Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Vi är inte tråkiga längre”

Headlines Blogg

ENGLANDCYjZ_oIW8AAUKhD

The Times fortsätter den senaste tidens försök att vara lite lustigare i rubriksättningen. ”Nu hade du nog hoppats att ni var tråkiga, Louis”, syftar på det sena kvitteringsmålet Man United åkte på i går kväll (3-3 mot Newcastle). Inne i tidningen hävdar The Times att Chelsea, där Hiddink medgett att han önskar en anfallare, funderar på Jamie Vardy, Saido Berahino eller Jackson Martínez, Och om de alternativen inte lyckas…Emmanuel Adebayor.

Daily Telegraph skildrar matchen på St James’ Park ur liknande vinkel som The Times, ”Vad sägs om det som underhållning?”, och lägger till, ”Van Gaals lag blir av med tråkighetsstämpeln i en match där hemmasonen Dummet fullbordar Newcastles anmärkningsvärda comeback”. Telegraph menar också att det var säsongens bästa match i Premier League och Rooneys bästa match på flera år.

Annons

Daily Mirror har på det nu välbekanta temat: ”Vi är inte tråkiga längre”. Mirror uppmärksammar också andra matcher från tisdagskvällen, som ”157 dagar efter senaste vinsten kan Villa fira igen” (1-0 mot Crystal Palace).

Daily Star väljer som ett par andra tidningar att använda kvitteringsskytten Dummets namn som underlag för putslustigheterna. Rubriken ”DUMMies” (typ ”skyltdockorna”) kompletteras av ”Vans lirare tappar greppet”.

 

ITALIENuntitled

La Gazzetta dello Sport har, trots att inget är officiellt, redan passerat tränarskifte i Roma och är inne på hur Spalletti kommer att ändra i laget. ”Återupplivningen”, syftar både på att ”Spalletti är tillbaka efter fem år i exil” och förändringarna som väntar, ”Florenzi aktuell på mittfältet, Pjanic trequartista bakom två anfallare”. De ständiga rapporterna om förestående tränarskifte även i Milan har i dag rubriken ”Milan på halster”, med uppföljningen ”Mihajlovic mot Carpi – avancemang eller så är det hej då” samt ”Luiz Adriano lämnar, fansen protesterar”. Brasilianaren uppges köpas av Jiangsu Suning för 15 miljoner euro. Ersättare till Mihajlovic? ”Nu är Conte nummer ett på listan för framtiden”, skriver GdS.

Annons

Corriere dello Sport har också redan Spalletti på plats på Romas tränarbänk, men andra typer av lagförändringar i tankarna. ”Han har bett om en mittfältare och två backar, samt sina medarbetare”, skriver tidningen under rubriken ”Här är Spallettis Roma”. Även CdS uppmärksammar Milans spelarförsäljning: ”Milan efter Witzel, Luiz Adriano lämnar”.

Tuttosport bryr sig inte om Milan och Roma. I alla fall inte som huvudnummer. Här är det förstås Juve som gäller, och på ettan finns en gigantisk CL-buckla. Rubriken ”Besatthet” ringar in klubbpresidenten Agnelli har både en femte scudetto och en Europatriumf för ögonen.

 

SPANIENas

Marca fortsätter sin love-in med Zidanes Real Madrid. ”Total förståelse – Luka & Zidane”, följs upp av ”Zizou ger kroaten fullt förtroende att styra spelet”.

AS inleder följetongen på spelare som Real Madrid kommer att kopplas ihop med och fortsätter följetongen av klubbar Pogba kommer att kopplas ihop med, genom att slå dem samman: ”Zidane drömmer om Pogba”. Som för att understryka, ”Zizou sade redan i maj: ’Det vore fantastiskt om han kom hit’”. Mer om Zidanes Real i Headlines webb-tv, ute ca 10.30.

Annons

Sport vill inte släppa Messi och Ballon d’Or. ”Rent guld” är rubriken till en stor bild på argentinaren och hans bucklor, samt glättiga uppföljningen ”Messi njuter av sina fem utmärkelser medan hela världen njuter av hans talang”. Att det är nytt uppmärksammat cupderby i staden får bara en liten notis. ”Låt fotbollen vinna”, syftar på krigen i den senaste tidens matcher mellan Barça och Espanyol.

Mundo Deportivo har likadant anslag som Sport, guldbollar och Messi. ”Guldkungen”, lyder rubriken, och tillägget är ”Världen vid hans fötter”. Även MD uppmärksammar fredsinitiativet i går, då Espanyols och Barças tränare skakade hand, ”Galca och Luis Enrique satsar på fotbollen”.

Faro de Vigo har inte oväntat John Guidetti i startelvan även i kvällens cupretur mot Cadiz (3-0-seger i första mötet), vilket borde innebära goda chanser för svensken att öka på sin målskörd.

Annons

 

FRANKRIKElq

L’Equipe skulle med rubriken ”Paris vill ha allt” och bild på Zlatan tyckas fångat upp svenskens ord till PSG:s hemsida i går. Men det är egentligen bara tidningens eget sätt att beskriva att PSG är ute efter seger i ligacupkvartsfinalen mot Lyon i kväll, där Zlatan väntas starta och vara lagkapten. På transferfronten skriver L’Equipe att West Bromwich lagt ett bud på tio miljoner euro för Cheik N’Doye, men Angers nobbade, klubben vill försöka behålla mittfältaren till sommaren. Tidningen uppger också att Guidettis Celta Vigo i går lagt ett nytt bud på Lyon-anfallaren Claudio Beauvue på fyra milj euro, plus en milj i bonus.

Le Parisien släppte igår Verrattis citat om Zlatan, men de pryder också förstasidan på tidningen i dag, ”Om jag vore PSG:s president skulle jag förlänga kontraktet med Zlatan”. I intervjun som publiceras i sin helhet i dag, får Verratti också frågan om att möta Zlatan i EM (Italien-Sverige). ”Vår grupp är jämn och svår. Belgien, etta på världsrankingen är favorit, men Italien kan utan problem slåss mot Sverige och Irland. Det är alltid stimulerande att möta Ibra för det är en stor vän och en lagkamrat. Jag vet hur professionell han är, hans karisma och hur mycket han vill vinna varje gång. Det kommer att vara känslosamt att möta honom på planen”.

Annons

France Football känns så feltajmad. Ballon d’Or var ju en gång tidningens paradnummer, med exklusiv intervju. Nu släpar man i stället i sitt veckonummer fram hyllningarna en dag efter alla andra. Förvisso snyggt paketerat under rubriken ”Messi, bland de största gudarna”, och med elegant och omfattande beskrivningar och fakta, men ändå. Udda fakta: Det är 55 år sedan en spansk spelare senast vann Ballon d’Or (Luis Suarez). Beklagligt fakta: Det är 52 år sedan en målvakt senast vann en Ballon d’Or (Lev Yasin).

 

TYSKLAND

Bild kallar Ancelotti ”Ligans största skugga”, för hans ankomstskugga vilar över Bayern. Enligt tidningen är han redan i full gång med planerna inför nästa säsong, och uppges delaktig i kontraktssamtal kring Xabi Alonso, och kommer att granska laget för att ha transfertankar redo inför sommaren.

Annons

SportBild lanserar i dag även sin extratidning om handbolls-EM. Men i huvudtidningen är huvudrubrikerna. ”Aubameyang: Bayern blir inte mästare”, ”Götze – det talar för ett farväl till Bayern” och ”Sané ­– nytt superkontrakt för supertalangen”.

 

ÖVRIGTtm37

Ekstrabladet (Danmark) roar sig under rubriken ”England kallar” med att rangordna alternativen för Bendtner i en slags sannolikhetsskala. Den blir 1. Hull, 2. Aston Villa, 3. Brighton, 4. Newcastle, 5. Norwich, 6. Swansea, 7. Bournemouth och 8. Sunderland.

Correo de Manhã (Portugal) ligger inte alls i fas med den italienska pressen, som ju uppger att Milans Luiz Adriano så gott som är klar för en kinesisk klubb. ”Sporting suktar efter Luiz Adriano”, påstår tidningen.

KingFut (Egypten), som legat steget före alla andra i Mohamed El-Nennys övergång till Arsenal, skriver att 23-åringen i dag anländer till London för presentation. Kontrakt är sedan tidigare underskrivet och läkarundersökning genomgången, och KingFut uppger även att arbetstillstånd har fått grönt ljus. El-Nenny skulle därmed i teorin kunna spela mot Stoke på söndag.

Annons
Publicerad 2016-01-13 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto