Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dagens Zlatan: Bayern, United och Chelsea

Headlines Blogg

    ENGLAND

Cdir5OaWAAAkgv8Daily Telegraph har en jublande glad Shinji Okazaki jagad av en lika jublande glad Jamie Vardy på bild och rubriken ”Försök få tag i oss nu”. Det är ännu en match med Leicester, ännu en seger (1-0 mot Newcastle) och ännu ett steg närmare ligatiteln.

The Sun är en tabloid och är man det så blir det rubriker som ”Shinsational” om Leicester segerskytt. Det blir förstås också ”exklusiva” uppgifter. Som att ”Real Madrid är beredd att erbjuda James Rodriguez i sensationellt byte för Chelseas Eden Hazard”. Och som ”Pep bekymrad över José-krig”, att Man Citys blivande tränare enligt en vän vill veta om hans ärkerival ska ta över United så han kan förbereda sig på det.

Annons

The Guardian bjuder som vanligt på tråkigt förklarande rubriker som ”Leicester på nytt i fem poängs ledning och försvårar Benítez uppgift”. Rubriken ”Wow, den är otrolig” är däremot citat från Dani Alves om engelsk fotboll, och den frispråkige Barçastjärnan är sällan tråkig. ”Jag kan inte sjunga men jag sjunger. Det finns ett uttryck, den som sjunger, sjunger bort sina problem’. Så jag sjunger. För jag gillar det, för att jag inte gillar att vara omgiven av skit. Jag gillar glädje, och när folk försöker förstöra den blir jag förbannad”.

The Times firar också Leicester men blickar också mot sommaren. ”Rooney räknar med att frisk till EM”. Ja, Uniteds anfallare räknar med att vara tillbaka redan i april. Krönikören Henry Winter vänder på Wengers fars-citat om kritiken mot hans lag, till att ”Det är en fars att Arsenal fortsätter så här”.

Annons

ITALIEN

Cdi3QHMWwAAyTQOLa Gazzetta dello Sport tar till tyska: ”Achtung, Juve” (”Se upp, Juve”). Man förklarar den med ”Många skador och i morgon väntar Bayern”. För Marchisio är borta, Mandzukic och Chiellini missar troligen också matchen, och Dybala är sliten. GdS gör också ett Milanosvep där rubriker och bilder på presidenter och deras tränare spelar mot varandra. Om Milan: ”Påfrestning för Sinisa – Berlusconi har fått nog, tänker på Brocchi, men cupen…”…kan bli räddningen, skulle rubriken kunna fortsätta. Om Inter: ”Bollen hos Mancini – Thohir: ’För mig blir han kvar även utan Champions League”. Bilagan Extra Time bjuder på Zlatan-frossa under rubriken ”Ibra Le Roi” (”Ibra Kungen”). Från Rosengård till fotbollsplanen till Paris till fjällen. GdS-journalisten Alessandro de Calò hävdar också i en krönika att både Manchester United och Bayern München är intresserade av svensken, men att hans agent Mino Raiola, med goda kontakter med Juve och Milan, kan visa vägen till Italien. ”Det återstår att se vad Zlatan vill”, är slutpunkten.

Annons

Corriere dello Sport fångar in supporterföljet till München med stora rubriken ”5 000 med Juve”, inför onsdagens match. Tidningen har också rubriken ”Conte: Italien, jag ger mig av”. Förbundskaptenen ska ha meddelat förbundet redan i fredags att EM blir slutpunkt. CdS lägger till ”I dag kommer beskedet om uppbrottet. Chelsea förbereder sig för att satsa allt på Pogba och Bonucci” samt ”Folk frågar sig om det är bra att spela EM med en avgående förbundskapten. Det lutar åt en återkomst för Donadoni”.

Tuttosport har en smått bisarr bild på Alex Sandro med halvt robotansikte och rubriken ”Programmerad att vinna”. Förklaringen kommer i citatet ”När jag kom till klubben så visste jag vad som förväntades. Det är som om man får ett chip inplanterat”.

Tuttomercatoweb uppger ”exklusivt” att Orlando City vill ha svensken. Först väntar dock samtal med PSG. Inte mycket nytt i någon av uppgifterna.

Annons

 

SPANIEN

CdjCLOnW8AEUMSWMarca låter för en gång skull Madrids rödvita (och något bättre) lag, ta störst plats på förstasidan. ”En afton för jättar”, bildar rubrik till Atléticospelare som tornar upp sig ovanför Calderón. Avgörande mot PSV Eindhoven väntar i kväll. På förstasidan överkant finns ”Zidane spelar ’bad cop’”. Det syftar på att Real Madrids tränare ”inte döljer sin vrede och besvikelse med flera spelare”.

Sport har ”Historien som aldrig berättats”, om någon vill lyssna till vad tidningen har att berätta om Sergi Roberto och ”hur Luis Enrique förvandlat honom”. Förre Barçaspelaren Eric Abidal berättar inne i tidningen att han som cancersjuk fick överraskande sjukhusbesök av Nasser Al-Khelaïfi. ”Det var många som besökte mig, men ett av det jag minns starkast är från PSG:s president. Jag vet inte varför han kom till Barcelona, men han kom in och bad för mig. Han sa många fina saker och det gjorde starkt intryck på mig”.

Annons

Mundo Deportivo visar med olika bilder på Messi omringad av motståndare, att argentinaren ”Går inte att stoppa”, trots att han är ”den mest markerade spelaren i världen”. Så nu vet vi det, för ”15 bilder visar det”.

Cadena Cope uppger att ”Vicente del Bosque inte tar ut Diego Costa i landslaget på fredag”. Orsaken är Chelseaanfallarens dåliga uppträdande, nu mot Everton.

 

FRANKRIKE

une_hdL’Equipe har ”Sagnol, slutsignalen” som rubrik för Bordeauxs besked om att tränaren sparkats. Inne i tidningen finns rubriken ”Den stora oklarheten” om Zlatans framtid. L’Equipe påpekar dock att ”Möjligheten att den svenske anfallaren i sommar förlänger med PSG finns, men det är inte förstavalet. Varken för honom eller för klubben”. PSG letar i första hand en ersättare, en Cristiano Ronaldo eller en Neymar, medan Zlatan blickar mot England. Både Chelsea och Man United uppges intresserade, sistnämnda ska redan ha tagit en första kontakt.

Annons

Le Parisien säger sig avslöja ”Van der Wiel i gruff med Ibra och lämnar sedan arenan”. Högerbacken saknades i festligheterna efter ligatriumfen. Enligt tidningen är PSG flyktiga i sin förklaring och pekar på en skada som inte var allvarlig. I stället menar Le Parisien att holländaren blev så upprörd efter en tillrättavisning över sitt spel av Zlatan i halvtid, att han tillsammans med sin flickvän, som fanns på läktaren, lämnade arenan. Händelsen kan enligt tidningen påskynda en flytt för 28-åringen.

France Football har PSG-frossa med ett kollage av bilder från ”en extraordinär vecka”, med kvartsfinalavancemanget i London och ligatiteln i Troyes. Mer i Headlines webb-tv, ute cirka kl 11. I en artikel om Nabil Fekir sägs Barcelona, Juventus och, framför allt, PSG intresserade. Lyonspelarens värde beräknas till 50-60 miljoner euro. ”Min önskan är att han förblir i Lyon och är på topp 2016-2017, men hans framtid kan också hänga på vad som händer under EM”, säger klubbordförande Jean-Michel Aulas.

Annons

 

ÖVRIGT

img_467x599$2016_03_15_01_31_30_1076870Bild (Tyskland) ser inget slut på Max Kruses bekymmer. Ni vet, Wolfsburganfallaren som glömde 700 000 kr i pokerpengar i en taxi och sedan bötfälldes av klubben. ”Nu har Kruse också ett Nutellaproblem”, skriver tidningen stort på sin förstasida. Enligt Bild kallade Wolfsburgledningen under vinteruppehållet 27-åringen till ett möte om hans frukostvanor. Det finns också en rubrik om att ”Benckenbauer varnar Pep”, vilket handlar om de påstådda försöken från den blivande Man City-tränaren att locka med sig Alaba från FC Bayern.

Ekstra Bladet (Danmark) lockar i Tipsbladet med ”Muren i Juvemålet”, vilket är en välbekant snubbe. Annars är tidningens huvudnummer ”Avslöjar: Ny konflikt mellan DBU och landslagsspelarna”, den gäller kommersiella rättigheter.

Record (Portugal) påpekar att ”Festen fortsätter” för Benfica (4-1 mot Tondela). Laget tog därmed över serieledningen från Sporting. Victor Nilsson Lindelöf spelade på nytt hela matchen.

Annons
Publicerad 2016-03-15 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto