Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Roberto Carlos i Real – ”Jag kan locka Neymar”

Headlines Blogg

ENGLANDuntitled

The Times ger gott om utrymme åt en tränarens ord som ekar överallt i den engelska pressen denna tisdag. ”United tråkar ut mig också, säger Van Gaal”. The Times försöker också göra sig lustig med rubriken ”Ledsen, men min man är nummer 1” till den mest spridda bilden från Ballon d’Or-galan, den där Messi fru skakar hand med Cristiano Ronaldo. Goda nyheter för Arsenalfans: ”Wenger nära snuva Bayern på underbarn”. Det handlar om Kelechi Nwakali och Samuel Chukwuez, som glänste när Nigeria vann U17-VM förra året. Kanske inte lika goda nyheter för Chelseafans: ”Exklusivt: Ivanovic förlänger kontraktet med Chelsea”.

Annons

Daily Telegraph har två stora fotbollsrubriker: ”Uttråkad och förbannad: Van Gaal medger att han känner likadant som fansen på Old Trafford” samt ”Messis löfte: Jag stannar i Barça resten av karriären, avslöjar Ballon d’Or-vinnaren”. Så, nope, inget Guardiola och Man City. På tal om Silly Season. En ”exklusiv” uppgift finns också med: ”Newcastle lägger bud på tio miljoner pund för Jonjo Shelvey”. Mer Newcastle – och radikala idéer i Headlines webb-tv, ute vid 10.30-tiden.

The Sun har kryptiska rimmet ”Bera hot to Tot”, som får vara som det är, men i alla fall står för att Berahino bestämt sig och vill flytta till Tottenham under vinterfönstret. Och så har man förstås Van Gaal; ”LVG: United tråkar ut mig också”.

Daily Mirror har identisk rubrik om Van Gaal som The Sun över hela sportettan. Dessutom har man sorgliga ”Villafans kastar glåpord om Bacunas dotter”, och tillägget ”Stjärnan känner att han utsetts till syndabock för klubbens bekymmer”.

Annons

 

ITALIENgazzetta

La Gazzetta dello Sport menar att ”Räddningen är klar” för tränarbänken i Milan och Roma. Det blir ”Lippi–Milan, Spalletti–Roma”. Skiftet är enligt Gazzettan nära i båda klubbarna, men särskilt i Roma – ”I dag blir det hej då till Garcia”.

Corriere dello Sport berör också samma tränarskiften för Milan och Roma men lägger tyngdvikten vid titelrivalerna Napoli och Juve, ”Diego: Higuaín slår Juve”. Det är alltså Maradona som uttalar sig och som ”bara ser en utmanare” till sin gamla klubb Napoli. ”Blir det en scudetto tar jag helikopter och återvänder”, är en underrubrik.

Tuttosport har läst gårdagens Bild och lyfter nu fram Gündogans vaga uttalande om sin framtid som en sporre för Juve, ”Ri-Gündogan” blir ”Åter-Gündogan”…ungefär. På annan plats finns ”Buffon och Conte, nobbar Ballon d’Or!”, om att Italien bojkottade omröstningen.

Annons

 

SPANIENmarca

Marca hyllar Messi med regenttiteln ”Leo V”. Det finns också en mindre rubrik om La Ligas dominans i årets lag, där Marca påpekar att bara Neuer, Pogba och Thiagos Silva tog plats bland Real Madrid- och Barcelonaspelare”. Annars ligger fokus på en bild med Zidane hukandes över skrivbordet och rubriken ”I Zizous arbetsrum”. Citaten som följer är ”Fotboll är inte så komplicerat” och ”Ju mer offensivt man spelare, desto farligare är man”.

Sport slänger fram Messi på stor bild med handens alla fem fingrar utsträckta och rubriken ”Guldhanden” som rubrik. Tidningen påpekar också att ”Neymar blev trea och Luis Enrique årets tränare”. Det hela ramas liksom in av olika sätt att fira det hela: tidningen erbjuder en Messi-poster, bredvid finns annons för en Messi-dvd släpps i slutet av veckan och längst upp det mest förnämliga – en Barcelonabadrock. Tidningens krönikör är däremot inte alltför imponerad av Ballon d’Or-galan: ”90 tråkiga minuter”, lyder rubriken.

Annons

Mundo Deportivo slår till med exakt samma bild och exakt samma rubrik som lokalrivalen Sport. MD understryker med en tårtgrafik Messi överlägsenhet i röster och poängterar även att det var ”en gala blaugrana”, alltså i Barças färger.

Cadena Ser uppmärksammar att brasilianske legendaren Roberto Carlos i tv-programmet ”Punto Pelota” berättar att han är på väg tillbaka till Real Madrid, i en roll i ledarstaben. ”Vi hade ett möte i fredags om min framtid i klubben, kommande fredag vet vi mer”, säger 42-åringen som haft en skakig färd i sina försök att vara huvudtränare efter fotbollskarriären. Om sin landsman Neymar säger Roberto Carlos ”Neymar är ung och jag är säker på att han hamnar ännu högre i Ballon d’Or nästa år”, och säljer samtidigt in sig själv med tillägget, ”jag kan försöka få Neymar att komma till Real Madrid”.

Annons

 

FRANKRIKEleq

L’Equipe skriver ”MES5I”, för hans fem guldbollar, och poängterar att ”Barças argentinare är ensam i världen om det”. Men tidningen gör också stort om ”Affären Cavani”. Enligt L’Equipe känner sig uruguayanen på nytt utanför de stora i klubben, och hänvisar till källor nära spelaren. Liksom förra året aktualiseras frågan om en flytt i sommar, men L’Equipe skriver att ”det skulle vara klurigt för PSG-ledningen att ersätta både Zlatan Ibrahimovic och Cavani samma sommar”. Mer om detta i Headlines webb-tv, ute vid 10.30-tiden.

Le Parisien fångar upp PSG-dominansen med ”Motståndarna sänker axlarna”. Att motståndarna är uppgivna märks särskilt när de gästar Parc des Princes, påpekar tidningen, och ger ordet till Lyons ordförande Aulas, vars lag möter PSG i liagcupens kvartsfinal i morgon: ”Det är som en boxningsmatch, man låter inte en flugviktare möta en tungviktare, den har ingen chans”. Tidningen pekar också på Saint-Etienne som ställde upp med reservbetonat lag mot PSG i förra omgången.

Annons

 

ÖVRIGTabola

Bild lockar med ”Så planerar Schalke-stjärnan Sané sin framtid”. Enligt tidningen vill 20-åringen flytta i sommar och har en utköpsklausul på 37 miljoner euro. Noterbart är att Bild förra veckan uppgav att Man City ville köpa Sané – för 55 milj euro. Under rubriken ”För 13 miljoner euro till Dortmund?”, skriver Bild att det är prislappen Corinthians satt på 18-åriga anfallaren Malcom.

A Bola (Portugal) skriver att ”Jonas är guld värd”. Den 31-årige ex-Valencianfallaren gjorde hattrick i går (4-1 mot Nacional) och rubriken är en flört med Guldskon, då Jonas hänger på Aubameyang och Higuaín i den kampen.

Ekstrabladet (Danmark) summerar Ballon d’Or med rubriken ”Guld-Messias”.

De Telegraaf (Holland) har också Messi över sportens etta, ”Prisad fem gånger”.

Publicerad 2016-01-12 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto