Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tre klubbar ute efter ”förkrossad” Bale

Headlines Blogg

ENGLAND

EnglandThe Times är en av flera engelska tidningar som drar slutsatsen att ”Bale kan lämna Real sedan Benítez sparkats”. Tidningen skriver att ”Bale anses mycket besviken” över beskedet. The Times skrev i december att Man United redan håller på med ramarbetet kring ett avtal, om Bale skulle bli tillgänglig.

Daily Mirror sätter ”exklusivt” på liknande uppgifter, om att ”Rafas avsked får United att spana in Bale”, och nämner summan 75 miljoner pund. Tidningen påstår också under dagens fetaste rubrik att West Ham är beredd att sälja Andy Carroll i januari, och att rivalerna Newcastle och Sunderland är intresserade. Londonklubben vill ha 18 miljoner pund. Mer Silly Season: Mirror skriver också under ”exklusivt” att överraskningslaget Leicester lagt ett bud på två miljoner pund för Milans veteran Nigel De Jong – med bonus på en miljon pund om Leicester når en Champions League-plats.

Annons

The Sun slänger fram ”Shirt hits the Van”, en omskrivning av ordspråket ”Shit hits the fan” (ung ”hamna i allvarliga problem”) och handlar om klubbens tröjsponsor Adidas, vars vd Herbert Hainer som säger att ”den nuvarande fotbollsstilen är inte riktigt vad vi vill se”. Och så kan tidningen bara inte låta bli att använda ”ZZ Top” om nye tränaren i Real Madrid.

Daily Telegraph väljer att kalla Zidane för ”Reals Special One”, men lägger på sportettan störst vikt vid en bild på en tjurig Klopp till rubriken ”No more Mr Nice Guy”. Förklaringen finns i underrubriken ”Arg Klopp varnar Liverpoolspelarna att han inte kommer att tolerera ännu en usel insats”. Liksom The Times uppger Telegraph att ”Bale är förkrossad” över Benítez avsked, men att inte bara United utan också Man City och Chelsea kan göra ett försök att värva walesaren.

Annons

Daily Star har sin egen ”exklusiva” Silly Season-uppgift: ”Troy the Boy för Wenger”, om att ”Arsenal planerar chockbud på Deeney”, alltså Watfords lagkapten.

 

ITALIEN

ItalienLa Gazzetta dello Sport gör också Zidanes nya jobb stort på ettan i dag. ”Real Zizou”, skriver man till en stor bild från måndagskvällens presentation. Men där finns också ett tillägg inom parentes, (”men klarar han av det?”). Inne i tidningen skriver GdS att Lazio väntar på ett Man United-bud för Felipe Anderson och att huvudstadsklubben accepterar 50 miljoner euro, något man tackade nej till från United förra sommaren.

Corriere dello Sport går på mercato-spåret med ”Inter synar Eder” som största rubrik. Milanokluuben uppges se Sampdoriaspelaren som alternativ till Lavezzi. Man menar också att tränarskiftet i Real Madrid kan få konsekvenser, ”Isco i Juve, nu är det upp till till Zizou”.

Annons

Tuttosport har förstås också Juve i fokus på mercaton. ”GündoNEIN” syftar på att Dortumd sagt nej till mästarklubbens bud på Gündogan. Alternativet kommer i nästa rubrik, ”Banega nu i pole position”. Med tanke på att han är en klubblegendar får Zidanes upphöjelse till huvudtränare i Real Madrid förvånansvärt liten uppmärksamhet. En pytteliten notis med rubriken ”Pérez-Benítez, vilken katastrof! Nu får Zidane chansen”.

 

SPANIEN

SpanienMarca använder hela ettan till en gigantisk bild på Zinedine Zidane och rubriken ”La SoluZZion” (”Lösningen”, men med tränarens initialer). Men egentligen är det lika mycket en tung spark mot Florentino Pérez, då man i ena hörnet på den sparsmakade ettan klämmer in ett citat från Real Madrid-basen för ett par veckor sedan: ”Benítez är inte problemet, han är lösningen”. Mer om reaktionerna på Benítez/Zidane i Hedalines webb-tv, ute ca kl 11.

Annons

AS leker fram ”ZineXIn Zidane” i sin största rubrik, som syftar på att fransmannen är den elfte tränaren under Pérez styre. Men under rubriken finns också citat från Zidane om att han hoppas klubben i slutet av säsongen ska ha vunnit någon titel, vilket skulle kunna få rubriken att syfta på en elfte CL-titel. Hur som helst, så gör AS som Marca och drar parallell till Real-bossens citat häromveckan via överrubriken ”Florentino upptäckter att Benítez var problemet, och finner snabbt lösningen”. Tidningen håller sig också (och det gärna) kvar vid polemiken mellan Espanyol och Barcelona (se även måndagens Headlines webb-tv). Återigen är det ordföranden för stadens mindre klubb som svingar, ”Collet: Den nationella barcelonismen innebär att låta Barça stå över allt annat”.

Sport domineras också av händelserna i Madrid. ”Benítez utsparkad, Zidane till makten”. Tidningen menar att Pérez ”hoppas att han hittat sin Guardiola”. Tidningen överraskar också med genomgång av Zlatans alla övergångar och kostnader i en grafik, inför en förmodad flytt till Premier League.

Annons

Mundo Deportivo kallar tränarskiftet i Real Madrid för ”Plåsterlappen Zidane”, som ska ”bromsa upp krisen i Real Madrid”. MD fortsätter i hånfull ton med att ”Den franske tränaren lovar att vinna ’något’ under en presentation som var grotesk”. Mer jublande är tidningen förstås över Barças öppna träning i går, med Turan och Vidal nu aktuella för spel. ”Galet på Mini med 10 000 fans!”.

La Voz de Galicia synar Celta Vigos svensk under rubriken ”John Guidetti måste glänsa i cupen”. Tidningen konstaterar att svensken, som bara spelat 267 minuter på 16 matcher och inte levt upp till förväntningarna så här långt. Att han hamnat bakom mobile Aspas ses som ett tränarval, men tidningen noterar att ”Guidetti är inte så avgörande som förväntat. Hans fysik är tänkt att ge styrka i luftrummet samt utrymme för mer direkt spel, så har han bara vunnit 40 procent av sina närkamper och bara 3 av 15 höjddueller”. La Voz de Galicia kallar siffrorna ”mycket blygsamma”, vilket sätter ytterligare press på Guidetti att leverera mot Cadiz i cupen på torsdag.

Annons

 

FRANKRIKE
Frankrike-femmaL’Equipe har förstås Zidane på förstasidan och maffiga rubriken ”Kunglig” till en bild på legendaren sittandes i tränarstolen. Inne i tidningen uppger L’Equipe bland annat att David Bettoni, gammal vän till Zidane som också varit hans högra hand i reservlaget, blir assisterande tränare, inte Santiago Soler, samt att ”till skillnad från Benítez föredrar Zidane en offensiv fotboll som lär tilltala Real. Men det krävs också att det finns en balans med defensiven”. I går skrev L’Equipe att Saint-Etienne var ute efter norrmannen Ole Selnaes, i dag att klubben vill ha Yassine el-Ghannasy från Stabaek. Häromdagen värvade Saint-Etienne Alexander Söderlund från Rosenborg.

France Football är visserligen ute med sitt veckonummer först på onsdag, men det är redan tryckt och klart och missar därför all trådar kring Zidanes tränartillträde. I stället ligger fokus på ”Deras livs dröm”, en samling uppfyllelser som skulle kunna slå in. En av dem är ”Ibrahimovic, Europa till slut”, om att svensken ska få kliva upp för trapporna på San Siro och lyfta Champions League-bucklan. France Football synar också Pogba, och uppger angående Juvestjärnans framtid att förhandlingar med Barça tagit ny fart sedan ett par veckor. Pogba väntas lämna Juventus i sommar.

Annons

 

ÖVRIGT
Telegraaf-femmaBild (Tyskland) drog i går stort på uppgift om att Man City var beredd att betala 55 miljoner euro för Leroy Sané, en rekordsumma för en tysk spelare. I dag svarar Schalkes ordförande Clemens Tönnis i tidningen. ”Vi är beslutsamma om att inte släppa Leroy, och spelaren vill inte lämna Schalke”. 19-åringen förlängde efter sommaren kontraktet till 2019, utan utköpsklausul. Bild uppger också att ”Bayern söker ny högerback” till sommaren, med Lahm och Rafinha båda 30+.

De Telegraaf (Holland) låter, trots ringa band, tränarskiftet i Real Madrid dominera hela sportettan: ”Real satsar på Zidane”.

Ekstrabladet (Danmark) påpekar att Zidane är ”Tillbaka på den stora scenen” och kan inte låta bli att klämma en liten bild på skallningen i VM-finalen 2006.

Publicerad 2016-01-05 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto