Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Carragher uppmanar Klopp: ”Ställ upp med b-laget”

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.


ENGLAND

ENGLAND

Daily Mail konstaterar att Liverpool blev ”Bortblåsta” på Anfield (3-0 till Atalanta). ”Det var riktigt dåligt”, medger Jürgen Klopp. Den forne Liverpoolspelaren och Sky Sports-experten Jamie Carragher instämmer och kommer med en rekommendation. ”Den enda trösten med att få stryk så stort är att Jürgen nu kan spela med en b-uppställning i returen och satsa allt på ligan!”, skriver Carragher på X. En åsikt som diskuteras friskt i sociala medier. Det var fler dåliga Europanyheter för England. West Ham förlorade också (2-0 till Bayer Leverkusen) men Aston Villa vann i alla fall (2-1 mot Lille).

Annons

Daily Mirror menar att Kai Havertz målform kylt ner Arsenals jakt på en etablerad nummer 9, som Viktor Gyökeres eller Alexander Isak. I stället funderar Mikel Arteta på ett yngre alternativ som kan få tid på sig. Mirror pekar ut Brightons Evan Ferguson som idealisk, Arsenal har också visat intresse, men prislappen är för hög.

Daily Telegraph-uppgiften i går om att Joelinton skulle förlänga kontraktet visade sig stämma. I dag uppmärksammar tidningen en redan officiell nyhet från klubben: Newcastle introducerar haptiska replicatröjor (se klipp här). Teknologin gör att fans som är döva eller har hörselnedsättning genom sensorer på tröjan kan känna av stämning och sånger på arenan. Tröjan har premiär mot Tottenham på lördag.

The Independent uppger att det finns en uppfattning bland klubbar att Jamal Musiala kan värvas den här eller nästa sommar. Bayern München-stjärnan har inte signalerat att han vill förlänga kontraktet som går ut 2026. Manchester City anses leda jakten på 21-åringen.

Annons

The Athletic, liksom RMC Sport, berättade under torsdagen att Sergio Rico nu fått medicinskt klartecken att spela igen. Det har gått elva månader sedan PSG-målvakten fick livshotande skador efter att ha blivit sparkade av en häst.

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport firar båda Atalantas oväntade storseger på Anfield (3-0 mot Liverpool). La Repubblica får kanske bäst ihop rubriken, med lagets smeknamnet (”Dea”, gudinna) inbakat i en Beatlessång, ”Ob-la-di, ob-la-DEA”. Och det var en ”Scamacca show”, som GdS uttrycker det. Han får sällan skådade 9 av 10 i betyg. Sämst i Atalanta anser tidningen att Isak Hien var. Ändå får den svenske mittbacken 6,5, vanligtvis ett bra betyg. I CdS får Hien även 7. Roma vann torsdagens helitalienska EL-kvartsfinal (1-0 mot Milan). Mancini var matchvinnare men Rafael Leão något av huvudperson. Sämst på planen (4,5), enligt båda tidningarna, och utbuade av många på San Siro.

Annons

Radio Kiss Kiss pratar med Jose Luis Vidigal, med ett förflutet i Napoli och Sporting. Han vill se Viktor Gyökeres i Napolis tröja. ”Osimhen kommer att lämna och Napoli kommer behöva en stark anfallare. Om Gyökeres kommer till Italien kommer han att göra lika mycket mål som Osimhen”, säger Vidigal, ”Det är en makalös anfallare, med både fysiska och tekniska kvaliteter. Han skiljer sig från andra anfallare, han attackerar bra på djupet. Det är en anfallare på mycket hög nivå, men han har en klausul på 100 miljoner euro och om han inte går till Napoli så blir det en annan storklubb. Han är en anfallare med egenskaper jag inte sett på åratal”.


SPANIEN

SPANIEN

Marca och AS täcker förstasidorna med Athletic Clubs firande av cuppokalen i Bilbao. ”Galenskap!”, utbrister AS. Över en miljon människor kantade kajer och torg. Celta Vigo möter i kväll Real Betis. Båda Carl Starfelt och Williot Swedberg väntas börja på bänken.

Annons

Cadena SER meddelar att Movistar+ nu kickat Germán ”El Mono” Burgos efter kommentaren om Lamine Yamal. Den tidigare målvakt och assisterande tränare i Atlético fällde i samband med PSG-Barça en nedsättande kommentar om 16-åringen (”om det inte går bra för honom hamnar han vid ett trafikljus”, ungefär: hamnar på gatan). Både Barças och PSG:s spelare vägrade efter matchen prata med tv-kanalen. Burgos sa att det var skämtsam menat men bad om ursäkt.

Sport följer upp Barças triumf mot PSG med att det finns ”Optimism kring Xavi”. Tidningen menar att segern visade att klubbpresident Joan Laporta gör rätt som jobbar hårt på att behålla tränaren minst ett år till och att Xavi själv ser att något stort är på gång. Ett besked om Xavi omvärdera sitt beslut att lämna klubben lär komma någon gång efter El Clásico (21 april).

Annons

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe ser en ”Strimma av hopp” för de franska lagen i Europaspelet. Marseille förlorade i Lissabon (2-1 till Benfica) och Lille förlorade i Birmingham (2-1 till Aston Villa). Men resultaten är i alla fall inte omöjliga att vända på hemmaplan. Gabriel Gudmundsson spelade från start men får bara 4 av 10 i betyg. L’Equipe anmärker på defensiva problem. Tidningen gör också en artikel på att Kylian Mbappés oroande form. Tidigare har han öst in mål under säsongen. Den senaste månaden har det bara blivit ett mål på sex matcher. Inte sedan 2021 har Mbappé haft ett så svagt facit. I en kontext av att anfallsstjärnan är på väg bort från klubben och en sval relationen till Luis Enrique och klubbledningen, gör att L’Equipe reser varningsflagg. Är hjärtat fortfarande med? RMC Sport-profilen Christophe Dugarry går hårt åt Mbappé efter insatsen mot Barcelona. ”Han dög inte och tyvärr har det pågått några veckor”, säger Dugarry, och talar om en ”skamlig attityd” mot Barça, att Mbappé ”spottade på turneringen”.

Annons

RMC Sport avvisar helt italienska uppgifter om Victor Osimhen. Enligt den neapolitanska tidningen Il Mattino är PSG ytterst nära att göra klart med anfallaren för 120 miljoner euro. Det talas till och med om ett kontrakt på fyra år värt 13 miljoner euro per år. Men, liksom Foot Mercato, menar RMC Sport att det inte alls stämmer. Jo, Osimhen finns som ett namn på PSG:s anfallslista, men en nummer 9 är i dagsläget inte ens prioritet.

TYSKLAND

Bild lyfter fram bilolyckan som Harry Kanes barn varit inblandade i till nyhetsettan. De ska ha undkommit med lindriga skador. På annat håll skriver tidningen att det inte bara är åskådare som kliar sig i huvudet över Alphonso Davies bleka insatser i Bayern. Även motståndare uppges förvånade över att kanadensaren tycks likgiltig på planen, skriver Bild. Davies har en längre tid ryktats vara på väg till Real Madrid. I Bayern Insider uppges att Julian Nagelsmann är nummer ett för Bayern München som ersättare till Thomas Tuchel. Sportchefen Max Eberl ser dock en del frågetecken. Tvåa på listan är Ralph Rangnick och Roberto De Zerbi. Roger Schmidt ses som en outsider.

Annons

Sky Sport konstaterar att Bayer Leverkusen har ena foten i Europa League-semifinal (2-0 mot West Ham). Segern var också Leverkusens 42:a raka match utan förlust. Det är den längsta sviten i Europa den här säsongen. Tidigare delade Leverkusen rekordet med TNS. Den walesiska klubbens svit bröts efter 41 matcher.

ÖVRIGT

ÖVRIGT

Record (Portugal) skriver om ”Fördel Eriksson”, för Benfica hedrade Sven-Göran Eriksson inte bara med halvtidshyllning (se klipp här) utan också med segern (2-1 mot Marseille). ”Jag gråter”, sa Eriksson i samband med hyllningarna. Han hade också ett rörande möte med sina gamla spelare inför matchen (se klipp här). Sportings tränare Rúben Amorim fick under torsdagens uppmärksamhet för att han helt avvisade uppgifter om ett avtal med Liverpool, men även han hyllade Eriksson. ”Mourinho hade stor påverkan i att ändra träningen i Portugal, det hade också Eriksson”, säger Amorim, ”En kram från Sporting till Eriksson. Han ändrade synen på träning under en tid när det handlade om att ta sig över hinder och springa omkring på en plan. Han spelade en viktig roll”. Amorim fick fråga om Hasan Cetinkayas uttalande om att det blir svårt för Viktor Gyökeres att stanna om Amorim lämnar. ”Alla spelare är beroende av sin tränare, eftersom de inte får spela om de inte tränar bra. Och det gäller inte bara Viktor. Det hör till lagdynamiken”, säger Amorim. Sportingprofiler har reagerat starkt på uttalandena från Cetinkaya och menat att de kan destabilisera Sporting. ”Jag ser det inte på det på det viset, men självklart vill vi att spelarna är fokuserade på matchen. Snacket slutar nu”, säger Amorim.

Annons

Algemeen Dagblad (Nederländerna) hävdar att Graham Potter fortfarande toppar Ajax lista på ny tränare. För några dagar sedan rapporterade engelska medier att Potter nobbat den nederländska klubben. The Sun skrev så sent som i går att Potter är favorit att ersätta Erk ten Hag i Manchester United.

Publicerad 2024-04-12 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto