Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

”Inga planer på att förlänga med Zlatan”

ENGLAND

     1Daily Mirror är bara en av en lång rad tidningar som ordvitsar om Gary Nevilles oväntade flytt till Valencia som huvudtränare. ”One El of a boss”, är Alex Fergusons omdöme om sin förre Unitedlirare, summerat med Mirrors spanska touch. Tidningen bjuder också på visionen ”Först Valencia, sedan…England”. På annan plats får Sturridge robotdansa över tidningsloggan efter Liverpools storseger i ligacupen (6-1 mot Southampton).

The Guardian låter i en märklig parallell också Sturridge robotdansa alldeles nära sin sportlogga, och påpekar att ”Liverpool löpte amok mot Saints tack vare Sturridge och Origi”. I det utförliga greppet kring Nevilles utnämning i Valencia påpekas de nära banden mellan Valencias ägare Peter Lim och ett gäng av Man Uniteds Class of ’92.

ANNONS

The Times ser det också som att ”Neville gör en spansk chansning” för att ”en dag bli engelsk förbundskapten”.

The Sun däremot menar att ”Gary får jobbet…men José är målet i sommar”. Mourinho, alltså. Tidningen hänvisar till ”en inflytelserik spansk källa”. Detta skulle då underlättas av att Mourinhos agent Jorge Mendes också har ett starkt inflytande i Valencia.

Daily Telegraph har en livfull bild på sex firande Liverpoolspelare och rubriken ”Klopps sex bästa” efter 6-1-segern. På annan plats roar man sig med att ranka bästa ägare i Premier League efter en lång rad kriterier. I topp hamnar Man Citys Shejk Mansour bin Zayed An-Nahyan. På jumboplats är Newcastles Mike Ashley.

Läs även Peter Hyllmans blogg om Nevilles spanska inkvisition.

 

 

ITALIEN

2La Gazzetta dello Sport har siktet inställt på Lazio-Juventus i morgon, med gästerna helt i fokus. Efter överrubriken ”De svartvitas stora comeback skrämmer” följs av ”Juventus redo för fest”. Tidningen menar att pusselbitarna de senaste fyra matcherna fallit på plats och att man kan fira jul nära tabelltoppen. Kring Palermos bottennapp i cupen (2-3 mot Allesandria) plockar man klubbägarens citat: ”Zamparini: Skamligt”. Hiljemark och Quaison klarar sig efter omständigheterna undan med någorlunda betyg, 5,5 av 10.

ANNONS

Corriere dello Sport spekulerar kring Pogbas framtid. ”Ryktena surrar efter middag i Manchester” följt av ”Juve: han stannar”, där sistnämnda pekar på att han bara hälsade på sin bror. Den franske stjärnans agent Mino Raiola ligger lågt. ”Han avslutar säsongen i Turin. Sedan? Det är så långt borta”. CdS noterar också ”Drag kring Napoli, jakt på biljetter”, och skriver att 23 000 redan sålts till matchen mot ärkerivalen Roma. Även här dyker arga citat från Palermoägaren Zamparini upp. ”Jag ska straffa dem. Den har vanhedrat tröjan”.

Tuttosport väljer en märklig tidpunkt i att spekulera i nya tränarnamn för ”sitt” Juventus. ”Fyra magiker för Juve”, följs av bilder på Simeone, Emery, Deschamps och Conte, med sistnämnde som favorit, om Allegri lämnar. Tuttosport menar att Allegris framgångar tar honom allt närmare Premier League, med Man United som hetaste adress.

ANNONS

Läs även Lorenzo Medicis blogg med Copa Medici Cup

 

SPANIEN

3Marca går hårt åt Real Madrid-ledningen då klubben riskerar att sparkas ur cupen (3-1 mot Cadiz) på grund av att man använt Denis Tjerysjev, som uppges ha varit avstängd. ”Om Bernabéu använde huvudet…”, skriver tidningen, och fortsätter sedan med att påpeka andra bakslag. ”De Gea-faxet, de sportsliga problemen, Benzema-’affären’, skadorna och nu detta debacle – på bara tre månader”.

AS skriver om ”Skämtet i Cádiz”, efter Real Madrids pyrrhusseger. John Guidetti, som tilldelades lägsta betyget på AS fyrgradiga skala efter debuten i startelvan för Celta mot Sporting Gijon senast, får nu i alla fall 1 på skalan 0 till 4, för sitt inhopp som resulterade i ett mål (3-1 mot Almeria)

Sport frossar förstås i Real Madrids misär. ”Skandalen” skriver man stort över förstasidan. Som en stark kontrast står ”Målfesten”, för Barças storseger (6-1 mot Villanovense).

ANNONS

Mundo Deportivo vill inte vara sämre, och låter också Real Madrid-matchen ta störst plats. ”Det stora misstaget”, skriver MD, och lyckas också få med en mindre rubrik om huvudstadsklubbens franska anfallsstjärna, ”Benzema: Jag behandlas som en kriminell”.

La Voz de Galicia, som före Celtas match hade påpekat att det var dags för Guidetti att ta chansen, skriver ”Svensken fick 25 minuter på sig att visa sin kvalitet och på så vis kräva fler matchminuter. Och han tog chansen”.

Super Deporte ger nye Valencia-tränaren ett Obama-inspirerat välkomnande. ”Neville – Yes we can”.

Läs även Adam Pinthorps blogg om att Neville inte gör samma misstag som Moyes

 

FRANKRIKE

quotiL’Equipe menar att ”Marseille lyfter äntligen”, vilket syftar på att laget har tre raka bortasegrar inför kvällens match (borta mot Rennes). En annan rubrik är ”Benzema försvarar sig”, efter hans tv-inslag i kölvattnet på skandalen kring sexvideon. Tidningen skriver vidare att Zlatan Ibrahimovic, som väntat, lär vara tillbaka i PSG:s startelva mot Nice. Att Monaco spelade ligafotboll i går var det inte många som uppmärksammade (1-1 mot Caen). Inte på plats i alla fall. Blott 1 700 åskådare ska ha varit på arenan i furstendömet trots att 5 388 var den officiella siffran, skriver L’Equipe,

ANNONS

Le Parisien lyfter ännu en gång Zlatans vara eller inte vara i PSG, den här gången under rubriken ”2017 mål för Ibrahimovic?”. Tidningen påpekar att ”svensken utesluter inte en säsong till i Paris, men till skillnad från vad han själv säger, så är det inte bara han som bestämmer. Det hela ligger i PSG-ledningens händer”. Och enligt Le Parisien har PSG för närvarande inga planer på att förlänga kontraktet med Zlatan, men att PSG uttrycker sig försiktigt för att inte röra till situationen eller stänga dörrar.

 

TYSKLAND

5Bild har på ettan ”Kevin vill hem”. Det handlar om Grosskreutz som ännu inte gjort en enda tävlingsmatch för Galatasaray, sedan hans övergång inte hann registreras. Han ska redan ha bett tränare Denizli. Orsaken ska vara hemlängtan. ”Jag underskattade allt. Jag har i efterhand lärt mig att uppskatta många saker som var självklara för mig förut”, säger 27-åringen till Bild. Köln och Leverkusen uppges vara intresserad av Grosskreutz, som kan spela igen efter årsskiftet.

ANNONS

Kicker tar fasta på ligans tunga målskyttar i veckans andra och sista nummer. Med bild på Aubameyang, Müller och Lewandowski sätter man rubriken ”Rekordjägarna”. Tidningen har också ett band av intervjuer, som presenteras tillsammans på förstasidan. Raffael, Dutt, Höjbjerg och Rosen. Kicker synar också läget i Hamburg efter rekordförlust i verksamheten, ”17 miljoner euro minus! Anledningarna och lösningarna”.

 

 

 

ÖVRIGT

6Ekstrabladet (Danmark) tar emot Åge Hareide med stora rubriken ”Bra för Norge, kasst för Danmark”. Det visar sig vara en grov tolkning av en krönika i norska tidningen VG. Det danska förbundet poängterar också inget är klart, att det fortfarande finns tre kandidater. Men det finns mer svenskinslag än den snart förre MFF-tränaren på Ekstrabladets etta. Johan Elmander delar också på utrymmet under rubriken ”Sommar-exit”. Tidningen synar läget i Bröndby och det råder inga tvivel om att svensken inte får förlängt kontrakt. ”Han fyller 35 år och är slut på Vestegnen vid kontraktets slut. Han har den här säsongen varit marginalspelare, och det är inte optimalt när han är en av truppens bäst betalda spelare”.

ANNONS
Publicerad 2015-12-03 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto