Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Mourinhos Dagen D”

Headlines Blogg

ENGLAND

a1The Sun: ”José är en av de bästa tränarna någonsin”. Den rubriken får säkert någon att sätta morgonkaffet i halsen. Den är fjärran från den typ man vant sig vid under hösten. Men det är i alla fall omdömet från Thierry Henry. Samtidigt sätter tidningen en vinjett på Chelsea-Liverpool på lördag som ”Mourinhos Dagen D”. Manchester United är annars gångbart i dag. ”Flair dryer” är en smart omskrivning av Alex Fergusons berömda ”Hair dryer” (hårtork), och syftar på att United-legendaren Paul Scholes anser att laget spelar utan stil (”flair”) och elegans, som under Fergie.

Daily Mirror fyller på med ”Inget risktagande, inget kul, inget mål”, en variant på Scholes kritik. Tidningen uppger vidare att ”Villas försök att värva Garde stoppat”. Lyon-bossen Aulas har avvisat alla planer på att klubbens förre tränare skulle få med sig sin gamla hjälptränare, som är kvar i den franska klubben.

Annons

Daily Express väljer ”Skyll inte på Wayne”, med uppföljningen ”Scholes säger att Rooneys problem är LVG:s fel”.

The Guardian noterar ytterligare ett kapitel i Chelseas doktorhärva. ”Carneiro tar Chelsea till rätten över ’uppsägning’”. Parterna har med andra ord inte lyckats nå en förlikning.

The Times släpper inte taget om Blatter och VM 2018. ”Fifas ’bluff’ kring omröstningen uppdagas”, är en uppföljning på tidigare uppgifter. Nu är det en medhjälpare till Blatter som bestyrker uppgifterna om hemliga samtal före omröstningen som ledde fram till att Ryssland blev värdnation.

Daily Telegraph får knyta ihop säcken, för tidningen återställer den engelska pressens hånfulla ton kring Chelseas tränare. ”The Paranoid One” är rubriken som ska locka till läsning. Inne i tidningen finns en omfattande listning av portugisens utbrott genom åren indelade i kategorierna ”Rasar mot domare”, ”Förlöjligar fiender”, ”Bråkar med folk i klubben” och ”Förbannad på omvärlden”.

Annons

Läs även Jonas Hanssons blogg om engelska fotbollsakademier.

 

ITALIEN

a2La Gazzetta dello Sport tar sats mot morgondagens match mellan ligatvåan och ligaettan med att ”Ljuset på Inter-Roma”, (mycket fritt översatt). Vad man erbjuder är intervjuer med Inters Medel, ”En seger skulle visa att det är scudetton som gäller”, och Romas Dzeko ”Mancini vill ha mig, nu blir han min utmaning i stället”.

Corriere dello Sport har satt vinjetten ”Bakom kulisserna i Juve” som leder fram till huvudrubriken ”Vilka Buffon är ute efter”, en referens till hans ilska mot lagets insats i förlustmatchen mot Sassuolo i förrgår. Enligt tidningen riktar sig kritiken ”främst mot de unga: de behöver förstå vilka de spelar för”. Det hela följs upp med uppmaningen ”Evra: Respektera tröjan”. Även CdS drar på en exklusiv intervju inför Inter-Roma, en spelare som lånats ut från den ena klubben till den andra. ”Ljajic ser bara Inter: Roma, vi ska slå er”.

Annons

Tuttosport har en huvudrubrik som hårddraget skulle kunna översättas med ”Allegri inför rätta”. Tidningen menar att mästarklubben inte har planer på att sparka tränare Allegri men att matcherna mot ”Torino, Mönchengladbach och Empoli bestämmer tränarens öde”.

 

SPANIEN

a3Marca bekymrar sig över nya fixstjärnan. ”Keylor i fara”, handlar om att målvakten är den senaste i den långa raden av Real Madrid-spelare som hamnat på skadelistan. ”En muskelöverbelastning hot mot att han startar” (mot Las Palmas), menar tidningen. På ettan finns också en mindre notis om att norska stjärnan ”Ödegaard vill bli utlånad till klubb i Primera Division”. 16-åringen spelar för närvarande med Reals reservlag i andraligan.

AS tar ett stort, samlat grepp under rubriken ”Barça inför rätta”. Madridtidningen radar sedan upp ämnen under olika namn, som ”Mascherano – erkänner skattefusk”, ”Neymar – i spansk och brasiliansk rätt” och ”Messi – ska ställas till svars för skattebrott” och så vidare. Tidningen noterar också att Barça ska trotsa Uefa med att ha 20 000 sk självständighetsflaggor på Camp Nou på tisdag, något man tidigare blivit bötfälld för.

Annons

Sport toppar med ”Kuyt och Pato på Roberts lista”, det vill säga Barca-sportchefen Robert Fernandez lista över tänkbara anfallsvärvningar i januari. Kuyt, som i sin comeback i Feyenoord öser in mål, ses som en ny ”Larsson”, Pato som ett billigare alternativ än Nolito, som tränare Luis Enriques påstås vilja ha. Krönikören José María Casanovas uppger också att Pep Guardiola är nära att förlänga kontraktet med Bayern München, och inte med ett utan två år, och det före årsskiftet.

Mundo Deportivo lockar med ”Den nye Messi”. Men det är den gamle Messi. Fast ny. Allt rubriken syftar på är att argentinaren på grund av sin mognad ”handskas bättre än någonsin med att inte kunna spela” (på grund av skada). Samtidigt påpekar man att Messi inte riskeras ens för El Clásico.

 

FRANKRIKE

a4L’Equipe frågar sig över hela framsidan ”Hur ska man stoppa dem?”, och till det finns bild på glada PSG-spelare med Zlatan i täten. I kväll är det Rennes som ska försöka. ”Vi hoppas att de har matchen mot Real Madrid i huvudena”, försöker Rennes-backen Sylvain Armand.

Annons

Le Parisien menar just att PSG har ”Benen i Bretagne, tankarna på Madrid”. En bekymmersrynka träder också fram i artikeln med ”Det var på Rennes gräsmatta förra säsongen som Zlatan Ibrahimovic ådrog sig fotskadan som höll honom borta från spel i nio veckor”. För bortamatchen ses mest i perspektivet av vila av halvskadade spelare och att inte ådra sig fler skador

Publicerad 2015-10-30 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto