Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Klopptoberfest i Liverpool”

Headlines Blogg

ENGLAND

aa1Daily Telegraph ståtar med en brett leende Jürgen Klopp och rubriken ”Anfields 21 miljonerpundsman”. Alltså 7+7+7 miljoner pund i lön om året för tysken. Knappast en nyhet. Alltså samma uppgift som tyska Bild hade redan i gårdagens tidning. Fifa-skandalen för man även över till nyhetsettan med dramatiska ”Härdsmälta i Fifa: Världsfotbollen nära inbördeskrig”.

The Times matematik är klurigare. ”Klopp är Liverpools 25 miljonerpundsman”. För tidningen skriver att det finns ett optionsår som då skulle ge 7+7+7+…4?. Hmm.

Daily Mirror kör på ansträngda ”Vem vill bli miljonHERR”, och påpekar att bara Mourinho och Wenger tjänar mer. Det finns också plats för ”Hjältar”. Nordirlands, alltså. Mer om dem under ”Övrigt”.

Annons

The Sun går på samma linje som Mirror med sin ”MultimiljonHERR”-rubrik. En uppmaning från mjukisen Diego Costa finns också utrymme för: ”Låt José vara i fred”.

The Guardian kör på hysteriskt utnötta liknelserna mellan Klopp och Kop, med en ”King of the Kop” som är redo att återuppväcka Liverpool

Daily Star är inte bättre med ”Klopp klockar in hos Kop”. Suck.

The Independent har en smått kittlande rubrik i fokus på hela nyhetsettan. ”Tyckte du Blatter var dålig? Möt den som tar över…”. Det är Issa Hayatou som nu är i skottlinjen.

Liverpool Echo uppmuntrar under begreppet ”Klopptoberfest” att fira tillsättandet med tysk öl. En Dortmunder är inte så förvånande främsta rekommendation.

 

ITALIEN

aa2La Gazzetta dello Sport har ingen ”Klopp” eller ”Kop” på ettan men väl ”Topp” och ”Flopp”. För tidningen ”kollar hur det gått för nyförvärven” och kommer efter att ha summerat snittbetyg och en del andra siffror efter sju omgångar fram till att överraskande ligaledaren ”Fiorentina regerar på transfermarknaden”. Kuba Blaszczykowski och Nicola Kalinic ligger i topp, före Balotelli (Milan). I andra ändan, som floppar hittar man Andrea Bertolacci som etta, följd av Alessio Romagnoli, båda Milan, och Mario Mandžukić (Juventus). Bästa nyförvärv i Palermo är enligt Gazzettans  ranking Oscar Hiljemark.

Annons

Corriere dello Sport byter ut ständiga krisrubriker kring Milan till ”Mihajlovics dubbla vändpunkt”, som syftar på en ”pakt med Galliani och en förändring i spelsystem, tränaren ska få Milan att lyfta igen. ’Jag har hört Berlusconi. Vi kommer ur denna kris’”.

Tuttosport tar ut sitt favoritlag i Turin på transfermarknaden. ”Juve: shopping i Europa – Bernardo Silva sedan Klaassen”, alltså Monacos 21-årige mittfältare och Ajax 22-årige mittfältare. Och tidningen lägger till att det på listan också står ”Riederwald, Van Beek och Gudelj”. Tuttosport noterar liksom övriga italienska sporttidningar att Pogbas medverkan mot Inter är i fara, sedan han skadat sig på landslagsuppdrag.

 

SPANIEN

aa3Marca gör ganska tydligt vad det handlar om inför Spanien-Luxemburg i kväll: ”Mål i Las Gaunas”, där sistnämnda är arenan i Logroño där matchen spelas. En EM-plats är blott en poäng bort. Tidningen har också en Real Madrid-vinkel av Frankrikes match, ”Benzema: två mål och skadad”.

Annons

AS har bild på spanska mottagandet i Logroño till orden ”Piqué får all uppmärksamhet”.

Mundo Deportivo har budskapet ”Reus 2016” i stor stil. ”Dortmundstjärnan vill ta steget och han finns på Barças köplista”, skriver tidningen och noterar att han är polare med Ter Stegen. Man kan i sedvanlig ordning inte släppa klubbrivaliteten ens när det handlar om landslaget. ”Många Barçafans, inga Madrid”, syftar på bemötandet i Logroño. MD noterar också gårdagens uppgift att Messi riskerar 22 månaders fängelse för skattebrott.

Sport låter just uppgifterna om Messi dominera tidningens förstasida. ”Rättsligt krig” är de stora orden i gult mot svart bakgrund. Bildvalet är märkligt. En skrattande Messi i sjukhussängen. Men man gör kopplingen att ”han vet att inte ens värsta fall riskerar fängelse”, trots riksåklagarens yrkanden.

Annons

 

FRANKRIKE

quotiL’Equipe har en förstasida som närmast känns som inspirerad av en film. Blatter med en hand på Platinis rygg och rubriken ”Fall med mig”. Man konstaterar att Platini som ville ersätta Blatter nu är avstängd precis som sin mentor. Landskampskvällen (4-0 mot Armenien) får en lite ruta med beskedet ”Löften hållna”.

Le Parisien, med sin vanligen ganska seriösa framtoning, har en ganska udda förstasida. Tidningen har photoshoppat in en domare som visar kort till Platini och rubriken ”Rött kort”. På sportsidorna noterar man också att PSG-målvakten Trapp, som briljerade mot Marseille senast. skadat sig på träningen och blir borta fem till sex veckor enligt de första diagnoserna.

 

TYSKLAND

Bild skrev i går glatt om tyska Gödziller-monster (Götze, Özil, Müller). De lyser med sin frånvaro i dag. ”Platt fall på Irland – EM-kvalificering uppskjuten”, är beskedet efter torsdagskvällens förlust (Irland 0-1). I den inledande texten från matchrapporten konstaterar tidningen att ”Alla hade förväntat sig Tyskland skulle lösa EM-biljetten i Irland. Plötsligt, kändes en liten rysning i stället. 0-1 ger oss oväntade problem”.

Annons

Süddeutsche Zeitung skriver om ”De tunga sista steget”, och att matchen mot Georgien på söndag plötsligt spelar roll.

 

ÖVRIGT

aa4Belfast Telegraph (Nordirland) är överlycklig efter Nordirlands säkrade EM-plats (3-1 mot Grekland), den första i landets historia. ”Vi gjorde det!” skriker rubriken ut.

Daily Telegraph (Skottland) komponerar en fin förstasida med deppande skotska spelare mot bakgrund av bengalbrännande polska fans och rubriken ”Shot down in flames” (ordagrant ”Nedskjuten i lågor”). Den förmedlar känslan av den skotska besvikelsen efter dyrbart insläppt mål i slutminuten (2-2 mot Polen).

Irish Independent (Irland) firar segern mot världsmästarnationen (1-0 mot Tyskland) med bild på en jublande Shane Long med fans och rubriken ”Long shots’ Euro shock”, som känns svår att översätta med innebörden intakt. Irish Examiner blickar framåt till vinna-eller-försvinna matchen i Polen med en rubrik på tema ”s” som bäst blir kvar i sin engelska form ”Super sub sets up Super Sunday”. Irish Sun anspelar på EM-slutspelet i Frankrike med Obama-klingande ”Yes Oui Can”.

Annons

Blic (Serbien), som piskat upp stämningen så mycket, vrider gärna om kniven på motståndaren efter seger (2-0 mot Albanien). ”Skön revansch för drönare och stenar”, syftar förstås på den avbrutna första matchen samt föremål som kastades mot serbiska spelarbussen i förrgår.

BT (Danmark) suckar i en krönika: ”Tänk att vi ska behöva hoppas på…Armenien”, det vill säga att Armenien ska ta poäng mot Albanien i sista omgången. För det är vad som krävs för säkrad EM-plats sedan Danmark avslutat med förlust (Portugal 0-1). Ekstrabladet har en frustrerad Bendtner på nyhetsettan och menar att en ”Novemberspänning väntar.

A Bola (Portugal) är desto gladare efter poängen som tar. ”EM-gänget”, är en ungefärlig översättning. Record går på enkla, tydliga ”Klara!”.

Olé (Argentina) summerar det oväntade hemmaplansdebaclet (Ecuador 0-2) med rubriken ”Ecuaterror”. Tränare Martino menade att ”Allt var dåligt”. Dessutom fick stjärnan Agüero utgå med skada.

Annons

O Globo (Brasilien) klistrar ”Bitter inledning” på Brasiliens tunga smäll (Chile 0-2) natten till i dag.

Publicerad 2015-10-09 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto