Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Kinesiskt miljardbud till Chelsea – kommer tillbaka”

ENGLAND

England

The Sun byter bort ”wall” mot ”haul” (”dragningskraften”) till ”Great haul of China” med Oscar i fokus. Enligt tidningen har Chelsea nobbat ett bud på 57 miljoner pund för brasilianaren från Jiangsu Sunning, som redan köpt Ramires och Alex Teixeira (se längst ned). Men The Sun skriver också att ”De kommer tillbaka för honom och Yaya”.

Daily Telegraph sparar fotbollens gobitar till inne i tidningen, och brädar där The Suns uppgifter. ”Chelsea nobbade kinesiskt bud på 75 miljoner pund för Oscar”, alltså motsvarande nästan en miljard kronor. Jodå, Jiangsu Sunning här också. Tidningen uppger också att ”Daniel Sturridge beredd att lämna Liverpool”, som en följd av allt frostigare relation till klubben efter hur den handskats med hans skadeproblematik i medier.

Daily Mirror går med filmflörtande rubriken ”Sturr Wars” all in på just uppgiften att Liverpoolanfallaren är på väg bort, samtidigt som man har överrubriken, ”Vem vågar chansa på Englandsstjärnan?”. Och så finns ”Sol: Spurs kommer förlora titelfajten”, där den tidigare Arsenal- och Tottenhamspelaren menar att Spurs ”saknar vinnare i laget”.

The Times låter frågan ”Vilken klubb bjöd 140 miljoner pund för Neymar?” bli hängande på sportettan. Svaret är ”Manchester United”, och levererades via Neymars pappa i spanska radiostationen Cadena Cope i går. Tidningen uppmärksammar också att ”Liverpools fans planerar att lämna arenan på grund av biljettpriser”, alltså aktionen som är planerad till 77:e minuten i helgens match, samma siffror som gäller för de dyraste biljetterna enligt ledningens nya biljettstruktur.

The Guardian ger också Liverpoofansens aktion utrymme på sportettan, tillsammans med ett annat fotbollsfokus: ”Smärtan i Spanien: Neville tänker inte vända ryggen, men det är inte lika säkert med Valencia”, alltså att engelsmannens vilja att stanna kvar trots problemen kanske inte matchas av klubbens vilja att behålla honom.

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport gör jämförelsen ”Higuaín-Buffon: Vem väger tyngst?” Och då är det vikt som mäts i betydelse och inte kilo, för som tidningen påpekar inför titelkampsmötet, ”Napoli har bättre anfall, Juve bättre försvar”. En krönika med Arrigho Sacchi har dock rubriken ”Bara balansen räknas” och en av Capello ”Det är en fråga om nyanser”. Och så vill tidningen gärna känna en efterlängtad medvind för Milanoklubbarna efter veckans segrar, ”Milan: Kan klättra tillbaka till toppen med Honda” och ”Inter: Kan få en nystart med Eder-effekt”.

Corriere dello Sport har profilbilder på Napolis och Juvens tränare till rubriken ”Scudettons två ansikten”, samt ”Sarri-Allegri: en uppgörelse mellan motsatser”. Tidningen pekar sedan på ”skillnader i karaktär, stil och meriter”. Tidningen påpekar också att stängningen av Lazios ultraskurva efter rasistiska slagord fått följden ”Nordkurvan stängs två omgångar – Lazio öppnar Sydkurvan”.

 

SPANIEN

Spanien

Marca har en James med bar överkropp till rubriken ”Jag är en nummer 10”, playmaker alltså, och tillägget ”James hungrig, ’Jag ska ge allt’”. Och det finns en anledning till bilden på den bara överkroppen. För tidningen kommer med den helt superviktiga informationen ”Colombianen är med 9,47 procent kroppsfett den femte mest vältränade i truppen”. Mer Real. ”Real Madrid köper tillbaka Morata” syftar på att huvudstadsklubben ”funderar på att aktivera återköpsklausulen till Juve på 32 miljoner euro” samt ”De behåller honom eller accepterar bud från Premier League”. Marca bjuder också på en udda bakom ”Två tridenter som erövrar Europa”, för ”Tillsammans har BBC och MSN gjort fler mål än 92 av de 98 lagen i Europas fem största ligor”.

AS hävdar att ”Barça ber om att få spela finalen på Bernabéu”, alltså den förmodade cupfinalen mot Sevilla, och ”Argumentet är att det är en upprustad arena med större kapacitet”.

Sport hyllar Luis Suárez under rubriken ”Målkungen”, och ”Suárez, den bäste nummer 9 i världen”. På det följer sedan ”Har gjort 35 av Barças 105 mål, och överträffar Cristiano och Lewandowski”. Tidningen hävdar också att ”Pep kommer inte fiska på Camp Nou”, alltså att värva från sin förra klubb ”för han vill inte ha någon konflikt mellan City och Barça”. Liksom en del engelska tidningar uppmärksammar även Sport att ”United betalar 190 miljoner euro för Neymar”, det där budet spelarens pappa berättat om och samtidigt påpekade att hans son vill stanna i Barça.

Mundo Deportivo radar upp statistiken från Barças uppvisning mot Valencia under rubriken ”På en annan nivå”. Som att ”MSN slog 66 passningar mellan sig” och ”Barça hade bollen i en minut och elva sekunder för 2-0-målet”.

La Voz de Galicia suckar över Celtas storstryk (0-4 mot Sevilla) och de individuella prestationerna i allmänhet, och Guidettis i synnerhet, tycks hamna i skymundan av den kollektiva kollapsen. ”Orellanas magi var som bortblåst, och Guidetti och Aspas hittade inga vägar genom ett perfekt Sevillaförsvar”, konstaterar tidningen.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe har en stor intervju med Angel Di María som på förstasidan får citatrubriken ”PSG vill skapa historia”. Inne i tidningen är siktet i citatrubriken inställt på Champions League, ”Vi har allt för nå final”. Till skillnad från sina lagkamrater Lucas och Verratti som i dagarna närmast uppmanat PSG-ledningen att förlänga Zlatans kontrakt, så håller Di María en betydligt mer diplomatisk ton. På frågan om han vill att Zlatan stanna svarar argentinaren: ”Det hänger inte på oss spelare. Det är mellan honom och klubben, ingen vet hur hans framtid ser ut. Om han stannar är han fortfarande den bästa, inget snack om saken. Match efter match, mål efter mål, visar han att han fortfarande är i storform. Om han skulle lämna så får vi se om det kommer någon ny eller inte”. L’Equipe skriver också att ”Kina skakar om Lavezzi”, för argentinaren som tidigare helt nobbat tankar på en flytt dit, uppges nu ”inte lika stängd” inför idéen, och lägger till att ”representanter för Sanghai Shenhua har anlänt till Europa för att övertyga PSG-anfallaren”.

Le Parisien uppmärksammar att både PSG:s herrar och damer har stormatcher på gång, Marseille (söndag) respektive Lyon (i dag), med myspysintervju med Blaise Matuidi och Laue Bolleau tillsammans. Le Parisien noterar för övrigt att det på grund av en fotledsskada är oklart om PSG-kaptenen Caroline Seger kan spela. Lisa Dahlkvist finns med i den förmodade startelvan.

 

ÖVRIGT

Danmark

Bild (Tyskland) bjuder ännu en dag på FC Bayern-rubriker. Den här gången med målvaktens Manuel Neuers försvarstal på presskonferens i går, efter alla uppgifter om oro i truppen. ”Vi håller ihop, det finns inga problem. Vi har en härlig trupp”, sa målvakten, och viftade liksom sportchefen Mathias Sammer bort uppgifterna om att Vidal skulle ha varit berusad under träningslägret i Qatar.

Ekstrabladet (Danmark) summerar det stängda danska transferfönstret med ”Största försäljningen sedan finanskrisen”. Sammanlagt kom det in 110 miljoner danska kronor till Superligan.

Correo de Mañhà (Portugal) har ”Benfica utan Luisão” efter ny skada, som kräver operation. Tidningen skriver inför kommande match (Belenenses) att ”unge Lindelöf är det logiska alternativet bredvid Jardel, men svensken visade brist på rutin och var osäker mot Moreira de Cónegos”. CM tror därför mittfältaren Samaris flyttas ned ftill backlinjen i stället.

De Telegraaf (Holland) påpekar att ”Utrecht stal showen”, efter sin överraskande cupseger på bortaplan (3-1 mot PSV Eindhoven).

Sjachtar Donetsk (Ukraina) är knappast en tidning, men får ändå utrymme då den nu på morgonen gör det officiellt: Alex Teixeira är såld till Jiangsu Sunning för 50 miljoner euro.

Publicerad 2016-02-05 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons