Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Norge: Ge oss ett mirakel”

Headlines Blogg

    untitledENGLAND

Daily Mirror visar att det där med ”som ett brev på posten” även gäller Carlo Ancelotti-spekulationer. För precis som nämndes i gårdagens Headlines webb-tv så var det bara en tidsfråga innan engelska medier skulle sätta samman Ancelottis uttalande i Corriere dello Sport (om att vilja tillbaka till Premier League) med tränarposten i Chelsea. ”Carlo anropar”, skriver Daily Mirror med stora bokstäver i dag, och menar att ”Carlo flåsar Mourinho i nacken”.

The Guardian sätter rubriken ”Den perfekta tian”, och syftar på att England tog max antal segrar i EM-gruppspelet efter en ännu en i går kväll (3-0 mot Litauen).

Annons

Daily Telegraph ger förbundskaptenen lite kredd för resultaten, ”Hodgsons perfekta tia”, men nämner också ”England vidare utan poängförlust, men publikoroligheter svärtar segern i Vilnius”. Ett smärre bråk mellan litauiska och engelska fans bröt ut strax före avspark.

The Sun menar att ”Englands B-lag fick A+”, men har utrymme för mer fotboll på sportettan. För bråket mellan Depay och Van Persie på holländska landslagsträningen. För en intervju med Sunderlands nye tränare Sam Allrdyce, som älskar att reta upp de stora tränarna i PL, och tidningen nämner Van Gaal, Mourinho och förstås Wenger.

Daily Mail har satt två rubriker på Englands sista EM-kvalmatch. ”Barkleys mål banade vägen för Englands perfekta tia” och ”Men bråkstakar förstör festen”. Just Barkley får högst spelarbetyg, en åtta av tio. Tidningen uppmärksammar också bilden på Mourinho i luvtröja från läktaren i Kiev (Ukraina-Spanien) som spreds som en löpeld på social medier i går kväll.

Annons

The Times missar inte heller att skriva om den där perfekta engelska tian, men uppger också att ”Villa kan återuppväcka intresset för Moyes” som ersättare till Sherwood på tränarposten.

 

12ITALIEN

La Gazzetta dello Sport spekulerar: ”Conte lämnar? Här är namnen”, alltså på de som kan ersätta nuvarande förbundskaptenen efter EM. Allegri, Capello, Spalletti samt Lippi med Cannavaro, är de förslag som lanseras. Men tidningen slänger också fram att ”Milan, Roma, PSG och Chelsea är det klubbar som är mest intresserade” av Conte.

Corriere dello Sport ser annorlunda på förbundskaptensjobbet. ”Conte, jag stannar och vi åker tillsammans till VM”, är budskapet från Tavecchio. Förbundsbasen sätter också upp målet för EM, ”minst bland de fyra bästa”. Tidningen har också en hyfsat stor rubrik för ”Roma, ännu en fransman – Debuchy i blickfånget”.

Annons

Tuttosport piskar upp stämningen inför Inter-Juventus i helgen som karaktäriseras som ”Den giftiga” matchen, och har underrubriken ”Tio skäl att till att det slår gnistor på gammalt vis”, och nämner bland annat att det inte finns mycket kärlek mellan tränarna Mancini och Allegri, att Melo och Juve inte dragit jämt samt att inget av lagen har råd att förlora. Tuttosport sätter också rubrik på förbundsbasens EM-mål: ”Minst semifinal”.

Tuttomercatoweb.com har fått ett par rader med Palermos ordförande om schismen kring Oscar Hiljemark och Robin Quaison. ”Vi ska ta kontakt med Svenska Fotbollförbundet, Vi vill ha en kristallklar dialog”, säger Zamparini till sajten,. På frågan om han är besviken Ekdals uttalande, om att det var dålig stil av Palermo och att Zamparini är en ”figur”, svarar den kontroversielle ordföranden lugnt ”Nej, absolut inte. Saker och ting blir ibland förvrängda, men vi ska alltså ta kontakt med förbundet”.

Annons

 

3SPANIEN

Marca leker med orden i huvudrubriken ”De lujo y De Gea” , vilket dels syftar på att man har ”lyx” ett överflöd av talang och så har man United-målvakten. För det var ett spanskt ”b-lag” som vann i Kiev (1-0 mot Ukraina). Tidningen uppmärksammar också ”Mannen med guldskorna”, en rubrik som leder fram till att ”Cristiano Ronaldo slår rekord och får i dag sitt fjärde pris som bäste målskytt i Europa”.

AS menar att det var ”Mycket artisteri och mycket De Gea” bakom segern i Ukraina. I en mindre rubrik uppges att ”Chelsea är berett att betala Simeones klausul på 20 miljoner euro”. Jajamensan, ännu en ersättare till Mourinho som nämnts de senaste dagarna.

Mundo Deportivo beskriver den EM-kvalsegern med ”Spanien stänger dörren”, och påpekar att man spelat åtta landskamper i rad utan att släppa in mål. Men den stora bilden och stora rubriken tillhör en Barça-spelare. ”Så här ser Neymar på det”. En intervju med den brasilianske stjärnan. Tidningen lockar med en del urvattnade citat. Kring nytt kontrakt säger Neymar att ”Jag trivs här och har tre år kvar på mitt nuvarande kontrakt, men det är min fars bord”. MD menar att ”Bales agent hånar Cristiano Ronaldo”, med några citat om att de båda Real Madrid-stjärnorna är olika till sättet, något som i Marca fick rubriken ”Det finns inga motsättningar mellan Bale och Cristiano Ronaldo”.

Annons

Sport fortsätter också att ha strålkastarljusen på brasilianarens kontrakt. ”Neymar bekräftar förhandlingar” ger stora rubriken ”Jag vill förlänga”. Kring EM-kvalmatchen blir rubriken ”De Ge har en supermatch”, och kanske lätt nedlåtande ”och Cesc missar straff”, åt spelaren som lämnade Barça. Tidningen lägger även till att ”Mourinho spionerade på Jarmolenko, som också intresserar Barça”. Klart att också Messi ska ha en rubrik. ”Messi kör redan”, och en bild på den skadade argentinaren vid ratten. Så nu vet ni det.

 

8FRANKRIKE

L’Equipe har en dubbelrubrik för franska landslaget, ”Martial skakar om Les Bleus” och ”Payet känner sig missförstådd”. Sistnämnde säger i en intervju att han inte begriper varför han inte får spela med landslaget. L’Equipe tar upp Sveriges playoff-spel ur perspektivet av att ”Ibra får det hett i november”. Tidningen påpekar att det även väntar CL-möten borta mot Real Madrid och Malmö FF.

Annons

France Football, som kommer ut på onsdag, tapetserar veckans förstasida med ett välbekant ansikte: José Mourinhos. Och rubriker går ton i ton med de engelska under hösten: ”Paniken”. Sedan ägnar man åtta sidor att redogöra för alla problem. Inne i tidningen har FF också sammanställt svaren på webbfrågan ”Är Ibrahimovic den bäste spelaren i PSG:s historia?”. 37 procent har svarat ”ja”, 63 procent har svarat ”nej”. Det finns också en tidig ranking av bästa och sämsta värvningar. I topp: Hatem Ben Arfa (Nice) följd av Lassana Diarra (Marseille) och Andy Delort (Caen). I botten: Mauro Goicoechea (Toulouse), följd av, Rémy Cabella (Marseille) och Guido Carrillo (Monaco).

 

87TYSKLAND

Bild (Tyskland) ägnar sällan utrymme åt Paderborn. Särskilt inte på nyhetsettan. Men i dag är ett undantag. ”Effe-senastion: tränare i Paderborn?”. Enligt tidningen kan den, milt beskrivet, färgstarke forne landslagstjärnan presenteras redan i dag. Paderborn har fått en dålig start i Bundesliga 2.

Annons

Nový čas (Slovakien) jublar i kapp med sitt landslag efter den säkrade EM-platsen (4-2 mot Luxemburg). Rubriken på nyhetsettan behöver knappast någon översättning. Denník SME radar upp ”Nio skäl till varför Slovakien är i EM”. Bland dem finns en hemmaform bättre än någonsin, att man varit bättre mot sämre lag, disciplin och bra taktik samt förstås tränare Ján Kozák.

De Telegraaf (Holland) har verkligen ett tema inför den avgörande kvalmatchen mot Tjeckien i kväll. I går var sportens huvudrubrik ”Missar Holland bussen till EM?”, med bild på förbundskapten Danny Blind framför spelarbussen. I dag är den ”EM är långt borta”, och en bild på förbundskaptenen som spejar med hand mot pannan. Tillägget är ”…men förbundet behåller Blind”. Det är inte direkt positiva tongångar kring landslaget.

Ekstrabladet (Danmark) drar på ”Vägen till seedning”, och tipsar läsarna om vilka lag man ska hålla på för att Danmark ska seedas i playoff. För en kväll bör danskarna vara Italien-supportrar för ”en norsk förlust skickar Danmark halvvägs till playoff-seedning”.

Annons

VG (Norge) skriver med stora, stora bokstäver ”Ge oss ett mirakel!” inför kvällens avgörande borta mot Italien, och har bild på MFF:s Jo Inge Berget. Bland underrubrikerna märks hoppfulla ”Experterna: Norge kan överraska”. Men tidningen uppmärksammar också den krassa verkligheten. ”115 matcher, 35 segrar – noll stora skalper”. Alltså inte en enda bortaseger i kvalspel mot en fotbollens stornationer. Dagbladet försöker ingjuta mod med ”Carew har gjort två mål på Italiens stjärnmålvakt: Så överlistar man Buffon”.

O Jogo (Portugal) lockar främst med Sportings sommarvärvning Aquilani, den ”första intervjun med italienaren i Portugal”, hävdar man och sätter citatrubriken ”Jag ser fram emot derbyt”. Mer intressant för internationella läsare är kanske ”PSG vaksamma på Rúben Neves”. Nyligen har också Chelsea pekats ut som intresserade av den 18-årige Portomittfältaren.

Annons
Publicerad 2015-10-13 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto