Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ilska efter utspel om Gyökeres: "Saknar respekt"

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.


ÖVRIGT

ÖVRIGT

Record (Portugal) och A Bola nämner båda att agenten Hasan Cetinkayas uttalande om en eventuell flytt för Viktor Gyökeres väckt ilska och oro. Inte minst tajmingen på det, under en viktig fas av säsongen. Tidigare Sportingspelaren och -tränaren Augusto Inácio säger till A Bola om Cetinkaya, ”Han har ingen respekt för klubben”. Även i Record regerar tidigare klubbledare och spelare. Sporting slår däremot dövörat till, som Record uttrycker det. Men det är en annan svensk som tar över förstasidorna: Sven-Göran Eriksson. Som Diário de Notícias avslöjade i går morse, vilket Fotbollskanalen förmedlade vidare, så planeras en stor hyllning för svensken i halvtid av Benfica-Marseille i kväll. Mot bakgrund av osäkerheten kring Eriksson medicinska tillståndet fanns inga officiella uppgifter då. Men i går eftermiddag anlände Eriksson och togs emot på flygplatsen av Toni, assisterande tränare undersvenskens tid i Benfica (se klipp här). ”En stor vän, en stor tränare, en stor spelare”, påpekade en leende Eriksson. I kväll kommer han att ta emot fansens jubel. ”Jag hoppas Benfica vinner”, säger ”Svennis”. Benficas tränare Roger Schmidt välkomnar Eriksson. ”En topptränare och en stor personlighet inom fotbollen som befinner sig i en svår situation i livet. Han kommer förstås att ha minnen när han kommer in på arenan i morgon (läs: i dag), och jag hoppas han kan njuta av dem”, säger Schmidt.

Annons

Takvim (Turkiet) uppger att Galatasaray gjort en intresseförfrågan om Jens Cajuste. En trevare om ett lån i sommar. Den turkiska ligaettan planerar att dumpa Tanguy Ndombele och Sérgio Oliveira efter säsongen. Det är här den svenske Napolimitfältaren kommer in i bilden. Galatasaray påstods även intresserad av Cajuste 2021.

El Canal de Futbol (Ecuador) uppger att Kendry Páez nästa klubbadress blir Strasbourg. Chelsea har redan köpt den 16-årige a-landslagsspelaren, som ansluter sommaren 2025, när han fyllt 18 år. Men han kommer enligt El Canal de Futbol att lånas ut direkt till Strasbourg, som har samma ägare som Chelsea, BluesCo.

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Star snackar ”Good Kop, Bad Kop” när Jürgen Klopp försöker vara diplomatisk sedan Liverpools fans tagit strid med klubbledningen om höjda biljettpriser. I protest kommer det inte att finnas några flaggor på The Kop i kvällen Europa League-kvartsfinal mot Atalanta. ”Flaggorna är inte där men så länge fansen är det så är det bra. Men jag förstår oron och debatten. Det är klurigt ur mitt perspektiv”, säger Klopp, ”Vi är en självförsörjande klubb och jag kan säga att så länge jag varit här har varje pund gått direkt tillbaka in i fotbollsverksamheten”.

Annons

The Sun hävdar att Manchester Uniteds spelare bekymrar sig över att Erik ten Hag nu tycks resignerad över att få sparken efter säsongen. En del upplever det som att hans uppträdande förändrats sedan Jim Ratcliffe inte backat honom fullt ut i uttalande i slutet av februari. Graham Potter ses, enligt The Sun, som favorit att ta över.

Daily Telegraph uppger sig veta vem Johanna Rytting Kaneryd, Nathalie Björn, Zecira Musovic och de andra i Chelsea får som tränare näsa säsong. Det blir Sonia Bompastor, nu i Lyon. Hon tar över efter Emma Hayes som lämnar Londonklubben efter säsongen. Stort utrymme ges också åt 777 Partners skjutit upp övertagandet av Everton. Pengar saknas. Det skapar ytterligare oro inför framtiden.

Daily Mirror ger störst plats åt Rodri. Han känner sig sliten efter en tuff match mot Real Madrid och 3 498 spelminuter den här säsongen. ”Jag behöver vila”, säger han, och Mirror läser in att Man City-mittfältaren vill stå över matchen mot Luton i helgen för att vara fräsch till returen mot Real Madrid nästa vecka. ”Vi får se hur snacket går, hur förhållandena är. Ibland är det som det är. Jag får anpassa mig. Men det (vila) är något som vi planerar”.

Annons

Daily Mail fäste blicken på Pep Guardiolas handled under matchen mot Real Madrid. Där satt en märkesklocka som enligt tidningen är värd 1,1 miljoner pund, motsvarande nästa 15 milj kr. Guardiola har tidigare uppmärksammats för exklusiva klockval.

The I gör störst rubrik på att Lilles tränare Paulo Fonseca toppar West Hams lista på ersättare till David Moyes, vars kontrakt går ut i sommar. Klubbledningen överväger fortfarande om det ska bli en förlängning eller ej.

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport sätter nästan allt ljus på Europa League-kvartsfinalen Milan-Roma i kväll. Men även Atalanta har match, borta mot Liverpool. Båda tidningarna placerar Isak Hien in startelvan men Emil Holm på bänken. GdS kastar in en brasklapp om att Rafael Tolói kan ta Hiens plats. I Conference League spelar Fiorentina kvartsfinal borta mot Viktoria Plzen. Samtidigt påpekar Sky Sport Italia att det efter de senaste CL-matcherna är 97 procents chans att Italien får en extra CL-plats nästa säsong, och alltså fem lag. Det har Opta räknat fram. I kampen om den andra extraplatsen har England gått om Tyskland i poängställningen.

Annons

Tutto Juve rapporterar att Juventus ännu inte vet om Tottenham köper Amanda Nildén. Den 25-årige mittfältaren är på lån i Londonklubben sedan januari med köpoption (90 000 euro). Tottenham har ännu inte meddelat om den kommer att användas. Däremot har Tottenhamtränaren Robert Vilahamn enligt The Athletic redan uttryckt sin önskan om att köpa loss en annan lånespelare, Grace Clinton från Man United.

 

SPANIEN

SPANIEN

Mundo Deportivo och L’Esportiu firar båda på franska. ”Très Bien”, utropar den första, ”Superb”, svarar den andra. Barcelona tog en prestigeseger i Paris (3-2 mot PSG). ”Jag kommer för alltid att minnas den här matchen”, säger tvåmålsskytten Raphinha. Sport ger brasilianaren och Pedri högst spelarbetyg (9/10). Smolk i Barças glädjebägare är att segerskytten Andreas Christensen är avstängd i returen. Det är även Sergi Roberto.

Annons

Cadena SER uppmärksammar att både Barcelonas och PSG:s spelare bojkottade spanska tv-kanalen Movistar+ efter matchen. Orsaken var en kommentar från experten Germán ”El Mono” Burgos, tidigare målvakt och assisterande tränare i Atlético. Under uppvärmningen prisades Lamine Yamal i tv-sändningen varvid Burgos sa, ”om det inte går bra för honom hamnar han vid ett trafikljus”. Skratt följde, och sedan, ”fotboll är som livet”. Burgos bad senare om ursäkt för sin kommentar.

Marca och AS tar det bredare perspektivet. ”Vilken storslagen afton”, njuter Marca, och pekar på att även Atlético vann (2-1 mot Dortmund). AS döper helt enkelt om Champions League till ”Champions Liga”, efter La Liga. På annat håll berättar AS att Eyüpspor är ute efter Luka Modric. Klubben leds av ex-Atlético spelaren Arda Turan och har just säkrat uppflyttning till den högsta ligan i Turkiet. Marca har över ett helt uppslag Athletics Clubs segerfärd med båt i Bilbao i eftermiddag. Upp till en miljon människor väntas fira den nyligen säkrade cuppokalen. Så här såg det ut senast det begav sig, 1984.

Annons

Relevo skriver ner utköpsklausulen på Erling Haaland. Den har tidigare uppgetts vara 250 miljoner euro. Men enligt Relevo är den ”bara” 175 milj euro. Det är en klausul som kan aktiveras när som. Men för närvarande har Haaland inga planer på att lämna Manchester City.

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe konstatera att PSG nu behöver ”Ta sig över en uppförsbacke” efter gårdagens bakslag på hemmaplan (2-1 till Barcelona). Beraldo får lägst betyg (2/10) men det är ingen slump att även Gianluigi Donnarumma får en missnöjd rubrik inne i tidningen (3) och att Kylian Mbappé får fronta förlusten på bild på förstasidan (3). Men PSG-tränaren Luis Enrique säger, ”Jag har ingen tvivel om att vi kan gå vidare”, och Barças tränare Xavi säger, ”PSG är fortfarande favorit”. Stort utrymme ges sedan åt kvällens två franska representanter i Europaspelet, Marseille (borta mot Benfica) och Lille (borta mot Aston Villa). Som många gånger förr väntas Gabriel Gudmundsson starta som vänsterytter.

Annons

RMC Sport tar fram sågen i After Foot. ”Donnarumma har inga ursäkter längre. Det är ingen ung målvakt längre”, säger Jérôme Rothen. ”Jag är övertygade om att spelarna inte längre lyssnar till Luis Enrique fullt ut. Han har tappat dem”, menar Daniel Riolo, som ironiserar över PSG-tränaren laguttagning, ”Till och med spelarna är överraskade! De får reda på laguppställningen vid frukost! Luis Enrique överraskar. Det är Kinderägg! Det är inte Opfinnar-Jocke, det är Kinderägg!”. RMC Sport gör också artikel på att nazihälsning och apgester syntes i Barça-klacken på Parc des Princes.

 

TYSKLAND

TYSKLAND

Kicker tycker att ”Dortmund vågar drömma” om avancemang trots förlust i går (2-1 till Atlético). Antoine Griezmann ringas in som matchens lirare medan inhopparna Julian Brandt och Sébastien Haller får Dortmunds högsta betyg. En udda scen efter matchen: Alessandro Del Piero intervjuade Dortmundtränaren Edin Terzic. När intervju var klar gick Terzic ur bild men återvände blixtsnabbt för att ta en selfie med den gamle stjärnspelaren (se klipp här). Hugo Larsson pratade med tysk press i går och fick frågan om han kan tänka sig att stanna även om Frankfurt missar Europaspel. ”100 procent!”, svarade svensken entusiastiskt, och betonade att han trivs i klubben. Det kommer samtidigt med att en transfersida i England påstår att Liverpool, Newcastle men framför allt Tottenham är sugna på svensken.

Annons

Bild och Sky Sport uppger båda att Alexander Nübel förlänger kontrakt med Bayern München med fem år, till 2030. Målvakten kommer även nästa säsong att lånas ut till Stuttgart. Nübel kan sedan ta över efter Manuel Neuer 2025.

Sky Sport hävdar genom transferexperten Florian Plettenberg att Brentford satt en betydligt lägre prislapp på Ivan Toney än vad som tidigare uppgetts. Nu gäller 30-40 miljoner pund på ett bräde för anfallaren. Chelsea och Arsenal är ett par av intressenterna, West Ham har gjort förfrågningar men ses inte som en het kandidat.

Publicerad 2024-04-11 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto