”De bästa är här: Viola och Napoli har blivit stora med Sousa och Sarri”. Ouch. Inne i tidningen uppmärksammar Gazzettan att efter sju omgångar i Serie A så har bara en match slutat 0-0. En superlåg siffra som exempelvis kan jämföras med säsongen 11/12 då 0-0-resultatet efter lika många omgångar redan noterats i 12 matcher.

ANNONS

Corriere dello Sport basunerar ut att ”Napoli vinner!”. Förklaringen till det är en omröstning tidningen har gjort med, som man skriver, 100 experter om vem som vinner ligan. CdS lägger till: ”Flest röster till Napoli, men Roma (som också Ancelotti väljer) är jättenära. Fiorentina är trea framför Juve och Inter”.

Tuttosport vänder för en gång skull blickarna från Turin och mot Milano. ”Kaoset i Milan: ingen försvarar Mihajlovic” leder fram till feta rubriken ”Lämnad ensam” och bild på Milantränaren med slutna ögon. Om någon ännu inte hajat läget inleder tidningen underrubriken med ”Laget i en röra, ledningen förblir tyst och tränaren kvar i utsatt läge”.

 

SPANIEN

marcMarca har ”Första stora besvikelsen” som rubrik, och en bild på Benítez när Benzema tar hans hand i samband med bytet i derbyt. ”Bristen på ambition efter 1-0 och bytet av målskytten förvånar klubben och fansen”. Tidningen går också i försvar för just anfallaren med underrubriken ”Benzemas effektivitet”, och ”det är den spelare i La Liga som behöver minst antal skott på mål för varje mål”.

ANNONS

AS har ett gullande porträtt på Real Madrid-målvakten som räddade poängen i derbyt. ”Keylor Navas: Jag hoppas stanna många år i Madrid”. Men även AS har en ifrågasättande rubrik om tränaren. ”Benítez har tio mål mindre än Ancelotti förra året”.

Mundo Deportivo varnar med stor skylt för att det är ”Stopp på Neymars kontraktsförlängning”, och förklarar det med att han ”har kontrakt till 2018 och klubben vill binda honom till fler år, men brasilianaren vill först få juridiska ärenden överstökade. Och det finns fler klubbar på jakt”. Efter Neymar, alltså. MD uppger vidare att Barça ”Följer Riechedly Bazoer”, en 18-årig Ajaxspelare. Förstasidan pryds även av vad som påstår vara nästa säsongs Barça-ställ, som är en retroflört med 90-talet.

Sport fortsätter på gårdagens Coutinho-spår. ”Coutinho väljer Barça”. Förstås. Man lägger till att ”Real Madrid vill också ha honom och är beredd att jobba hårt för det” samt att ”stjärnan tror att hans spelstil passar bäst i Barça”. Sport gottar sig också i missnöjet efter derbyt i den vitfärgade delen av huvudstaden, ”Alla mot Benítez”.

ANNONS

 

FRANKRIKE

L’Equipe domineras av Marseille och ”Operation försäljning”. På det följer ”Supportrar, laget, finanserna: i OM visar alla indikatorer grönt ljus till en försäljning”. Vidare uppger tidningen på ettan att ”Imbula väljer Belgien”. Den 23-årige Porto-mittfältaren har tidigare spelat med franska ungdomslandslag. I kartläggning av saker som sticker ut i Ligue 1 efter det att snart en fjärdedel spelats, hittar L’Equipe bland annat att bara hälften av straffarna suttit, 13 av 26. En som alltid sticker ut är Samir Nasri. Från hans medverkan i J+1 i Canal+ har L’Equipe med citat om Man City-spelarens synnerliga ansträngda relation till franska landslaget, ”Även om min pappa vore förbundskapten skulle jag inte återvända”.fra

France Football stilar i veckans nummer (utkommer i morgon) med

ANNONS
en intervju med David Beckham under rubriken ”Den odödlige”, som visar sig vara en hyfsat urvattnad titt i backspegel och kikare med engelsmannen. Tidningen har också en intervju med PSG-brassen Lucas Moura som öser lovord över Zlatan Ibrahimovic (”jag ser honom som en vän”) och poängterar att ”Zlatan säger alltid vad han tycker till vem det än må vara. Han ägnar sig aldrig åt skådespeleri”.

 

TYSKLAND

Bild undrar på nyhetsettan ”Vinner Bayern sönder ligan?”. I en annan rubrik på sporten analyserar tidningen laget under rubriken ”Därför spelar Bayern så PEPfekt”. Tidningen har också fångat upp Jürgen Klopp på ett tränarseminarium i Leverkusen. Dialogen var kort. Reporter: ”Hej Mr Klopp, hur blir det med Liverpool?”, Klopp: ”Det finns inget att berätta. Nu ska jag hem”, sa han, skrattade och försvann iväg klockan 13.26 , rapporterar Bild.

ANNONS
kickKicker kom aldrig med i Headlines igår. Anledningen var att jag inte ville tro att det var det ett färskt måndagsnummer. Men det är det tydligen. Förstasidan täcks av bild på FC Bayerns tränare Guardiola och Dortmunds tränare Tuchel till rubriken ”Taktikernas duell”. Och det var alltså dagen EFTER Bayerns 5-1-kross av Dortmund.

 

Publicerad 2015-10-06 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto