Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Slå United? Tänk Dum & Dummare

Headlines Blogg

ENGLAND

England

Daily Mirror har Van Gaals suck över att skadade Rooney är ”För modig för sitt eget bästa” i jättelika bokstäver. Ändå är det en annan rubrik som lär fånga blågula blickar. ”Ibra hintar att han vill återförenas med José”. Idén baseras på Zlatan efter matchen mot PSG valde att just prata med ett par engelska tidningar och enligt Mirror på tidningens fråga om spel i England då svarade, ”Jag har tre månader kvar på kontraktet, och vad händer sedan? Stora saker kommer att hända. Låt oss se vad som händer”. På följdfrågan om Premier League lockade svarade Zlatan ”Låt oss stanna vid att säga att jag är i form för den”. Just Mourinho och Man United är Mirrors fria tolkning. Mer om Zlatan och andra nya uppgifter om hans framtid i Headlines webb-tv, ute vid 11-tiden.

Annons

The Sun har just ”Zlatan i form för Premier League-flytt” som en rubrik på sin sportetta. Bortsett från att uttrycka oro för att Rooneys knäskada riskerar att påverka anfallarens medverkan i EM, så har The Sun också en annan United-rubrik. ”Adidas skriver av Van Gaal”. Den rubriken bottnar endast i The Suns tolkning av att Uniteds dräktsponsor släppt en ny t-shirt med budskapet ”Red Devils – Plikt att underhålla”, vilket ses som ett hån av Van Gaals spelfilosofi.

The Guardian påpekar att ”Rooneys skada törn för Uniteds ligaavslutning” men har också Zlatans möjliga Englandsflytt i stora bokstäver, ”Ibrahimovic ger stark hint till intresserade Premier League-klubbar”.

Daily Telegraph har den för dagen närmast obligatoriska rubriken om att ”Rooney betalar för sitt mod”, men har inne bland övriga sportsidor också ”Exklusivt: Sampaoli träder fram som seriös kandidat för Chelsea”. Enligt tidningen är den nyligen avhoppade förbundskaptenen för Chile ute efter jobb i England, och tillsammans med Simeone, Conte och Allegri i nu i topp på Chelseas lista.

Annons

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport har rimrubriken ”CR7 doma la Roma”, att Cristiano tämjde Roma, efter Real Madrids CL-seger på Olimpico (2-0 mot Roma). I underrubriken skriver tidningen om ”Roma på Real Madrids nivå. Sedan slog Ronaldo till med en pärla”. Men GdS fortsätter med beröm till förlorarna via en krönika under rubriken ”Skillnaden med Spalletti”. En annan stor rubrik är ”Legendarer på San Siro”. Enligt GdS kommer både Mourinho och brasilianske Ronaldo att finnas på läktaren när Inter tar emot Sampdoria. Det ska vara första gången Mourinho är på plats på San Siro sedan trippeln med Inter. Ändå sätter man inte fart på någon rykteskarusellen om Mourinho och Inter.

Corriere dello Sport hyllar också Real Madrids fixstjärna efter matchen i Rom. ”Fenomenet Ronaldo”, konstaterar tidningen och fortsätter, ”CR7:s magi banade vägen för Real” men påpekar också att det fanns ”Anklagelser mot domaren”, som ansågs ha missat en Roma-straff. Inför dagens Europa League-spel finns rubrikerna ”Napoli vilar Higuaín” (mot Villarreal) och ”Sousa till attack: ’Det är vi mot alla’” (Fiorentina-Tottenham) samt ”Pioli nylanserar: ’Vi satsar på Europa’” (Galatasaray-Lazio).

Annons

Tuttosport har lite udda rubriken ”Papporna kräver det”, och bild på Cavani och Gündogan. Sedan skriver man att Juventus ”inte bara följer upp de två viktigaste målen inför på planen, sommarfönstret har också blivit…en familjeaffär”. Argentinarens pappa sa i går att Juventus var en av de klubbar som hans son borde spela för, medan Juventus, enligt Tuttosport, varit i kontakt med Ilkay Gündogans pappa och kusin via en mellanhand. CL-mötet i Rom får småbittra rubriken ”Domaren och Real blev för mycket för Roma”.

 

SPANIEN

Spanien

Marca klämmer i med ett ”Zidanes och Ronaldos”, och följer upp med ”Ett stabilt Real Madrid tog Rom med en stark insats och ett snyggt mål av Ronaldo. Till slut knockade Jesé italienarna”. Där finns också den något hånfulla rubriken ”Nu snackar Benítez”, sedan ex-Real Madrid-tränaren, som Marca inte hade mycket till övers för, i engelsk tv pratat öppenhjärtigt om svårigheterna att styra ett Real Madrid under Florentino Pérez ledning.

Annons

AS påpekar att ”Vägen är öppen!” för Real Madrid efter segern i Rom. Tidningen lägger till att ”Zidane klarar av första Europatestet med stjärna i protokollet”. Välkände krönikören Tomás Roncero skriver sin analys under rubriken ”Kejsaren av Rom”, som följs upp av inledande raden, ”Han kom, han såg, han segrade. Det är Zidane”.

Sport har oväntad bild dagen efter match: endast Messis ben. Förklaringen kommer i rubriken ”Vid hans fötter”, och tillägget ”Messi förstärker sin legend samtidigt som Barça tilldelar ligan ett slag”. För argentinaren svarade för sitt 300:e ligamål i gårdagens segermatch på bortaplan (3-1 mot Sporting), som också utökade Barcelonas försprång i ligatoppen till sex poäng.

Mundo Deportivo kan inte låta bli skadeglädjen efter gårdagens seger. Feta rubriken ”A7” syftar på poängavståndet till Real Madrid (och är tillika motorväg till Barcelona), och har också tillägget, ”Kramar och pussar”, som en gliring till Cristiano Ronaldo.

Annons

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe är tillbaka efter strejk, och säger sig presentera ”Hemligheterna bakom segern”, alltså PSG:s 2-1 mot Chelsea. Bakom den hemlighetsfulla rubriken döljer sig dock endast hur väl PSG-ledningen handskades med Aurier-situationen så att spelarna kunde bibehålla koncentrationen på CL-matchen. Spelmässigt var Verrattis återkomst av central betydelse. En annan rubrik på förstasidan är ”Europa ler åt Zidane”, efter Real Madrids seger.

Le Parisien menar att ”Trapp ger Blanc rätt”, sedan målvakten med sin stormatch mot Chelsea visat att han förtjänar förtroendet han fått som nummer ett.

 

TYSKLAND

Tyskland

Bild har på förstasidan med ”Schalkestjärna rånad under tv-intervju”. Det var Dennis Aogo som blev bestulen på sin handväska på flygplatsen i Köln under en intervju inför avresan till Europa League-matchen mot Sjachtar i Lviv. I handväskan fanns bland annat pass och laptop. Nya resehandlingar fixades i alla fall fram så att han kunde resa med. Helt andra flygvägar väntas Mönchengladbachstjärnan Xhaka ta i sommar. Bild hävdar att Man Citys blivande tränare ”Pep bjuder 50 miljoner euro för Xhaka”. Guardiolas nuvarande klubb Bayern München har tidigare också uppgetts mycket intresserad, liksom Arsenal och Liverpool.

Annons

Kicker har inte den allra hetaste rubriken i ”Den heta starten på Europa League”. Därefter radar man upp de tyska inslagen i turneringen, inte helt oväntat med ”Duellen med Klopp” i topp, alltså Augsburg-Liverpool. Tidningen tar också upp att ”Wolfsburg missade klar seger”, sedan laget tappat en tremålsledning i Champions League i går kväll (3-2 mot Gent).

 

ÖVRIGT

Danmark

Ekstra Bladet (Danmark) rullar elakt ut ursäkterna för Man United om det skulle bli ett dåligt resultat i kvällens bortamöte med FC Midtjylland. Man har bild på Van Gaal och stora bokstäver: ”Om vi inte vinner så beror det på:” och så uppradat i mindre stil: ”-Planen var för liten. –Vi var inte tillräckligt långa. –Vi har många skador. –FCM:s spelsystem passar oss inte. –FCM är experter på fasta situationer”. Tidningen uppger vidare att ”Kineser bjöd på Bendtner”, men att anfallaren nobbade ett erbjudande, som enligt Ekstra Bladet var från en topp-sex-klubb i den kinesiska ligan.

Annons

Record (Portugal) har Porto i fokus, ”Hög risk”, inför tunga mötet med Dortmund i Europa League, men Victor Nilsson Lindelöf tränger sig in på förstasidan med bild och rubriken ”Lindelöf: i kamp om en EM-plats”.

VG (Norge) noterar att ”Solskjaer råder Midtjylland att tänka som Jim Carrey i ’Dum & Dummare’. Molde-tränaren använder rollkaraktären som exempel på att man ska vara optimistisk (mot Manchester United), trots taskiga odds.

De Telegraaf (Holland) har fokus på Danny Blind och hans Manchester United under rubriken ”Längtar efter framgång”. Även på tidningens förstasida har man klämt in en blänkare, ”Danny Blind: Vi tror på FA-cupen och Europa League”.

 

Publicerad 2016-02-18 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto