Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Guidetti vill spela mer”

Headlines Blogg

ENGLAND

england fredDaily Telegraph har bild på Diego Costa som kastar en blick på Oscar som om han ville käka upp honom till frukost. Bilden ska illustrerar det bråk som de två Chelseaprofilerna påstås ha haft på träningsplanen. Ett bråk som säkert gläder Chelseafans, som önskar mer glöd i de båda stjärnorna. Tidningen drar sedan till med ”Liverpool riskerar förödmjukelse genom att spela ungdomarna i kväll”. Man möter alltså Exeter. Telegraph vandrar därefter på Silly Season-leden med ”Exklusivt: Real Madrid ute efter Kane när de planerar för livet efter Cristiano Ronaldo”. Fler ”exklusiva” uppgifter? Jodå, Stokes tränare ”Hughes överväger bud på 15 miljoner pund för Berahino”.

Annons

Daily Express hävdar under ”exklusivt” att ”Drogba är nyckeln till att stoppa Hazard från att lämna”. Tidningen påpekar att Hazard tidigare medgett att det var Drogba som övertygade honom om att komma till Chelsea, och att ivorianens tilltänkta roll i ledarstaben kan få Hazard att tänka om.

Daily Star lanserar däremot ”United ute efter Hazard för 65 miljoner pund”, med siffror i blingbling-style. Man utvecklar med att belgaren är ”Det nya målet då Bale-affär går om intet”.

The Sun har lösningen för Chelsea med sin ”exklusiva” uppgift, att Chelsea vill ersätta Hazard med Oxlade-Chamberlain. Eller som tidningen uttrycker det på tabloidspråk, ”Blues plogar för Oxen”. Och The Sun levererar fler Chelsea-”exklusiviteter”. ”Chelsea återvänder med nytt bud på Stones – men får konkurrens av Barça”. Det hela påstås gälla sommaren.

Annons

London 24 uppmärksammar under rubriken ”Jag är väldigt glad’, Arsenals kultlirare avslöjar tränarroll på Emirates”,  att Fredrik Ljungberg twittrat om arbete med Arsenals U15-lag.

Läs även Peter Hyllmans blogg om FA-cupen

 

ITALIEN

italien fredLa Gazzetta dello Sport har ögonen på ödesmatchen på Olimpico i morgon (Roma-Milan), och bifogar stor bild på Lippi vad som”väntar” på Milans tränarpost om Mihajlovic misslyckas igen. ”Om det inte blir en kraftig förbättring mot Roma väntar den forne förbundskaptenen och Brocchi”, skriver GdS, och lägger till: ”För framtiden: Conte och Spalletti i pole position”. Sedan hyllar tidningen också Icardi och Dybala under vinjetten ”Scudettomål” med jämförelser med legendarer. ”Icardi, målinstinkt med åtta mål på 21 skott – till och med bättre än Ibra. Och även bättre än Messi, Neymar och Cristiano Ronaldo, skyndar man att lägga till. ”Dybala, 21 magiska frisparkar som Zizou och Pirlo”.

Annons

Corriere dello Sport skriver om ”Spallettis och Lippis skugga” över matchen på Olimpico, och lägger till ”I morgon Roma-Milan, Garia och Mihajlovic på slutsträckan”. Men huvudrubriken tillägnas Inter och Juve som ”Vill ha rekord”. Inter har 12 matcher utan insläppta mål och siktar på 22 (för att slå Milan 1994 och Juventus 2014). Juve är uppe i åtta raka ligasegrar och är ute efter de 12 i rad man hade under Contes sista säsong.

Tuttosport lyfter fram ”Guld-Zaza”, om att anfallarens mål är ”till stor hjälp för att Juve ska lyckas komma tillbaka och vinna scudetton”. Zaza uppges ha ”många beundrare i Premier League, men (sportchefen, min anm) Marotta tänker stå emot erbjudandena”.

 

SPANIEN

Marca hävdar att ”Zidane lägger i bromsen för Iscos flytt”, vilket leder fram till huvudrubriken ”Stannar här”. Tidningen påpekar att Zidane ”var ledande i att värva honom när han var på väg till City”. Marca får också till en känga på Real Madrids förre tränare med ”Utfryst från Benítez lag övervägde han ett bud från Juve”. Marca har uppmärksammat alla skriverierna om Hazard och Real Madrid, och nickar belåtet samt påpekar att belgaren bestämt sig redan före problemen med Mourinho och redan studerar spanska.spanien freed

Annons

AS tar upp just både Isco och Hazard i en krönika av Antonio Romero med rubriken ”Hazard är väldigt bra, men nu är en chans för Isco”. Förstasidan domineras dock av helt annat ämne. Tidningen har låtit läsarna rösta fram Real Madrid-laget man nu vill se, och presenterar det på ettan tillsammans med en bild på en fundersam Zidane: Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Kroos, Modric, James – Bale, Benzema, Cristiano.

Sport är närmast vädjande i tonen när man tar upp derbybråket i Barcelona med ”Låt freden komma!”. Tidningen fyller sedan på med ”Barça kommer med anklagelser och Luis nekar till att vara provokatör”, och i samma anda reagerar Espanyolmålvakten Pau kring sin stämpling på Messi. ”Jag har aldrig försökt skada någon”. Sport påpekar att Barça-basen Bartomeu ska ha ett samtal med Espanyol samt att lagkaptenerna ska vädja om lugn inför nästa veckas cupretur. I dag väntas besked om Luis Suárez åker på en avstängning för orden han yttrade mot en Espanyol-spelare, och som fanns med i domarrapporten.

Annons

Mundo Deportivo tar upp liknande trådar från ”Ett stökigt derby”. På annan plats skriver tidningen om ”Nolito före Denis”, att det är Luis Enriques val till ny anfallare. I sin matchrapport från Celta Vigos cupseger (3-0 mot Cadíz) har rubriken ”Guidetti vill spela mer”, vilket förstås syftar på att svensken den här gången tog chansen när han fick den, med sina två mål. MD menar att Guidetti måste ha imponerat på tränaren. ”Viljan, i kombination med kvaliteten, var tydlig”.

Faro de Vigo tycker gott att Guidetti ”kunde och borde gjort sitt första hattrick som Celtaspelare. Men den viktigaste nyheten är att de här två målen ger svensken självförtroende inför resten av säsongen”. Tidningen skriver också att det var Guidettis bästa match för Celta hittills.

 

ÖVRIGT

övrigt fredL’Equipe (Frankrike) har ”Platinis sanning” på förstasidan, en intervju med Uefa-basen, som igår hoppade av Fifa-presidentvalet, men som till tidningen säger att han kommer att fortsätta kämpa för att rentvå sitt namn. Om sin framtid säger Platini, ”Blir straffet sänkt till några månader (för närvarande åtta år, min anm), så förblir jag Uefa-president. Och om inte, då får jag ta en klubb… Jag är inte oroad”. Nantesbacken Papy Djilobodji, som försvann i tomma intet när Chelsea överraskande värvade honom i somras, är aktuell för Stuttgart på lån i ett och ett halvt år, skriver L’Equipe. Marseille och Besiktas har tidigare visat intresse.

Annons

Bild (Tyskland) menar att ”Klopp är het på Götze”, en uppgift man till och med klistrar på nyhetsettan. Tidningen frågar sig ”Har Liverpooltränaren en chans att plocka VM-hjälten?”, som han tränade under sin tid i Dortmund. Kicker skrev i går att framtiden för Götze i Bayern var oklar. Kontraktet går ut 2017, men Bild skriver att Bayern lär vilja ha 50 miljoner euro för Götze i sommar. Kicker skriver samtidigt ”Stopp: Schalke avbryter förhandlingarna med Inler”. Orsaken uppges vara Leicesterspelarens ljumma intresse för en flytt till Gelsenkirchen.

O Jogo (Portugal) konstaterar ”Slutet” för Lopetegui, Portos tränare som fått sparken. Från transfermarkanden rapporterar tidningen ganska stort att ”Fiorentina erbjuder åtta miljoner euro för Lisandro”, Benficaspelaren.

South China Morning Post (Kina) uppger att Kinas förbundskapten Alain Perrin (ex-Lyon) fått sparken. Landslaget floppade i VM-kvalet. Att uppgiften stämmer bekräftas senare också av det kinesiska fotbollsförbundet.

Annons

Läs även Peter Hanssons blogg om kinesiska klubbars värvningar

Publicerad 2016-01-08 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto