Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

CL-skräcken: Undvik marsianerna

ENGLAND

ANNONS

The Independent
hävdar att ”Italiens förbundskapten Conte är överst på Chelseas lista över ersättare om man sparkar Mourinho”. Vidare skriver man att den förre Juventustränaren är öppen för en flytt till Premier League. untitled2The Independent har också en intervju med Carlo Ancelotti, som säger föga man inte redan vet (det gör han kanske för de flesta i en annan intervju – se France Football nedan), som att han snart är redo för en comeback i en storklubb.

Daily Telegraph har som flera andra tidningar tagit fasta på citat från förre Man United-tränaren Alex Ferguson. Här är det ”Abramovitj vore dum om han sparkade Mourinho. Tidningen konstaterar också att ”Lukaku är livsfarlig”, sedan den belgiske anfallaren svarat för Evertons kvittering (1-1 mot Crystal Palace), hans nionde mål på lika många matcher och 50 totalt för klubben.

ANNONS

The Times plockar upp ett annat Ferguson-uttalande: ”Jag fruktar Klopp i Liverpool”, om att den forne United-tränaren ser att tysken kan lyfta ärkerivalen.

The Sun menar att ”Carlo ser rött”, vilket syftar på att de i The Independent-intervjun läser in att han är öppen för att ta över Manchester United.

Daily Mirror har ännu ett uttalande från Ferguson, ”Leicester kan vinna titeln”.

Daily Star har Van Gaal-uppmaningen ”Goal get ’em”, även om holländaren kanske inte sa riktigt just så till sina United-lirare inför dagens avgörande CL-match mot Wolfsburg. I går uppgav Daily Mirror att Swansea förde diskussioner med Moyes om att ersätta Monk. I dag skriver Daily Star att ”Swansea planerar för Rodgers återkomst”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har uppmaningen ”Europa-Juventus, undvik marsianerna”, eller untitled1utomjordingarna. Oavsett syftar det på att de italienska mästarna måste fixa en poäng mot Sevilla i kväll för att inte bli tvåa i gruppen och riskera ett möte mot Barcelona eller Bayern München. Där har ni marsianerna. Tidningen ser det också som ”en nyckelvecka” för fyra andra storlag cupspel i dagarna innan de drabbar  samman i Juventus-Fiorentina och Napoli-Roma. ”Sanningens vägkorsning” är rubriken GdS sätter på paketet, fulländad med skyltar som pekar åt olika håll.

ANNONS

Corriere dello Sport har ödesmättade ”Juve, framtiden är här” inför matchen mot Sevilla, men det syftar också på att unga Dybala och Morata får framträdande roller i kväll. En annan stor rubrik är ”Milan, alla mot alla”. CdS drar paralleller mellan dåvarande och nuvarande tränare i klubben, ”samma punkter som under Inzaghi: stormen kring Mihajlovic avtar inte”.

Tuttosport tar ännu en gång fasta på Buffons allt tydligare ledarroll i Juventus, och inför matchen mot Sevilla tar man fram en närmast stridsklar Buffon på bild och rubriken ”Full Metal Gigi”.

 

SPANIEN

untitledMarca skriver om ”Vinna och njuta”, de olika målen för Atlético Madrid och Real Madrid inför kvällens möten med Benfica respektive Malmö FF. Marca förtydligar budskapet för Real Madrid med att man ”vill ha en perfekt match på Bernabéu”.

ANNONS

AS påpekar att ”Cristiano roterar aldrig”, att stjärnan (nästan) alltid spelar, och att han ”Med sju mål är tre från rekordet i gruppspel”. Däremot vilas Navas, Modric och Bale i kväll, med helgens möte med Villarreal i bakhuvudet. AS uppger även att Ödegaard och hans representanter är sårade över att han inte finns med i truppen mot MFF, och tidningen målar upp en dyster bild av den 16-årige norrmannens situation i Real Madrid och sätter frågetecken för framtiden. Tidningen skriver också om att 3 300 MFF-fans är väntade och att matchen klassas som ”hög risk”.

Sport verkar närmast vilja ge igen på lokalrivalen Mundo Deportivo som i går skrev att Soriano och Pato var anfallsalternativ för Barça, genom att presentera två egna namn. ”Negredo och Cardozo” finns enligt tidningen på sportchefen Roberts lista för den nye ”Larsson” (en supersub) som klubben söker i januari.

ANNONS

Mundo Deportivo har i dag en av Barças storstjärnors framtid i fokus. ”Neymar okej i januari”. Enligt tidningen väntas brasilianaren ha grunderna till det nya kontraktet klart i nästa månad, och skriva på i vår. Man har faktiskt också en liten blänkare om Real Madrids match mot MFF, ”Nytt examenstillfälle för att övertyga”.

Super Deporte kör förstås vidare på Gary Neville-spåret, med bild på den nye Valencia-tränaren, konstaterandet att 3 000 kom till träningen och belåtna rubriken ”Kontakt”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe har inför PSG:s match mot Sjachtar rubriken ”Starkare hela tiden”. På första uppslaget förtydligar Namnlöst-2man det hela med ”PSG har växt på ett år”. Samtidigt understryker tidningen att PSG inte riktigt är framme. Eller som Malis förbundskapten (och tidigare PSG-tränare) Alain Giresse uttrycker det apropå Ibrahimovic och Cavani. ”I försvaret och på mittfältet har man nått dit (CL:s toppnivå, reds anm), men framåt har man inte MSN (Messi, Suaréz, Neymar), Ronaldo, Lewandowski eller Robben”. Ibrahimovic väntas starta med kaptensbindeln på armen i kväll. Thiago Silva vilar.

ANNONS

France Football synar i sitt veckonummer (ute på onsdag) problemen med det franska landslaget under rubriken ”Tio år av bekymmer”. Men här finns mer. Som en intervju med Carlo Ancelotti. Höjdpunkten kommer tidigt, när italienaren entusiastiskt bekräftar att han har en biroll i den kommande Star Trek-filmen (Star Trek Beyond). ”Jag spelar en läkare på rymdskeppet Enterprise”, berättar han. France Football har sin egen variant på ”The Secret Footballer”, en spelare i Ligue 1 som skriver anonymt. I veckans nummer berättar han att PSG-spelarna är anmärkningsvärt tystlåtna. Med två undantag. ”De enda problemen man har när man möter PSG är med Zlatan Ibrahimovic och Thiago Motta. De är tråkiga. Och vad mer, de försöker hela tiden att psyka dig. De snackar med domarna också. Med de andra nio: inga problem”.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) går som alltid igång på stökigheter kring matcher, och följer för andra dagen i rad stort upp Eintracht Frankfurt-fans efter derbyt mot Darmstadt. ”En röd linje har passerats”, vilket får sin förklaring i överrubriken ”Frankfurt varnar sina ultras – spelarna är rädda för dem”. Inför Mönchengladbachs avgörande i CL har Bild rubriken ”André Schubert: SMS från Klopp i hopp om nytt mirakel”, och förtydligar
med ”Fick tips från tränarkollegan inför matchen Manchester City”.

De Telegraaf (Holland) menar att det är ”Nu eller aldrig för PSV”, som möter CSKA Moskva hemma i vetskap om att en seger tar dem vidare från CL-gruppspelet.

Ekstrabladet (Danmark) tar grepp på Champions League med ”Den engelska sjukan”. Klubbmärken för Man United, Arsenal och Chelsea får spegla de problemen, tillsammans med en bild av Özil på knän. Tidningen ger också utrymme till Bendtner, vars Wolfsburg har en avgörande match mot Man United. ”Det blir en häftig match. Jag har 30 vänner härnere och de håller alla på United. Det var något jag också fick leva med under alla år jag spelade med Arsenal”, sa Bendtner till Sky Sports. Bendtner säger också om United att det vore ”en katastrof för dem att åka ut”.

ANNONS
Publicerad 2015-12-08 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto