Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Guidetti: ”Jag vet att jag kan bättre”

   ENGLAND

CVViUE1WsAAoGhdDaily Telegraph startar som så många andra tidningar dagen med nya engelska tränargunstlingen Gary Neville. ”Det här är mitt ögonblick, säger den förre Man United-spelaren om utmaningen i Valencia. Om man vänder på bladet rankas de övriga 28 spelare under Ferguson som blivit tränare. Etta är Laurent Blanc. Henrik Larsson hamnar på åttonde plats. Det finns fler artiklar med United-anknytning. Gamle yttern Lee Sharpe stämmer in i kritikerkören till lagets spel. ”De får mig att byta tv-kanal”. Liksom Daily Mail uppger Telegraph också att United får konkurrens av Bayern München om att köpa Southamptons Sadio Mané.

ANNONS

The Times har också en potentiell United-värvning. För ovanlighetens skull använder man vinjetten ”exklusivt”, och det handlar om att Manchesterklubben är beredd att betala 8 miljoner pund för West Hams 16-åring Reece Oxford när vinterfönstret öppnar.

Daily Mirror har mer som vana att klistra ”exklusivt” på sina mer eller mindre exklusiva alster. Även här förekommer det en sådan vinjett, och kring United, men en skada. ”Van Gaal med problem på vänsterkanten sedan Rojo skadat sig”. Större rubriker får Newcastle och Chelsea: ”Tiden rinner ut för Mac”, om att tränare McLaren har två matcher på sig att få det sjunkande skeppet på rätt köl, respektive ”Kaffe, Costa?”, om att Chelseaspelare var på (en av Mourinho godkänd) julfest sent men tränade nästa morgon.

The Independent har också Gary Neville på Mestalla på ettan under rubriken ”Min trovärdighet stod på spel”. Inne i tidningen presenterar man sin egen lilla ”exklusiva” uppgift, ”Tottenham försöker skriva nya kontrakt med kvartett”. Det gäller Mousa Dembélé, Christian Eriksen, Erik Lamela och Nacer Chadli.

ANNONS

 

ITALIEN

prima_pagina_grandeLa Gazzetta dello Sport tar upp tråden som Corriere dello Sport försökt nagla fast in i ett par dagar. ”Higuaín – är han bäst i världen?”. Jämförelse görs med två andra nummer 9, Luis Suárez och Robert Lewandowski, där man kommer fram till att ”uruguayanen i Barcelona och polacken i Bayern gör fler mål, men argentinaren i Napoli är mer avgörande”. Det är klart att det även puffas för kvällens Lazio-Juve, som redan varit fallet de två senaste dagarna. Och på nytt helt med Juve i fokus. ”Nya Juve gästar Lazio – Alex Sandro på mittfältet”.

Corriere dello Sport gör ännu mycket mer på matchen i Rom. ”Lazio-Juve – sanningen”, skriver CdS, och understryker att det är en match ”som ingen har råd att förlora”. Tidningen levererar på det två olika tränarfokus. För hemmalaget ”Pioli: Vi har drabbats av för många domarmisstag, nu får det räcka”, och för bortalaget ”Allegri: Jag vill vina för att vara bland de fyra till jul”. Bland de många andra, mindre rubrikerna märks en Milanodubbel. ”Ljajic eller Telles – Inter väljer vem man ska behålla” och ”Lång måltorka – Milan söker mål från Bacca”.

ANNONS

Tuttosport skriver om ”Kullerbytan”, förändringens vindar som blåst kring Allegris Juve, som nu tar sig an scudettokampen på annat vis, eller som Tuttosport skriver: ”Allegri har bytt taktik: ’scudetto med 80 poäng’”. Turbulensen kring Real Madrid når även Turintidningens förstasida. ”Real Madrid ett skämt – alla skyller på alla”.

 

SPANIEN

CVVljmtWwAAEwfmMarca domineras förstås av kaoset kring Real Madrids cupmatch mot Cadiz. ”Real Madrid gör motstånd”, står för att ”Pérez hävdar att varken förbundet eller Villarreal varnat dem om Tjerysjevs avstängning”, och ”Ordföranden ser ingen skyldig (i de egna leden, reds anm) och kommer att kämpa till slutet”. Som liksom för att peka på att det minsann inte bara är Real Madrid som har det stökigt så hittar man en rubrik för Barça också. ”Mascherano går med på ett års villkorligt fängelse”, och som förljs upp av ”Uppgörelse om fängelstraff och böter på 816 000 euro för skattebrott”.

ANNONS

AS påpekar också att ”Pérez erkänner inga misstag”, och lägger till att ”tävlingskommittén bestämmer i dag om Real Madrid kastas ur cupen”.

Sport visar att skadeglädjen inte har några gränser. ”Florentinos Real Madrid fortsätter att göra sig till åtlöje”, skriver tidningen innan man använde de bevingade latinska orden ”Annus horribilis” (”Hemska år”) i feta bokstäver. Därefter radar man nästan som skotthål mot svart bakgrund upp Real Madrid-debaclen. Man lyckas även trycka in ett sportsligt, 0-4 mot Barça förstås.

Mundo Deportivo gnuggar glatt händer på liknande vis, och ägnar också nästan hela förstasidan åt ”El show de Flo”, om att Real Madrid-ordföranden viftar bort alla anklagelser om klubben gjort något fel i fallet Tjerysjev. Sedan har MD en sedvanlig ”jag-älskar-mitt-Barça”-rubbe i ett citat från Luis Suárez, ”Jag skulle inte lämna Barça ens för tre gånger högre lön”. Uruguayanen säger också att apropå bästa spelare så är ”Messi nummer ett och Neymar nummer två, utan tvekan”.

ANNONS

La Voz de Galicia bjuder på en John Guidetti-intervju under rubriken ”Jag vet att jag kan bättre”. Svensken påpekar att övning ger färdighet, ”det är samma sak som med matlagning, surfning…ju mer man gör det, desto bättre går det”. Han är nöjd med livet i Spanien, hyfsat nöjd med facit i klubben, optimistisk kring framtiden men också självkritisk. ”De senaste matcherna har det inte gått så bra, vi har inte haft bollen så mycket och därför inte kunnat visa vad man är kapabel till”. På frågan om en utlåning kan bli aktuell med så mycket tid på bänken, svarar Guidetti. ”Speltid är viktigt och allt kan hända, men jag vill stanna här, och spela för Celta”.


FRANKRIKE

quotiL’Equipe frågar sig ”Och om det är Nice?”, vilket syftar på om kvällens motståndare kan bli den som sätter stopp för Paris SG:s svit som obesegrad den här säsongen. Liksom Le Parisien i går, så vrider och vänder L’Equipe i dag på Zlatans vara eller inte vara i PSG efter sommaren, utan att heller komma fram till något svar. Förutom att det lutar åt att svensken inte blir kvar. Det är därmed inte längre skrivet i sten, som det tidigare varit i just L’Equipe. Zlatan ses också, enligt tidningen, som en nyckelspelare nu i slutet av höstsäsongen, när en viss utmattning börjar infinna sig i laget.

ANNONS

Le Parisien skriver förstås också om Zlatan. ”’Kontraktsförlängning för Ibrahimovic? Ni får fråga honom’, säger Blanc”, är en rubrik som hämtar sin näring i frågor på presskonferensen med PSG-tränaren i går. Intet nytt under solen, med andra ord. Le Parisien uppmärksammar också en stor undersökning av RMC Sport/Elabe som visar att hela 82 procent av de tillfrågade fransmännen inte längre vill se Karim Benzema i landslagströjan.

Publicerad 2015-12-04 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto