Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Barcelonas derbybråk i spelartunneln: ”Jag ska spöa dig!”

Headlines Blogg

ENGLAND

untitledfDaily Mail slår fast att ”Hazard lämnar” Chelsea, att den belgiske stjärnan – förresten 24 år i dag – redan beslutat sig för att ta sitt pick och pack och ge sig av till sommaren. Paris SG och Real Madrid förväntas inleda ett budkrig.

Daily Telegraph ser annorlunda på situationen. Under rubriken ”Ronaldo redo att lämna –Real har siktet inställt på Hazard”, skriver tidningen att Hazard först vill vänta med att se vilken permanent tränare Chelsea får innan han fattar något beslut. Som rubriken indikerade finns fler uppgifter i artikeln. Under vinjetten ”exklusivt” skriver Telegraph att Cristiano Ronaldo trots tränarbytet i Real Madrid ändå väntas lämna klubben, med Paris SG och Man United sugna på att locka med saftiga sedelbuntar. Sportettan domineras annars av Evertons seger i ligacupsemifinalens första match (2-1 mot Man City), med rubriken ”Extas och vånda för Lukaku”, som både sköt segermålet och sedan blev skadad.

Annons

The Sun gör som Daily Express i går och påstår att ”City säger till Messi, ’kom och spela för Pep’”. Och sätter ”exklusivt” på paketet”. En annan ”exklusivitet” är att ”Fyra Europajättar jagar Bale”, att inte bara Man United och Chelsea är intresserade, utan även Bayern München och Paris SG. Inte nog med det, man sätter prislappen till ”minst 120 miljoner pund”. Om nu walesaren beslutar sig för att lämna Real Madrid.

Daily Mirror går på snåriga ”It’s all JUR fault”. Förklaringen kommer i underrubriken ”Allardyce beskyller Klopp för Liverpools skadekris”. Alltså JURgen Klopp (även om jag först fastnade för kopplingen”inJURy”). Mindre komplicerad är ”Dubbelt upp för Dele”, att Tottenhams stjärnskott erbjuds nytt kontrakt med fördubblad lön.

The Times krönikör Tony Cascarino skriver under rubriken ”Att skriva på för Van Gaal vore katastrofalt” att Man Uniteds nuvarande spelstil inte alls skulle passa walesaren, och att Bale borde stanna och att om han ändå planerar en flytt passar Arsenal eller Tottenham bättre.

Annons

Manchester Evening News skriver på sin nyhetsetta: ”Pep är er, säger United till City”. Om nu någon fortfarande hade några tvivel om vilken klubb Guardiola tränar härnäst. Men att United förefaller ointresserade av spanjoren väcker säkert känslor.

 

ITALIENuntitleda

La Gazzetta dello Sport lägger tonvikten på dagens etta vid Milanolagens skilda öden. ”Inte i topp, Milan på knä”, skulle andemeningen kunna beskrivas som (men ursprungligen är det en ordlek på gårdagens krona-eller-klave-rubrik om Inter). ”Icardi-mål, superinsats av Handanovic”, summerar Inters seger (1-0 mot Empoli) och fortsatta ligaledning. ”Mihajlovic nära slutet”, summerar Milans förlust (0-1 mot Bologna), där gästernas tränare och ex-milanista Donadoni hyllades av Milanfansen. Gazzettan skriver också om en ”Förbannad Silvio”, alltså en arg Milanägare, och om betydelsen av Mihajlovics nästa match, mot Roma: ”på Olimpico på lördag riskerar två tränare sparken: han och Garcia”. De övriga titellagen, som alla vann, får gemensamma rubriken ”Juves bergochdalbana, och Napoli och Fiorentina ger sig inte”. Enligt GdS har Liverpool lagt ett bud på nio miljoner euro för Inters back Ranocchia.

Annons

Corriere dello Sport slänger fram ”SprINTER”, som beskrivning av den jämna toppen med Milanolaget i tät och ”som kan bli vintermästare på söndag”. En krönika sammanfattar toppdramatiken under rubriken ”Färden som påminner om en film”. Även CdS blickar mot ödesmatchen Roma-Milan: ”Garcia-Mihajlovic, en av dem får sparken”.

Tuttosport drar till med ”Dybala bättre än Del Piero”, och en bild på gårdagens läckra frisparksmål. Ett påstående som förstås reser ögonbryn, men förklaringen finns i en parentes nedan ”(han har ett målsnitt som är högre än Del Piero)”. Tuttosport retar sig också lite på titelrivalen Inters seger. ”Inter hänsynslösa – och fick hjälp”. För tidningen menar att Empoli borde haft en straff.

 

SPANIEN

untitledMarca, vars tongångar i och med tränarskiftet i Real Madrid gått från nattsvarta till rosaskimrande, skriver att ”Zidane fyller Bernabéu”, och lägger till at ”bara 2 000 biljetter återstår” till matchen mot Deportivo La Coruña. Lika positiva tongångar går igen i tillhörande rubriken ”Fullmakt”, där Marca skriver att ”klubben har fullt förtroende för hans sportsliga beslut”. Självfallet uppmärksammar Marca också stökigheterna i samband med cupderbyt i Barcelona (Barça-Espanyol 4-1). ”Bråk i tunneln: Jag ska spöa dig!”. Det är vad som bland annat ska ha hörts från en Espanyolspelare, följt av en smäll. Luis Suárez ska å andra sidan ha varit en av spelarna som väntade på Espanyols och till någon ha hävt ur sig ”Jag väntar på dig, du är ingenting”. Det står med i domarrapporten, varför Barçastjärnan riskerar att straffas.

Annons

AS har blaskiga rubriken ”Jämbördiga tridenter”, om att Real Madrids BBC och Barcelonas MSN gjort exakt lika många ligamål, 35-35. Samtidigt lägger man till att ”I Champions League vinner Real Madrids med 15-10”.

Sport tonar som väntat ner tråkigheterna kring Barcelonaderbyt. Propagandamaskineriet lyfter i stället fram att ”Messi är kungen” (matchen spelades också på vad som i spansktalande länder är Día de Reyes – Kungarnas dag). ”Leo svarade för två mål och två assist”, betonar Sport, som dock lägger till att det var en match som spelades under ”hög spänning” mellan lagen.

Mundo Deportivo jublar också över Barças seger, och poängterar att den kom efter ”fin fotboll” efter Espanyols ledningsmål. MD noterar också att ”matchen kantades av mindre sportsliga incidenter och Espanyol fick avsluta med nio man”.

Annons

 

FRANKRIKE

L’Equipe har fokus på ”De 30 som utgör fransk fotboll”, det vill säga de som har störst inflytande på den. I topp på tidningens lista hamnar PSG-basen Nasser Al-Khelaïfi, närmast följd av förbundskapten Didier Deschamps och Lyons ordförande Jean-Michel Aulas. På tolfte plats: Zlatan Ibrahimovic. Tidningen noterar i motiveringen att ”svensken förblir den främsta spelare som fångar intresset för Ligue 1 i utlandet”. Och, nej, Kiese Thelin slår sig inte riktigt in på listan. Tidningen spekulerar sedan i vad som nu händer med Cristiano Ronaldos förmodade flytt till PSG efter tränarskiftet till Zidane i Real Madrid, och skriver att Cristiano ”uppskattar fransmannen enormt”, att de närmaste sex månaderna får utvisa vilka förändringar som sker i Real men att ”fyra år efter att man inte lyckades fånga Cristiano Ronaldo, så vill nog Parisledningen ogärna gå miste om chansen igen”.   Även om Drogba sent i går kväll dementerade L’Equipes uppgifter om att han lämnar Montreal Impact för tränarjobb i Chelsea, skriver L’Equipe att det bara är en ekonomisk fråga att lösa honom, att ivorianen fattat sitt beslut att lägga av och ”om ingen stor överraskning händer så kommer han att sitta i tränarstaben för Chelsea mot PSG i Champions League” i februari.

Annons

Le Parisien är av en starkare åsikt om Cristiano Ronaldo än L’Equipe, nämligen att ”Zidane drar Ronaldo bort från PSG”, att en affär nu blir svårare.

 

TYSKLAND19373_l5v__nune0yjtoa_n2oclwqylweymq__

Bild uppmärksammar 17-årige flyktingen Bakery Jatta, som imponerat på träning med Hamburg. ”Se upp, HSV – två Bundesligaklubbar efter flyktingen Bakery”. Tidningen uppger nämligen att både Schalke och Werder Bremen är intresserade.

Kicker skriver att det är ”Nu eller aldrig för Götze”. Kontraktet med Bayern går ut 2017, några nya förhandlingar har inte inletts i avvaktan på Ancelotti, och en försäljning till sommaren kan inte uteslutas. Vidare har tidningen i veckans andra nummer bland annat en intervju med Wolfsburg-basen Klaus Allofs under citatrubriken ”Det var rätt att sälja De Bruyne”. Noterbart i övrigt är att Kicker fortsätter med sin ranking av tyska spelare, och bland ”Tyskar i utlandet” är Özil nummer ett med det något anmärkningsvärda tillägget ”men inte i världsklass”.

Annons

 

ÖVRIGT

De Telegraaf (Holland) har bland annat en intervju med Heerenveens nya svenskförvärv Aber Zeneli, ”Nu vill jag göra så bra ifrån mig att jag får spela EM i Frankrike”. Om Zlatan säger Zeneli att ”han är en idol för hela Sverige och ett exempel på att man måste tro på sig själv, inget kommer gratis. Men jag tror jag skulle vara där jag är även utan Zlatan. Jag tror på mig själv och min talang, på att inget är omöjligt. Jag tror det är en del av mitt Balkanblod”.

Publicerad 2016-01-07 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto