POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Van Persie kan bli Barças nya Henke


ENGLAND

sunDaily Mirror menar med ”Pokaler – annars…” att Man Citys ordförande Shejk Mansour skruvat upp pressen på tränaren Manuel Pellegrini. Det är en tolkning av ett uttalande från Mansour i samband att klubben redovisat vinst (hur gick det till?) som tidningen tolkar som att han ”varnar Pell att man inte kommer att tolerera ännu en säsong utan pokaler”. Tidningen skriver också att ”Mourinho är förbannad efter beslutet om att han straffas med böter för domaruttalande, när Wenger gick fri”. Uppgiften menar man är ”exklusiv”, men vad det exklusiva består i framgår inte.

The Sun påpekar också att ”Chelsea är förbannade” efter bestraffningen, men lägger tonvikten vid hotet om en matchs avstängning som nu hänger över Mourinho. Det förklarar rubriken ”Hitta tvättkorgen”, för det påstås att Chelseatränaren en gång smugglade in sig i en sådan till en match han var avstängd från. Man har också bild på Pellegrini och Aston Villas tränare Sherwood under rubriken ”Under press”.

Daily Mail understryker också Villa-tränarens situation med rubriken ”Det bränns för Sherwood”, och påpekar att framtiden är oviss för honom. Inne i tidningen rapportera man franska Canal+ uppgift att Chelsea erbjöd mer för Anthony Martial, men att den unge anfallaren ville till Man United.

The Times har en krönika av förre Chelseaspelaren Graeme Le Saux (som nu arbetar för Football Association’s Inclusion Advisory Board) under rubriken ”Mourinho har skadat fotbollen”. Le Saux menar att Eva Carneiro-affären kommer att avskräcka kvinnor från att jobba inom fotbollen, och att Mourinhos uppträdande därmed försvårar jämlikheten inom sporten.

The Guardian lägger tonvikten vid att ”Platini får svårt att behålla Uefas stöd i kampen om ordförandeskapet i Fifa”. Den som är trött på hela soppan kan i stället fördjupa sig i en statistisk sammanställning efter de första omgångarna i PL. Där framgår bland annat Chelseas Fabregas, tillsammans med Noble (West Ham) och Ramsey (Arsenal) förlorat flest tacklingar och att Arsenals målvakt Petr Cech har högst räddningsprocent.

 

 

ITALIENuntitled

La Gazzetta dello Sport har sammanställt landslagsuppehållet i skador, spelade minuter och resta kilometer inför Inter-Juve, och
kommit fram till att ”Jorden runt ger Inter favören”.

Corriere dello Sport skruvar upp trycket inför Derby d’Italia med ”Handanovic: Jag utmanar dig, Buffon”, och har bild på Intermålvakten som hotfullt pekar med fingret. I själva verket påpekar Handanovic att Juvemålvakten är en idol. Man uppmärksammar också att det är ”Problem för Juve: Cuadrado skadade Caceres”.

Tuttosport gör också sitt för derbyt med intervju med Inters Jovetic under rubriken ”Jag och Juve, jag ska berätta sanningen”. Den spännande inledningen leder dock bara fram till att Jovetic inte ångrade att han stannade i Man City när han hade chansen att lämna för Juventus. Vidare skriver tidningen att Seedorf är ”i pole position att ersätta Blind” som Hollands förbundskapten.

 

SPANIEN

Marca har, liksom ett par engelska tidningar, intervju med Gareth Bale i dag. I den spanska tidningen ger det den tillrättalagda rubriken ”Jag vill göra Real Madrid lyckligt”.

mundoAS målar inte upp en lika gullig bild. För på den finns Cristiano och Bale till rubriken ”Två tuppar, en gård”. Cristiano Ronaldo uppges ha blivit upprörd över uttalande från Bales agent som setts som nedlåtande mot portugisen. Benítez ska enligt vissa uppgifter under gårdagen ha haft ett samtal med Bale och bett om en förklaring, men Bale ska ha svarat att han inte kan stå för vad hans agent säger.

Mundo Deportivo hävdar att Barça har Marquinhos och Van Persie ”I sikte”. PSG-backen uppges trött på bänken och vill komma till den spanska klubben. Fenerbahçe-anfallaren ”passar profilen” Barça söker, vilken är ”erfaren och tillgänglig”. Helt enkelt vad som i katalanska termer ofta beskrivs som ”en Larsson”, efter Henrik Larsson.

Sport har en så Barça-gullande etta att man blir lätt illamående. Rubriken är ”Sefien på tridenten”. På bilen är Neymar, Suárez och Messi. Uppföljningen, under stämpeln ”Konfidentiellt”, är ”Så smids vänskapen”. En mindre rubrik är ”André Gomez – på Roberts lista”. Med menas att Barças sportchef Roberto Fernández är intresserad av att värva den 22-årige Valenciamittfältaren till nästa säsong.

 

FRANKRIKElequip

L’Equipe har bara en liten, lite fotbollsrubrik på ettan, där annars rugbyn dominerar. ”Fotbollens nya maktmänniskor”, och lyfter fram en rad profiler i Frankrike. På annan plats i tidningen får gamle brasilianske landslagsprofilen Romario säga sitt: ”Den brasilianska fotbollen har aldrig varit smutsigare”.

Le Parisien tar upp ”Dilemmat med Pastore”, som oftast får sitta på PSG-bänken. Den forne PSG-mittfältaren Jérôme Rothen ser inte hur han ska kunna peta någon varken i anfallet eller på mittfältet. ”Även om Di Maria är ojämn kan du inte peta honom. Ibra? I mina ögon är han alltid nödvändig. Mittfältet? Trion Verratti-Motta-Matuidi utgör sedan flera år PSG:s styrka”.

 

 

TYSKLAND

kickBild lockar med intervju med Schalkes lagkapten Benedikt Höwedes ”som trots en utköpsklausul på 17,5 miljoner euro nobbade ett bud från England i somras. I Bild avslöjar han varför”. Tidningen skriver även att ”Effenberg startar som Klopp”. Med det syftas på att den uppmärksammade nye tränaren i Paderborn på gårdagens presentatio sa att ”Den ene är The Special One, den andre är The Normal One, och jag är ”The New One”.
Kicker ger ett oerhört splittrat intryck med en lång rad jämnstora rubriker i olika klubbfärger. Vad ska man fästa ögonen vid? ”Explosivt spel för Tuchel”, ”Jobbgaranti för Skripnik”, ”Hajpen kring Effenberg” eller kanske ”Klopps premiär i Premier League”? Mitt i allt gömmer sig en liten förklarande rubrik: ”Tränare i fokus”.

 

 

ÖVRIGT

De Telegraaf (Holland) bjuder mest på förbundsrannsakan efter EM-debaclet. Men här finns ett litet guldkorn. Memphis Depay spelade nämligen i fel tröja. Han hade på sig en med Islands och Hollands flaggor på. Det vill säga från en tidigare match. De Telegraaf noterar att materialaren inte lagt ut fel, utan att United-stjärnan på oförklarligt vis dragit på sig fel röja och tidningen menar att det är ett vedträ i debatten om ”Playstation generationen” i truppen.

Ekstrabladet (Danmark) har rubriken ”Danmarks playoff-motståndare: Vi vill inte möta er”. Tidningen lägger till att ”trots det danska landslagets dåliga form i EM-kvalet är Morten Olsens lag inte önskemotståndare för varken Bosnien, Ungern, Ukraina eller Sverige. Tvärtom.”

Dagbladet (Norge) vänder på lottningen, och blickar mot de andra lagen. ”Superstjärnorna som gör Ukraina till mardrömsmotståndare” är en stor rubrik.

 

Publicerad 2015-10-15 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto